Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita Daniūtė-Vasiliauskienė: mokė ne tik glostymu

„Visą laiką jaučiuosi per stora“, - sako sportinių šokių čempionė Edita Daniūtė-Vasiliauskienė.
Foto naujienai: Edita Daniūtė-Vasiliauskienė: mokė ne tik glostymu
Teodoro Biliūno nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Edita Daniūtė-Vasiliauskienė.

Gimimo data, vieta: 1979 07 11, Vilnius.

Šeima, kurioje gimė: mama Gražina - vokiečių kalbos mokytoja metodininkė, tėtis Stasys - zootechnikas, habilituotas mokslų daktaras, ilgametis „Girelės“ paukštyno direktorius, keturiolika metų vyresnė sesuo Erika - gydytoja.

Šeiminė padėtis: ištekėjusi; vyras - Mindaugas (32), dukra - Evita (1).

Karjera: poroje su Arūnu Bižoku (30) pasaulio, Europos sportinių šokių čempionė,
daugkartinė Lietuvos čempionė.


„Visą laiką jaučiuosi per stora“, - sako sportinių šokių čempionė Edita Daniūtė-Vasiliauskienė, nuo rudens nusprendusi grįžti į sportinių šokių pasaulį kaip šokių studijų savininkė dviejuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.


- Ar netrūksta kelionių, aplodismentų, ryškių prožektorių šviesų, konkursų jaudulio ir šurmulio?


- Kelionių tikrai netrūksta, bet aplodismentų ir prožektorių šviesų... Nemeluosiu, kaip ir kiekvienas scenos žmogus, išgyvenau savotišką krizę - ir susapnuoju, ir pagalvoju... Tačiau judu, bandau suktis.


- Ar galvojate grįžti į didįjį šokių sportą?


- Didelių iliuzijų neturiu, bet jei rasčiau savo lygio partnerį - nesipurtyčiau. Bent jau šis variantas, manau, būtų kur kas realesnis nei grįžimas į televiziją, kurioje tiek daug jaunų naujų veidų.


- Ką dabar veikia ir kuo gyvena Edita Daniūtė-Vasiliauskienė?


- Turiu savo šokių studijas Vilniuje ir Kaune, daug teisėjauju šokių varžybose, dalyvauju įvairiuose seminaruose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.


- Kuriame mieste šiuo metu gyvenate?


- Tarp Vilniaus ir Kauno. Savaitgaliais kol kas būnu Kaune. Planuojame keltis į Vilnių, bet ten dar nebaigtas įrengti namas.


- Pagal kokius kriterijus atsirinkote vaikus savo šokių studijai?


- Svarbiausias kriterijus vaikams buvo, kad girdėtų muziką, jaustų ritmą. Kaip visada mergaičių - dauguma, o berniukų- trūkumas, todėl pastariesiems reikalavimų buvo mažiau, kad tik ateitų. Vėliau, jei vaikui nesiseka ar jis jaučiasi ne savo vietoje, pats nebelanko, atsisijoja savaime.


- Sportinių šokių konkursuose teko matyti, kaip šokių treneris gana grubiai daužo mažam šokėjui per nugarą reikalaudamas stovėti tiesiai. Po konkurso teko girdėti, kaip buvo rėkiama ir daromas psichologinis spaudimas devynmečių porai, kurie „liko“ antrojoje vietoje. Ką manote apie tokius jaunųjų šokėjų ugdymo metodus?


- Treniruojant vaikus, būtina išlaikyti drausmę ir sugebėti iš vaiko išreikalauti tam tikro rezultato. Juk sportiniai šokiai - tai sportas. Aš stengsiuosi išvengti tokio pikto mokymo. Skatinimas turi būti ne tik neigiamas. Savaime aišku, daug priklauso ir nuo vaiko. Aš pati buvau iš tų vaikų, kurie siekia tik geriausio rezultato, kurie visada norėjo šokti pirmose eilėse. Pamenu, baleto mokykloje man niekaip neišeidavo špagatas, net užmigdavau specialia - „varlytės“ - poza, kad tik pavyktų pratempti raumenis. Mane irgi ne tik glostymu mokė. Buvo visko, ašarų taip pat nemažai.


- Ar skiriasi suaugusieji, susirinkę į jūsų studijas Vilniuje ir Kaune?


- O taip (juokiasi)! Kaune daugiausia susirinko merginos ir moterys, o Vilniuje kur kas aktyvesni vyrai, susidarė net atskira šokių poromis grupė. Su suaugusiaisiais dirbti tikrai linksma.


Dukrelė Evita


- Ar pasikeitė jūsų vertybės gimus dukrai?


- Taip. Pirmąją vietą užima svarbiausia vertybė, gyvenimo deimantas - dukrytė. Visos kitos liko tose pačiose vietose, kaip ir buvo.


- Kas išrinko dukrai vardą?


- Labai ilgai neapsisprendžiau dėl vardo. Tačiau kartą sutikau gerą mokyklos suolo draugę, ir ji man priminė, kad paauglystėje buvau sakiusi, kad jeigu turėsiu dukrą, jos vardas bus Evita. Sužinojau, kad Evita hebrajų kalboje reiškia „gyvybinga, gyvenimo davėja“. Tai man labai patiko. O ir mūsų inicialai sutaps (šypsosi)!


- Evitą gana anksti parodėte visuomenei. Ką manote apie tas „žvaigždes“, kurios slepia savo atžalas nuo žiniasklaidos?


- Tas slėpimas sukelia dar didesnį žmonių smalsumą. Kategoriška buvau iki tol, kol Evitai suėjo 3 mėnesiai, o vėliau... Aš juk ja didžiuojuosi! Kodėl turėčiau tai slėpti?


Gražus kūnas


- Vaikelį maitinote krūtimi pusę metų. Ar nebijojote, kad maitinimas subjauros tam tikras kūno formas?


- Apie tai galvojau mažiausiai! Be to, šiandienė medicina daug ką gali pakoreguoti.


- Ką manote apie plastinę chirurgiją?


- Tikrai nieko blogo. Jei plastinės chirurgijos operacijos reikia neišgalvotam trūkumui pataisyti... O jei kalbėtume apie moters krūtinę, manyčiau, kad moterys ją koreguoti reikia tik po pagimdymo. Jei mano dukra, būdama keturiolikos metų, sugalvos, jog jai būtinas Pamelos Anderson biustas ar silikonu papūstos lūpos - tikrai priešinsiuosi!


- Nėštumas labai dažnai pakeičia moters kūno formas. Kaip jums pavyko jas išsaugoti?


- Nieko ypatingo nedariau. Pats maitinimas krūtimi sudegina nereikalingus, po nėštumo likusius riebaliukus. Ir nėščia, ir pagimdžiusi daug sportavau, sveikai maitinausi. Aišku, daug priklauso ir nuo pačios moters genų, ir nuo psichologinės būsenos.


- Ar buvo gyvenime periodų, kai jautėtės per stora?


- Visą laiką jaučiuosi per stora! Esu iš tų moterų, kurioms kuo žmogus lieknesnis, tuo jis gražesnis. Nors visi Victorią Beckham kritikuoja dėl jo liesumo, man ji - labai graži moteris. Mano svoris dažniausiai kinta tik apie du kilogramus, bet pati sau labiau patinku, kai tie du kilogramai nukrenta.


- Ką manote apie tokias ligas kaip bulimija, anoreksija?


- Manau, kad Lietuvoje tai dar ne itin didelė problema. Kita vertus, mano gražaus kūno sąvoką iš esmės suformavo žurnaluose matomos lieknos gražuolės. Matyt, pati turiu tokio pobūdžio psichologinių problemų.


- Ar yra kažkoks specialus moters grožio receptas, kurio griežtai laikotės?


- Daug vaisių, šviežiai spaustų sulčių, visa sveiko maisto piramidė, NE kavai, ko man tikrai nepavyksta atsisakyti, ir kitiems nesveikiems gyvenimo įpročiams, daug daug miego, kurio gimus dukrytei man ypač trūksta, sportas, kasdienė mankšta, judėjimas - tai dalykai, kurių niekada nebus perdaug šiuolaikinei moteriai, kurios darbas dažniausiai sėdimas, o atstumus ji įveikia vairuodama automobilį.


- Kur Jūsų plaukų grožio paslaptis?


- Deja, kirpyklose palieku labai nedaug pinigų. Kerpuosi tik plaukų galiukus, jokių plaukų kaukių ar priežiūros. Tokie genai. Džiaugiuosi, kad Evitos plaukai irgi pradeda garbanotis.


Asmenybė. Šeima


- Ar galėtumėte būti tik namų moteris? Ar to norėtų jūsų vyras?


- Manau, kad dauguma vyrų to norėtų, manasis - ne išimtis. O jei kieme dar augtų pinigų medis, manau, kad galėčiau būti namų moteris.


- Senoliai sako, kad šeimoje vienas turi nusileisti. Kas nusileidžia Jūsų šeimoje?


- Kol kas nė vienas nenusileidžia (juokiasi)! Kol kas dar gyvename.


- Ar esate „lengvas“ žmogus?


- Draugams - taip. Nemanau, kad šeimai su manimi labai lengva. Esu maksimalistė ir karjeristė, tėvai mane augino kaip pagrandukę, t.y. lepino. Juk tarp manęs ir sesers keturiolikos metų skirtumas! Esu konfliktiška, labai skaudžiai reaguoju į nesėkmes, blogą nuotaiką „parsinešu“ į namus.


- Kaip išgyvenate tamsiuosius gyvenimo periodus?


- Valgau ir žiūriu filmus. Mėgstu Holivudo filmus, Europos kinas man nepatinka - per pilka, per liūdna, per sunku.


- Gal turite kokių moteriškų silpnybių?


- Turiu. Rankinės! Vyras nelabai tai supranta. Aš jas tiesiog dievinu! Kai nusprendžiu, kad galiu sau leisti nusipirkti naują rankinę, patiriu euforiją. Pati linksmiausia dalis yra ją išsirinkti.


Česlovas Norvaiša (73)


LSŠF garbės prezidentas, Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ klubo vadovas, buvęs Editos Daniūtės ir Arūno Bižoko treneris.

- Ką manote apie Editos sprendimą tapti trenere?


- Mes, treneriai, šokėjus auginame tarsi paukščiukus. Visi jie anksčiau ar vėliau apsiplunksnavę pakelia sparnelius ir išskrenda. Toks posūkis šokėjo gyvenime, kai baigęs sportininko karjerą, jis tampa treneriu, natūralus dalykas.


- Ar Edita bus gera trenerė?


- Išauginti gerą šokėją labai sunku, Edita tai puikiai žino, nes pati į sportinių šokių aukštumas kantriai kopė keturiolika metų. Pati Edita nori būti trenerė ir ji labai stengiasi. Mes jai kiek galėjome, tiek padėjome. Jos klubas priklauso sportinių šokių federacijai, Edita įgijo ST teisėjo kategoriją, vadinasi, gali teisėjauti aukštesnio lygio varžybose.


- Ar realu, kad Edita dar grįš į didįjį sportinių šokių pasaulį?


- Taip, žinau, kad ji labai to nori. Be to, ji dar jauna. Tereikia susirasti jos vertą stiprų partnerį ir tikrai realu ją išvysti tarp geriausių šokėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius