-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš futbolo aikštės į reklamos pasaulį

Abu jauni, gražūs, talentingi ir gerai žinomi futbolo pasaulio žmonės. Tarp šių vyrukų – dešimties metų skirtumas. Įdomu, ar jaunąjį Ronaldo kada nors apakins ryškūs pramogų pasaulio spinduliai, kaip nutiko jo vyresniajam kolegai?
Foto naujienai: Iš futbolo aikštės į reklamos pasaulį
AOP nuotrauka / zmones24.lt
Abu jauni, gražūs, talentingi ir gerai žinomi futbolo pasaulio žmonės. Tarp šių vyrukų – dešimties metų skirtumas. Įdomu, ar jaunąjį Ronaldo kada nors apakins ryškūs pramogų pasaulio spinduliai, kaip nutiko jo vyresniajam kolegai?

Davidas Beckhamas (34)
Duomenys: ūgis – 182 cm, svoris – 75 kg.
Klubas, kuriame šiuo metu žaidžia: „Los Angeles Galaxy“ (JAV), „AC Milan“ (Italija,) (trumpam paskolintas) komandose; krašto saugas.
Per metus uždirba: apie 32, 4 mln. eurų (apie 112 mln. litų).

Cristiano Ronaldo (24)

Duomenys: ūgis –184 cm, svoris – 75 kg.
Klubas, kuriame šiuo metu žaidžia: „Real Madrid“ (Ispanija) komandoje; krašto saugas, puolėjas.
Per metus uždirba: 13 mln. eurų (apie 45 mln. litų).

Tėvai paskatino sūnus

Davidas Beckhamas (toliau – D. B.) gimė viename iš Londono rajonų. Jo tėvas dirbo šilumos tinklų specialistu. Ponas Beckhamas, kuris širdyje visuomet buvo ir yra futbolininkas, prisipažino, kad dar jaunystėje, kai pats su malonumu vaikė kamuolį po futbolo aikštę, suplanavo būsimo sūnaus ateitį. Tėvas atžalą pradėjo treniruoti tada, kai Davidui suėjo dveji metukai. 1993 m. Beckhamas pasirašė sutartį su vienu iš populiariausių Britanijos klubu „Manchester United“.

Cristiano Ronaldo (toliau – C. R.) gimė Madeiros saloje, Portugalijoje. Futbolininko karjerą Cristiano pradėjo vaikų futbolo klube „Andorinia“, kuriame administratoriumi dirbo jo tėvas. Profesionalų dėmesį Ronaldo atkreipė būdamas 10 metų – juo susidomėjo dvi stipriausios Madeiros salos komandos – „Maritimo“ ir „Nacional“. Vėliau Cristiano žaidė „Sporting Lisboa“ komandoje, o 17 metų debiutavo Portugalijos futbolo superlygoje.

Skandalai

D. B.: Kalbama, kad „Manchester United“ treneriui Alexui Fergusonui (67) nepatiko Davido veržimasis į pramogų pasaulį. Kartą per 2002–2003 m. futbolo sezoną po pralaimėtų varžybų treneris nesusivaldė ir, kalbėdamas su savo žaidėjais, rūbinėje neapsikentęs sviedė futbolo batelį Beckhamui į galvą. Treneriui atrodė, kad Davido gyvenime futbolas nebėra pats svarbiausias, kad šis žaidėjas iššvaisto pernelyg daug energijos su šiuo sportu nesusijusiems dalykams. Beckhamas, kuris 2002 m. išrinktas seksualiausiu pasaulyje vyru, buvo parduotas už 35 mln. eurų (apie 121 mln. litų) garsiam futbolo klubui „Real Madrid“. Teigiama, kad „Machester United“ komanda nesisielojo netekusi šio futbolininko.

C. R.: 2006-ųjų Pasaulio futbolo čempionate Ronaldo įsivėlė į skandalą. Per ketvirtfinalio dvikovą, kurioje Portugalija susitiko su Anglija, vaizdo kameros užfiksavo, kaip Cristiano mirktelėjo akį ant atsarginių žaidėjų suolelio likusiems komandos nariams. Tai nutiko tada, kai anglas Wayne’as Rooney pastūmė Ronaldo ir už tai jis gavo raudonąją kortelę. Po šio susitikimo kalbėta, jog portugalui gali tekti palikti „Manchester United“ ekipą, bet permainų nebuvo ir Cristiano padėjo savo komandai laimėti šalies čempionatą.

Patyčios


D. B.: „Visus daiktus visuomet rikiuoju į tiesią liniją arba stengiuosi, kad jie visuomet būtų suporuoti. Nepakenčiu, kai daiktas yra ne vietoje. Tai man gali sukelti netgi fizinį skausmą“, – kartą prisipažino Davidas. „Manchester United“ komandos nariai pastebėjo šią keistą Beckhamo savybę, todėl jie specialiai darydavo netvarką rūbinėje arba jo viešbučio kambaryje. Deja, tokia Davido psichinė būsena – vienas iš rimtos ligos požymių, tad šis kolegų pokštas nėra visiškai nekaltas.

C. R.: Kai vienas Anglijos laikraštis išspausdino nuotrauką, kurioje Ronaldo dėvi švarką su prakaitu permirkusiomis pažastimis, „Manchester United“ komandos futbolininkai nusprendė paauklėti komandos lyderį. Kartą, kai Cristiano rūbinėje atidarė savo stalčių, iš jo pradėjo kristi dezodoranto buteliukai. Teigiama, kad portugalo nė trupučio nenustebino ir neišmušė iš vėžių toks kolegų pokštas.

Mada

D. B.: Motina nuo mažens sūnui sakė, kad jis yra patrauklus. Todėl Beckhamas visą laiką rūpinosi savo išvaizda ir nė kiek nesidrovėdavo, kai jį kas nors užtikdavo vartantį mados žurnalus. Vienas iš žinomiausių pasaulyje dizainerių Giorgio Armani apie Davidą neseniai pasakė: „Jis – šiuolaikinio vyro idealas: sportininkas, vyras, tėvas, kuris dar visuomet atrodo stilingai.“

C. R.:
Kai prieš mėnesį buvo išplatintos „Manchester United“ poilsiaujančio saugo nuotraukos, kuriose jo kūnas buvo papuoštas tik aptemptais šortukais, šios prekės pardavėjams pavyko įkurti naują šortų rinką. Teigiama, kad per dvi savaites šių siaurų šortų pardavimas padidėjo net 117 procentų. „Jo stiliaus pojūtis pakeitė vyriškų šortų madą“, – teigia vieno iš didžiausių Britanijoje prekybos tinklo „Doberhams“ vyriškų drabužių skyriaus direktorius.

Moterys


D. B.: Britą visuomet žavėjo pramogų pasaulis. Davidas troško tapti vienu iš jo narių. Į įžymybių pasaulį futbolininkui duris pravėrė jo romanas su merginų grupės „Spice Girls“ nare Victoria Adams (35). Manoma, kad jie mylėjo vienas kitą, tačiau šios poros santykiuose neapsieita ir be kruopščiai apskaičiuotos savireklamos, kurios abiem visuomet labai reikėjo.

C. R.:
Jaunas vaikinas nuolat įsipainioja į skandalingas meilės istorijas. Prieš metus jis susitikinėjo su prostitute ir kokaino platintoja Fernanda. Teigiama, kad mergina, kurios vardas įtrauktas net į penkių prostitučių firmų sąrašus, su Cristiano draugavo tik dėl to, kad buvo susilažinusi su draugais. Neseniai ir Paris Hilton (28) bandė prisijaukinti futbolo žvaigždę, tačiau jų santykiai apsiribojo vienos nakties romanu. Po išsiskyrimo Paris sakė, kad Ronaldo jai netinka, mat jis yra pernelyg švelnus ir susikaustęs.

Ateities planai

D. B.: Futbolo specialistai teigia, kad kai 2007 m. Davidas pasirašė penkerių metų 128 mln. eurų (apie 442 mln. litų) vertės sutartį su JAV klubu „Los Angeles Galaxy“, prasidėjo Beckhamo, kaip futbolininko, karjeros pabaiga. „Holivude Davidas nebebus futbolininkas. Jis taps pusiau aktorius“, – tuomet teigė futbolo klubo „Real Madrid“ prezidentas. Futbolo žvaigždė vis dažniau kalba apie tai, kad nori išbandyti jėgas kaip treneris, rašytojas, mados žinovas ir netgi aktorius. Davidas jau vaidino pats save filme, įsteigė Futbolo akademiją britų vaikams ir parašė knygą. Paaiškėjo, kad 40 proc. žmonių, kurie įsigijo Beckhamo kūrinį, nesugebėjo jo perskaityti iki galo. Deja, žmonės dievino futbolininką Davidą Beckhamą, o ar patiks kitoks jo amplua, netrukus turėtų paaiškėti.

C. R.:
Neseniai Ronaldo įsigijo „Real Madrid“, kuris „Manchester United“ futbolo klubui už sportininką sumokėjo 1 mlrd. eurų (apie 3,4 mlrd. litų). Taip Cristiano tapo brangiausiu žaidėju per visą futbolo istoriją. „Manau, kad tokia yra tikroji mano vertė. Žinau, kad „Real Madrid“ iš manęs daug reikalaus, kad teks atlaikyti kur kas didesnį spaudimą, nei patyriau „Manchester United“, bet man „Real Madrid“ komanda – tai naujas iššūkis. Aš darysiu viską, kad tapčiau dar geresnis žaidėjas, nei buvau ligi šiol“, – teigia futbolą dievinantis Cristiano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius