-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurijus Smoriginas ir kiti. Žodžių mūšis be taisyklių!

Projekte „Šok su manimi" dažnai būna karšta. Ne paslaptis, kad atmosfera filmavimo studijoje įkaista nuo žodžių mūšio, kurio centre neretai atsiduria „Vilniaus baleto" meno vadovas, choreografas Jurijus Smoriginas (54).
Foto naujienai: Jurijus Smoriginas ir kiti. Žodžių mūšis be taisyklių!
TV3, G.Skaraitienės ir V.Ovadnevo nuotr. / zmones24.lt

Projekte „Šok su manimi" dažnai būna karšta. Ne paslaptis, kad atmosfera filmavimo studijoje įkaista nuo žodžių mūšio, kurio centre neretai atsiduria „Vilniaus baleto" meno vadovas, choreografas Jurijus Smoriginas (54). „Privatu!" paprašytas, charizmatiškasis vyras išsirinko tris šokių projekto dalyvius ir uždavė jiems po tris klausimus. Šokėjai garsiam choreografui atsikirto tuo pačiu.


Jurijaus Smorigino klausimai Gintarui Svistunavičiui:


Gintarai, kada Tu pagaliau suaugsi?


Tikiuosi, kad niekada! Juk vaikus visi myli. Jei rimtai, aš jaučiu atsakomybę savo šeimai ir darbui. Jeigu Jurijus galvoja, kad nesuaugau, tuomet, duok Dieve, jog niekada nesuaugčiau. Manau, tokie žmonės kaip Smoriginas niekada nesuauga... Jis kaip Lenino anūkas! Beje, pats neseniai apie save taip sakė (šypteli).


Ar Tau neatrodo, kad Tavo tamsiai dažyti plaukai Tave sendina?


Nežinau. Mano plaukai iš prigimties tamsūs, tačiau aš juos šiek tiek paryškinu. Gerai, kad aš juos apskritai turiu (juokiasi)...


Kodėl galvoji, kad Gintaras Svistunavičius, o ne Jūratė Norvaišienė yra didžiausia sportinių šokių žinovė? Juk ši moteris yra labai svarbi Tavo gyvenime ne tik kaip specialistė, bet ir kaip žmogus...


Aš tikrai taip negalvoju ir taip negali būti! Man iki Jūratės Norvaišienės bei jos pasiekimų dar labai toli. Klystame visi ir kiekvienas turime savo nuomonę. Turbūt dar niekas Lietuvoje nepasiekė tokių aukštumų kaip Jūratė ir jos vyras Česlovas.


Gintaro Svistunavičiaus klausimai Jurijui Smoriginui:


Ar nemanote, kad projekte „Šok su manimi" atliekate klouno vaidmenį?


Aš taip negalvoju. Ir panašių užsienietiškų projektų komisijoje sėdi protingi žmonės, kurie tampa linksmąja to šou dalimi. Didžiausi juokdariai yra patys dalyviai, nes jie nemato, kaip atrodo, kaip šoka. Mes vienodai vieni kitiems akompanuojame. Tai šou, o ne menas! Tačiau jis skleidžia šokį ir choreografiją Lietuvoje.


Save lyginote su Leninu. Ar ruošiatės daryti kažkokią revoliuciją Lietuvoje?


Darau! Noriu, kad lietuvių tauta pradėtų šokti. Kol krepšinio nebuvo ištikusi krizė, visi juo domėjosi, o dabar noriu, jog visi šoktų.


Save vadinate šokių profesionalu. Ar nemanote, kad visos simpatijos, antipatijos ir pašaliniai veiksniai neturėtų daryti įtakos Jūsų rodomiems balams?


Kai Gintaras atėjo į projektą, aš jam rodžiau visas savo simpatijas, netgi užtušavau visus jo kompleksus, kai jis slėpė savo pilvą. Gintaras pernelyg skausmingai reaguoja į komisijos pastabas. Jam reikėtų apsiraminti ir užduoti sau klausimą: „Kas man atsitiko? Kodėl aš diorginuosi?"



Jurijaus Smorigino klausimai Justinui Jankevičiui:


Justinai, ar negalvoji, kad padarei didžiulę kvailystę atėjęs šokti į projektą „Šok su manimi"?


Siekdamas susipažinti su genialiu choreografu, būčiau padaręs dar ne tokių kvailysčių. Taip, aš kalbu apie Gytį Ivanauską.


Kodėl manai, kad Tavo humoras yra visiems suprantamas?


Aš taip nemanau. Gana dažnai mano humoro nesupranta ryži choreografai, arogantiški chamai ir vidutinio amžiaus krizę išgyvenantys plikšiai.


Kodėl per mane, žymų menininką, nori reklamuotis ir pakelti sau reitingus, nors pats gyvenime esi visiškas nulis? Ar Tau tai neatrodo per pigu?


Esu Jums labai dėkingas už reitingus ir reklamą. Atsidėkodamas pažadu sumokėti už bilietą bet kuriam žmogui, kuris ryšis ateiti į jūsų „spektaklį", bei įkalbėti savo mažąją pusseserę iš Jūsų paprašyti autografo.



Justino Jankevičiaus klausimai Jurijui Smoriginui:


Maestro, ar tikrai nuoširdžiai manote, kad komisijose išsakomi komentarai yra menas?


Jeigu Justinui užteks išprusimo tai išgirsti, tuomet tai bus menas. Kad suprastumei, ką sako komisija, reikia turėti išsilavinimą.


Kaip manote, ar žmonės Jus geriau pažįsta kaip arogantišką chamą, ar kaip choreografą?


Čia filosofinis klausimas. Priklauso nuo to, kuo tas žmogus domisi. Jei jam patinka tik krepšinis, tuomet aš ir būsiu, kaip Justinas sakė, tik arogantiškas chamas. Bet yra žmonių, kurie žino mane kaip menininką.


Ar nepaskausta nugara sau nuolat bučiuojant subinę? Ar tai  Jūsų ilgamečio lankstumo priežastis?


Aš galvoju, kad Justinas šiuo klausimu pasielgė nevykusiai. Jis sudaro inteligentiško jaunuolio įspūdį, o viduje, deja, tėra gatvinis jaunuolis, kuris nori būti labai įžymus, bet nesiekia kažko išmokti. Tas slengas, kuris pavartotas užduotame klausime, parodo, kad jis kilęs iš prastuomenės. Jei jis jau toks yra, tegul gyvena.



Jurijaus Smorigino klausimai Nijolei Pareigytei:


Nijole, susidaro įspūdis, kad Tu dabar gyveni tarsi paskutinę dieną gyvenime. Elgiesi taip, tarsi rytoj nušoksi nuo skardžio. Kodėl taip yra?


Įdomus klausimas (juokiasi). Nežinau, kodėl gerbiamam ponui Smoriginui taip atrodo. Tikrai taip nėra. Gyvenu šia diena ir galvoju, kad kita bus dar geresnė. Tikrai nesiruošiu šokti, nebent artimiausiu metu ant parketo.


Ar nemanai, kad mergina turėtų būti protingesnė už vyrą? Patikslinsiu: kalbu apie tą vyrą, verslininką, kuris Tave valdo, rūpinasi Tavo sceniniais reikalais ir kuriam Tu atiduodi savo jaunystę, reputaciją (Jurijus galvoje turi prodiuserį Egmontą Bžeską - aut. past.).


Kokia nesąmonė! Aš nesuprantu, koks čia klausimas?! Koks dar verslininkas?! Nėra šalia manęs jokio verslininko! Niekas už mane nekuria mano dienos. Jei čia kalbama apie Bžeską, tai jis - mūsų grupės prodiuseris. Egmontas ir yra atsakingas, kad „69 danguje" sėkmingai gyvuotų. Mano asmeninis gyvenimas, įvaizdis priklauso ne nuo Bžesko, ne nuo kažkokio verslininko, o nuo manęs pačios.


Kodėl taip yra gyvenime, kad Tu - nuostabi, graži moteris - nuolat patiki savo kūną įvairiems netalentingiems kostiumų dizaineriams bei vizažistams?


Oi... Apmaudu, kad ponas Smoriginas pernelyg atidžiai stebi mano stilių, figūra, apdarus. Iš jo, kaip iš profesionalaus menininko, tikiuosi, kad jis daugiau vertins mano šokių sugebėjimus. Labai gaila, kad mano kūnas jam negražus. Tikiuosi, jog projekto pabaigoje Jurijui atrodysiu lieknesnė.

Beje, aš pasitikiu tais žmonėmis, kurie kuria mano stilių, daro makiažą. Jie yra savo srities profesionalai.


Nijolės Pareigytės klausimai Jurijui Smoriginui:


Jurijau, Jūs akivaizdžiai liaupsinate ir aukštus balus skiriate Ingai Valinskienei. Kodėl?


Aš matau, kad ji labai stengiasi ir kaskart vis geriau pasirodo šiame projekte. Inga sau nenuolaidžiauja . Ne paslaptis, kad šiai moteriai ne 15 metų, o ji sugebėjo numesti tiek svorio!.. Inga rimtai ruošiasi šiam projektui ir yra puikus pavyzdys kitiems. Gerbiu jos siekius ir norus.


Ar Jūs jaučiate malonumą kritikuodamas kitus? Nes atrodo būtent taip...


Ne, jokiu būdu. Aš paprasčiausiai dalyvauju tame pačiame žaidime. Jie juk ir patys išdykauja šiame projekte. Aš lygiai taip pat akompanuoju jiems, kaip jie akompanuoja man kaire ranka (šypteli).


Apie Jus daug rašoma spaudoje, tačiau kaip Jūs pats save apibūdintumėte? Jurijus Smoriginas - tai...


Jurijus Smoriginas - tai menininkas, labai išmintingai priėmęs epochos pasiūlą ir jos strategiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius