-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Verslovas: taupyti nėra gėda

Vakarėlių liūtu ne kartą vadintas verslininkas Kęstutis Verslovas nėra įsipareigojęs nė vienam bankui ir šiuo sunkmečiu gyvena be skolų.
Foto naujienai: Kęstutis Verslovas: taupyti nėra gėda
Tomo Kapočiaus nuotrauka / zmones24.lt
Vardas, pavardė: Kęstutis Verslovas.
Gimimo data, vieta: 1965 05 23, Rokiškis.
Šeiminė padėtis: gyvena su širdies drauge dizainere Ramune Piekautaite, augina dukrą Ulą (8).
Pasiekimai: nuo 1991 m. prekybos namų „Transis“ vadovas ir savininkas; „Visi svarbiausi gyvenimo pasiekimai – dar ateityje“, – sako Kęstutis.

Vakarėlių liūtu ne kartą vadintas verslininkas Kęstutis Verslovas nėra įsipareigojęs nė vienam bankui ir šiuo sunkmečiu gyvena be skolų.

Krizė – beribio godumo pasekmė

Tie, kurie nežino, pasakysime – Kęstutis Verslovas užsiima didmenine tarptautine prekyba mėsa ir cukrumi. Turbūt dirbant šioje srityje sunku būti vegetaru. „Be mėsos gyventi nenorėčiau. Kartais taip norisi didelio, sultingo jautienos kepsnio“, – neslepia Kęstutis ir sutinka apžvelgti savo verslo pradžią. „Tai buvo sovietiniai laikai. Nemažai teko keliauti po Maskvą, Peterburgą, atostogauti sovietiniuose kurortuose, dalyvauti vakarėliuose, kuriuose užmezgiau daugybę pažinčių, plėtėsi draugų ratas. Bičiuliai ir įtraukė mane į verslą – už tai jiems iki šiol esu dėkingas. Buvau jaunas, smalsus, man norėjosi visko iš karto, tačiau, laimei, 1998-aisiais prasidėjo krizė. Tuomet aš pamačiau, kad bankai gali būti draugais tik tada, kai viskas klostosi gerai. Rimtai išsigandau dėl savo ateities, tad priėmiau sprendimą išparduoti prekes. Patyriau nemažai nuostolių, bet suvokiau, kad jei lauksiu rytojaus, gali būti tik blogiau. Po šio sprendimo daug ką apmąsčiau ir nuo to laiko nė karto nebuvau skolingas jokiam bankui.“

Tai, kas šiuo metu vyksta pasaulyje, Kęstutis vadina tik krizės pradžia. „Ko gero, niekas net baisiausiame sapne nesapnavo, kad taip gali įvykti. Krizė yra žmonių beribio godumo pasekmė. Šiuo metu mes visi krentame žemyn. Tam, kad išgyventų, kiekvienai įmonei būtini rezervai. Visa laimė, aš juos visą laiką kaupiau ir dėl to šiandien jaučiuosi pakankamai ramiai, – tvirtina verslininkas. – Aš stengiuosi tapti savo srities profesionalu. Jau aštuonioliktus metus sukuosi tame pačiame versle, niekur nesiblaškau, į kitas sritis neinvestuoju. Ne kartą iš manęs žmonės bandė skolintis pinigų – visiems atsakydavau: su banku pasirašiau sutartį, kad aš pinigų neskolinu, o bankas nepardavinėja cukraus. Ne kartą esu girdėjęs, kad aš „skūpus“. Iki šiol tai priimu kaip didžiulį komplimentą.“

Domisi aukštąja mada


Verslininkas įsitikinęs – taupyti nėra gėda. „Tos santaupos kada nors gali pagelbėti. Gal nesu labai taupus žmogus, tačiau kvailai pinigų leisti niekada nemėgau. Visuomet į pinigus žiūrėjau ne su meile, o su pagarba, nes meilė akla. O iš meilės žmonės tiek kvailysčių pridaro...“ – šypsosi Kęstutis.

Pasirodo, sunkmetis ne visiems gali būti pražūtingas. „Krizė – talentingų žmonių metas. Atsiranda apleistų nišų, žmonės gali tuo pasinaudoti, gali užimti savo vietą po saule“, – įsitikinęs K. Verslovas.

Kęstutis neslepia – jam pasisekė gimti ir užaugti pasiturinčioje šeimoje, gal dėl to jis pasirinko komfortišką, pakankamai saugų ir neplėšrūnišką verslą. „Ši krizė man yra skaudi, bet nemirtina“, – sako verslininkas.

Nors verslas Kęstučiui teikia didžiulį malonumą, jis randa ir kitų būdų atsipalaiduoti: „Kasmet po du kartus važiuoju į Paryžiaus aukštosios mados savaitę ir tiek pat į Milano prêt-à-porter – ten nuvažiavęs aš ilsiuosi. Patirtos emocijos prilygsta penkių dienų poilsiui saulėtame kurorte, atitrūkstu nuo visų problemų ir man ten išties puikiai „prapučia“ smegenis.“

Verslininkas neslepia mėgstantis ir įvairius vakarėlius, nes bendravimo jam reikia lyg oro: „Man patinka įdomūs žmonės. Po įtemptos darbo dienos geras vakarėlis yra puikus būdas atsipalaiduoti.“

„O jei vakarėlyje sutiksite Egidijų Dragūną, ar paspausite jam ranką?“ – klausiu Kęstučio. „Gal galima išgirsti kitą klausimą?“ – šypsosi verslininkas mandagiai bandydamas išvengti nemalonios temos.

Vestuvės bus, kai baigsis krizė!


Kęstutis mielai prisiminė tą dieną, kai pirmą kartą išvydo savo širdies draugę ir dukters Ulos mamą Ramunę Piekautaitę. „Ją sutikau Vilniaus mados dienose. Ji buvo tokia įdomi, kad nepastebėti jos tiesiog negalėjau. Iniciatyvos ėmiausi aš. Pakovoti teko nemažai – Ramunė ilgai spyriojosi. O kad kovojau, tikrai nesigailiu, nes buvo verta“, – sako Kęstutis.

Nors daugelis verslininką vadina itin taupiu žmogumi, tačiau, regis, savo šeimai jis negaili nieko. Ne paslaptis, kad gyvenimo draugei Kęstutis padovanojo mados namus. „Ramunė – be galo talentinga dizainerė, o aš tiesiog prisidėjau prie to, kad jai sukurčiau komfortišką darbo vietą. Bet į mados namus investavau tik tada, kai įsitikinau, jog ji tikrai talentinga, kad dirba su dideliu užsidegimu, kad tai jos gyvenimo kelias“, – sako K. Verslovas ir priduria, kad Ramunė kiekvieno jo gimtadienio proga padovanoja savo kurtą drabužį. „Šį kartą paprašiau kostiumo, skirto namams-paplūdimiui. Tokio niekur negaliu rasti.“

„Kada pagaliau vestuvės?“ – šis klausimas ramybės neduoda daugeliui. „Visiškai ne su krize susijęs klausimas, – juokiasi Kęstutis. – Jau visi aplinkui mane „laužia“. O aš sakau: „Jūs tikri draugai.“ Kai žinosime tikslią datą, pažadu, tikrai pranešime. Reikia tikėtis, kad Ramunė nepasakys „ne“.

Ne paslaptis, kad verslininkas svajoja apie šeimos pagausėjimą. O ko dar trokšta Kęstutis? „Dabar yra visų mano svajonių pradžia. Įgyvendinu svajonę, iškart atsiranda kita. Tai lyg amžinas variklis. Visų neišduosiu, tik vieną: svajoju, kad Ramunė Piekautaitė vieną dieną taptų pasaulinio garso dizainerė“, – šypsosi verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius