Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neblėstantis Brigitte Bardot žavesys

Praėjusiais metais žurnalas „Empire" Brigitte Bardot (73) įtraukė į visų laikų seksualiausių aktorių šimtuką.
Foto naujienai: Neblėstantis Brigitte Bardot žavesys
Bulls ir AOP nuotr. / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Brigitte Bardot.

Gimimo data, vieta: 1934 09 28, Paryžius, Prancūzija.

Šeima: tėvas - inžinierius, mama - namų šeimininkė, turi jaunesnę seserį Marie.

Meilės nuotykiai: režisierius Rogeris Vadimas, aktorius Jeanas Louisas Trintignantas, muzikantas Gilbertas Becaudasas, aktorius Jacquesas Charrieris (santuokoje su juo susilaukė sūnaus), milijonierius Gunteris Sachsas, Bernardas d'Ormale'is, aktorius Sami Frey, muzikantas Serge'as Gainsbourgas, dainininkas Sacha Distelis, aktorius Johnas Gilmore'as, aktorius Jeanas Sebergas, skulptorius Miroslavas Brozekas.

Vaikai: turi sūnų Nicolasą Jacquesą Charrierį (48).

Karjeros pasiekimai: aktorė vaidino daugiau nei 50 filmų, ji - modelis, dainininkė, rašytoja ir aktyvi kovotoja už gyvūnų teises.


Praėjusiais metais žurnalas „Empire" Brigitte Bardot (73) įtraukė į visų laikų seksualiausių aktorių šimtuką. Dėl jos įstabaus grožio dūsavo ne vienas vyras, o moterys kaip pamišusios šviesiai dažėsi plaukus ir juodos spalvos akių pieštuku ryškindavo akis. Sekso simboliu laikyta prancūzaitė akimirksniu apsuko galvas visai pramogų pasaulio industrijai ir neabejotinai yra ryškiausia 6-ojo dešimtmečio žvaigždė.


Vaikystėje buvo žvaira


Greičiausiai nustebsite sužinoję, jog seksualumo simboliu laikyta Brigitte vaikystėje buvo žvaira. Dėl šios ydos šeimoje ji buvo auginama kaip negražioji mergaitė, o jos jaunėlė sesuo Marie buvo lepinama ir vadinama šeimos karalaite. Vaikystėje Brigitte Bardot su tuo negalėjo susitaikyti ir visais įmanomais būdais stengėsi būti pastebėta. Vienas iš tokių mėginimų - pragariškas kančias kainavusios pastangos patekti, o paskui mokytis baleto mokykloje. Mažoji Brigitte, ištvėrusi kelerius metus alinančių repeticijų, metė baletą, tačiau nesiliovė svajoti apie garsią ateitį. Kai šią prancūzaitę pastebėjęs žurnalo „Elle" fotografas Brigitte Bardot veidelį „užkėlė ant viršelio", baisiai įsiuto aktorės mama: pirma - pokario metais fotografuotis žurnalui buvo tas pats, kaip pozuoti nuogai, antra - ant žurnalo turėjo atsidurti ne negražioji Brigitte, o jos išpaikinta jaunesnioji sesuo Marie.

Ir Dievas sukūrė moterį


Kai Brigitte suvaidino jai šlovę pelniusiame filme „Ir Dievas sukūrė moterį" (1956), apie šią gražuolę pradėta kalbėti kaip apie didžiausią kino pasaulio sensaciją. Šiame filme ji pirmąkart pasirodė tokia, kokia buvo daugelį metų: seksuali, kupina kūniškos laisvės, beprotiškai graži... Brigitte Bardot tapo naujos kartos sekso simboliu. Kino juostą „Ir Dievas sukūrė moterį" nuolat lydėjo skandalai, grasinta net uždrausti jį rodyti.

Brigitte buvo ne tik labai graži, ji spinduliavo natūralumu, nuoširdumu, buvo paprasta ir atvira. Dėl šių savybių jos labai nekentė konkurentės. Jos įkūnytas sexapeal stilius visiškai neatitiko tuo metu vyravusių mados tendencijų, tačiau aktorė didžiavosi savo moteriška figūra, šviesiais plaukais ir nė neketino spraustis į drabužius, slepiančius jos nuostabias kūno linijas. Po minėtojo filmo, kuriame Brigitte pasirodė su atskiru maudymosi kostiumėliu, aktorei pasipylė kaltinimai dėl nepadoraus elgesio, o Europos ir Amerikos moterys kaip pamišusios pradėjo pirkti tokius maudymosi kostiumėlius. Beje, JAV įstatymas tuo metu draudė dėvėti bikinius; po filmo „Ir Dievas sukūrė moterį" premjeros šis įstatymas buvo panaikintas praėjus tik dešimčiai metų.


Paslaptis - pasitikėjimas savimi


Brigitte Bardot fenomenas iki šiol domina ne tik kino gerbėjus, bet ir filosofus, rašytojus. Apie ją rašė ir Francoise'as Saganas , ir Simone de Beauvoir. Stebėtina, kad net neavėdama aukštakulnių, apsirengusi languota paprastute suknute BB (taip Brigitte Bardot vadino spaudos atstovai) atrodė nepaprastai žavi. Aktorės žavesio paslaptis - didelis pasitikėjimas savimi bet kur ir bet kada: visai nesvarbu, ar Brigitte maudytųsi taip pamėgtoje pieno vonioje, ar vaidintų seksualią vilioklę, ar tiesiog vaikštinėtų su mažu šuniuku... Net ir netaisyklingas sąkandis bei vaikystėje gauta Triušelio pravardė neužkirto Brigitte Bardot kelio būti itin žavia bei geidžiama moterimi. Priešingai, netaisyklingas sąkandis turėjo įtakos specifinei žvaigždės veido išraiškai: šiek tiek papūstos aktorės lūpos iš proto vedė milijonus vyrų.

Tiesa, dar prieš pasiekdama šlovės viršūnę, Brigitte Bardot mėgino nusižudyti tabletėmis nuo nemigos per vienas atostogas Italijoje. Nors šį gandą jos atstovas spaudai tuomet neigė, pati aktorė apie tų dienų įvykius niekada nekalbėjo taip kategoriškai.


Jos gyvenimo vyrai


Žavioji aktorė prie altoriaus žengė net keturis kartus, o tikslus Brigitte meilužių skaičius net iki šiol spaudos atstovams yra paslaptis. Prancūzų aktorė, besisukiodama tarp menininkų, mielai laiką leido su kolegomis, ji netgi buvo ištekėjusi už pleibojaus milijonieriaus, o su antruoju vyru - aktoriumi Jacquesu Charrieriu - susilaukė sūnaus Nicolaso Jacqueso Charrierio. Tiesa, nėštumo Brigitte neplanavo. Kartą besilaukianti aktorė yra prasitarusi, jog jaučia savyje ne kūdikį, o auglį. Gimusį sūnų nuo mažų dienų augino vyro šeima, nes Brigitte Bardot manė, jog negalės tinkamai pasirūpinti Nicolasu Jacquesu. Kalbama, jog artimai bendrauti su sūnumi aktorė pradėjo tik jam sulaukus pilnametystės.

Apie dažnus savo meilės nuotykius aktorė yra pasakiusi: „Vyrai yra gana gležni padarai. Man teko jais rūpintis, juos išlaikyti, o jiems buvo tas pat - aš juk tokia turtinga! Aš dažnai kartoju: savo jaunystę ir grožį atidaviau vyrams, o savo išmintį - gyvūnams." Tačiau jos buvęs gyvenimo palydovas Johnas Gilmore'as atviravo: „Su Brigitte labai gera ir jauku, tačiau kalbai pasisukus apie gilesnius, dvasinius, dalykus, ji būna prasta pašnekovė." Dabar kino legenda gyvena su ketvirtuoju oficialiu sutuoktiniu - pramonininku Bernardu d'Ormaliu.


Svarbu laiku pasitraukti


„Kai aš paskelbiau, kad pasitraukiu iš kino pasaulio, visi iš manęs juokėsi, manydami, jog tai kino žvaigždės užgaidos ir kad po kelių savaičių grįšiu. Aš negrįžau net tada, kai man siūlė vaidinti su Marlonu Brando. Gyvenime yra kur kas svarbesnių dalykų nei kinas. Patikėkite, aš nė sykio nesigailėjau dėl šio savo sprendimo. Keistas mano gyvenimas... Aš niekada nesijaučiau laiminga, buvau turtinga ir garsi. Ar pažįstate daug žmonių, kurie būtų to atsisakę?" - atvirai kalbėjo aktorė viename interviu. Tai, kad iš kino ekranų Brigitte Bardot pasitraukė  38-erių metų, daugeliui buvo labai netikėta, tačiau aktorė dar pozavo fotografams, skulptoriams, įrašė kelis muzikinius albumus, išleido net penkias knygas ir aktyviai pradėjo kovoti dėl gyvūnų teisių.


Namuose - Nojaus laivas


Brigitte Bardot namuose San Tropeze dabar gyvena daugiau nei šimtas gyvūnų: arkliai, šunys, katės, kiaulės, ožkos, žąsys, vištos... Pasak žvaigždės, jiems tai mažas rojus. Nuo ankstyvos jaunystės kovodama prieš gyvūnų žudymą, kino legenda smerkė visas garsenybes, dėvinčias kailinius ar besipuikuojančias odiniais drabužiais. Neseniai aktorė gavo beveik 12 000 svarų (apie 52 000 litų) baudą už tai, jog atvirame laiške Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy išsakė savo neigiamą nuomonę apie musulmonus ir taip įžeidė jų papročius. Pasak žvaigždės, musulmonai daro nusikaltimą, nes prieš ritualinį gyvulio skerdimą jo neapsvaigina. Žvaigždės teigimu, Prancūzijoje gyvenantys musulmonai taip darko Prancūzijos papročius ir prezidentas turėtų kažko imtis.

Nors apie tai garsiai nekalbama, Brigitte Bardot garsėja ir labdaringa veikla. Prieš keletą metų ją pasiekė laiškas iš JAV, kuriame už žmogžudystę mirties bausme nuteistas vyras prašė aktorės pagalbos. Brigitte sujaudino žmogaus istorija: gindamasis jis nušovė žmogų, o teismas skyrė jam aukščiausią bausmę. Aktorė sumokėjo didelę sumą kaltinamojo advokatui, kreipėsi į George'ą Bushą bei į Prancūzijos valdžią, tačiau vyrui vis dėlto buvo įvykdyta mirties bausmė. Sukrėsta aktorė kalbėjo: „Nebetikėsiu teisingumu tol, kol jis bus žmonių rankose. Gyvūnai niekada taip nepasielgtų."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius