Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rubinai Ornellai Muti

Visada neramu rengtis interviu su moterimi, kuri buvo išrinkta gražiausia pasaulyje.
Foto naujienai: Rubinai Ornellai Muti
Foto naujienai: Rubinai Ornellai Muti / zmones24.lt
Visada neramu rengtis interviu su moterimi, kuri buvo išrinkta gražiausia pasaulyje. Neramu laukti pokalbio su kino žvaigžde – nežinai, ar įstabus grožis nenublanko, kokių kaprizų parodys deivė, apie ką norės (ar nenorės) šnekėti ir kokia kalba pageidaus bendrauti. Tačiau italų aktorė Ornella Muti, tokia pat graži, kaip ir garsiosios komedijos „Užsispyrėlio sutramdymas“ laikais, neslepia savo metų – kovą jai sukako 53-eji, nevengia keblių klausimų, juolab užduotų gimtąja kalba.

Šios moters grožis ir dabar priverčia gatvėje visus atsisukti, nesvarbu, kur ji lankosi: Romoje, Kanuose ar Rygoje. Šįkart – Rygoje, nes čia buvo surengtas aktorės kurtos papuošalų kolekcijos pristatymas. Išskirtinis italų aktorės Ornellos Muti interviu „Laimai“ – apie brangakmenius, vyrus ir vaikus.

Muti turi dvi dukras ir sūnų. Aktorė ir modelis Naike Rivelli, kurios tėvas – ispanų kino prodiuseris José Luisas Bermúdezas de Castro Acaso, – kaip iš akies traukta motina. Dukters Carolinos ir sūnaus Andreos susilaukė su Federico Facchinetti – antroji santuoka truko aštuonerius metus ir baigėsi komplikuotomis skyrybomis: Facchinetti kaltino žmoną dėl romano su aktoriumi Adriano Celentano, Ornella turėjo priekaištų vyrui dėl neištikimybės. Beje, Celentano irgi elgėsi ne itin galantiškai: apgailestaudamas dėl trumpo nuotykio ir grįžęs į šeimą apkaltino Ornellą jį tiesiog suviliojus. Tačiau tokios moterys kaip Muti ilgai nebūna vienos – praėjus vos porai metų po skyrybų aktorė, jau turėdama vaikaitį Akashą, susipažino su aštuoneriais metais jaunesniu plastinės chirurgijos specialistu Stefano Piccolo. Daugelyje šaltinių ir šiandien Piccolo pristatomas kaip Ornellos gyvenimo partneris, nors jųdviejų romanas nutrūko kovo mėnesį. Priežastis? Ją aktorė pati išdėstė italų spaudai! „Tikrai nemaniau, kad tai, kas mus sieja, kada nors baigsis. Būti kartu buvo taip nuostabu, tačiau Stefano nenorėjo vaikų. Matyt, tai ir buvo pagrindinis motyvas, kodėl pradėjome tolti vienas nuo kito. Kai myliu, trokštu apkabinti tos meilės vaisių. O Stefano buvo nusiteikęs priešingai. Taigi man teko atsitraukti!“ Muti neslepia, kad skyrybos su Piccolo buvo labai sunkios ir skausmingos.
Į Rygą aktorę atlydėjo verslininkas Fabrice’as Kerhervé. Dešimčia metų jaunesnis vyriškis, vedęs, keturių vaikų tėvas. Italų „tabloidai“ tikina, kad Fabrice’as, viešumoje švelniai globojantis Ornellą, – ne tik verslo partneris, bet ir kuo tikriausias artimas draugas. Juolab jo žmona Béatrice le Boursicot ir keturi vaikai: Natacha, Stanislas, Alexandre ir Nicolas, į dalykines keliones nevyksta.

Ponia Muti, jūsų mama Ilse Renate – estė, skulptorė, tėtis Mario – žurnalistas iš Neapolio. Tai tokie skirtingi temperamentai! Kokią prisimenate savo vaikystę?
Namie buvo puiki ir labai gyva, įsimintina atmosfera. Vyravo itališkos taisyklės, tačiau mama, kaip tikra šiaurietė, buvo nepalenkiama. Pavyzdžiui, mano senelė prie Romos turėjo didžiulį vyšnių sodą, vaismedžiai augo tiesiog gigantiški. Kartą senelė atnešė uogų – visiems po truputį. Mamai jų pasirodė per maža. Tai ji, devintą mėnesį nėščia, kopėčiomis įlipo į medį ir prisivalgė vyšnių tiek, kiek norėjo. Visur jos ieškojo, tačiau niekam neatėjo į galvą paskutinį mėnesį besilaukiančios moters ieškoti medyje... Ji visada tiesiai rėžia, kas nepatinka. O dar mano mama – menininkė: lipdo keramiką, rengia parodas, taip pat nuostabiai gamina.

Kokie ryšiai jus sieja su mamos gimtine?
Estija – viso labo vardas. Net kai viešėjome Rusijoje (tada jūs dar nebuvote laisvi), mums buvo neigiamai atsakyta į prašymą leisti apsilankyti toje šalyje. Labai mandagiais ir banaliais žodžiais. Kai antrąkart atvažiavau į Rusiją, nenorėjau ten vykti be mamos. Tikiuosi tai padaryti netrukus – rugsėjį arba spalį.

Gimėte Romoje, dirbote Prancūzijoje ir Anglijoje, keliaujate po visą pasaulį. Kur jūsų namai?
Mano rezidencija, kurioje dažniausiai gyvenu, – Monte Karle. Vaikų namai – Romoje, Naike su vyru apsistojusi Miunchene. Mama įsikūrusi Šveicarijoje. Kaip bus toliau, kas žino! Vis dar ieškau vietos po saule, kur galėčiau pasilikti.

Kodėl nusprendėte kurti būtent papuošalus?

Tai sena svajonė. Tiesa, išgirdusi pasiūlymą ilgai dvejojau, ar man pavyks. Paskui, ilsėdamasi kaime, ryžausi pamėginti. Visur nešdavausi popieriaus ir pieštuką – spalvos, kontūrai galėjo ateiti į galvą bet kurią akimirką, nors buvau įsitikinusi, kad nemoku piešti. Ši kolekcija, mano fantazijos vaisius, sukurta mažiau nei per metus – nuo eskizų iki gatavų papuošalų!

Kokie akmenys jums pačiai labiausiai patinka?
Dievinu visus. Safyrai, smaragdai, turmalinai – jų tokia spalvų gama... Akvamarinai, primenantys jūrą (juk aš – Žuvų ženklo atstovė), špineliai, rubelitai... Pastarųjų spalvos nuostabios, kaip ir rubinų, tačiau rubinai labai brangūs! Jie spalvingi ir teikia energijos. Ko gero, ir būtų mėgstamiausi.

O briliantai? Kadaise girdėjau posakį: „Tik rusės ir italės puošiasi briliantais prieš pusryčius.“ Jis turėjo skambėti pašiepiamai...
Briliantų vėrinys nuo pat ryto paplūdimyje – ne pats geriausias sumanymas, tačiau sužadėtuvių žiedas su briliantu – kodėl gi ne? Italija mados atžvilgiu nevienalytė. Milane ar Florencijoje karaliauja juoda spalva, Roma kur kas įvairesnė, Sicilija – dar kitokia, todėl sunku rasti bendrą bruožą. Kiek teko matyti rusių, jos savimi labai rūpinasi, itin prisižiūri, net jei kartais perlenkia lazdą su papuošalais ir aukštakulniais. Tačiau italams jos patinka ir šie dažnai renkasi rusaites į žmonas...

Ar gailitės dėl ko nors gyvenime?
Ir taip, ir ne. Kartais pasvarstau, kad galėjau ilgiau pasilikti Holivude, neatsisakyti vaidmens vienoje iš bondianos juostų „Tik tavo akims“ ar fantastinėje komedijoje „Purslai“. Tačiau paklusau širdies balsui ir grįžau į Italiją – dėl meilės ir draugystės. O dėl klaidų, kurių padariau, reikia ne apgailestauti, bet iš jų pasimokyti. Nes jei neklysi – nerasi geriausių sprendimų, jei neparpulsi – nepakilsi.

Kaip klostosi jūsų santykiai su vaikais?
Vis geriau. Kai pamačiau, pajutau, kad jie auga, ištiko šokas. Negi tai jau nebe mano vaikeliai, o trys suaugę žmonės su savo norais, savo troškimais, savo valia, savo gyvenimo būdu? Aišku, mano širdyje jie visada liks mažyliai. Tėvams sunku priimti faktą, kad vaikai auga. Bet kai įstengi tai padaryti ir pamilsti tuos suaugėlius, suvoki, kad tai – didelė gyvenimo pamoka.

Jūsų vaikai mėgina įsitvirtinti kino pasaulyje...
Naike filmavosi daugelyje juostų, Carolina tik pradeda karjerą. Prieš kurį laiką ji su futbolininko Diego Maradonos sūnumi Maradona Jaunesniuoju fotografavosi nuostabiam kalendoriui „Jaunimas prieš prievartą“, netrukus pradės vaidinti. Andrea rengiasi vykti į Niujorką studijuoti kino meno. Nė vieno iš jų neskatinau, bet ir nemėginau atkalbėti – tikiuosi, kiekvienas eina savo keliu, nes jie to verti.

Kokių patarimų duotumėte savo vaikams ar apskritai jauniems žmonėms, trokštantiems prasimušti kine ar televizijoje?
Norint pasiekti ką nors rimto šioje srityje reikia labai daug mokytis ir... būti lydimam sėkmės. Niekas negali nepaisyti šių dviejų taisyklių.

Turėjote efektingų kino partnerių – nuo Celentano iki Depardieu. Kurį prisiminus apima ypatingi jausmai?

Niekada nepamiršiu tų, kurių jau nebėra. Philippe’o Noiret – su juo filmavausi „Ypatingajame sekmadienyje“. Šis partneris buvo išties išskirtinis. Alberto Sordi. Žinoma, Celentano... Nuo keturiolikos metų esu kine – galėčiau parašyti apie jį knygą. Kada nors tai ir padarysiu.

Kas jums labiausiai įstrigo iš kino karjeros?
Esu sukūrusi daugiau kaip 100 vaidmenų. Įspūdžiai – patys gražiausi. Prisimenu, kaip 1977 m. filmas „I nuovi mostri“, kuriame vaidinau, buvo pripažintas geriausia užsienio juosta ir gavo „Oskarą“... Kaip 1994 m. amerikiečiai išrinko mane Gražiausia metų moterimi. Kaip laimėjau Sidabrinį kaspiną – seniausią Europos ir Italijos kino apdovanojimą, antrą pagal svarbą po „Oskaro“... Ką jau kalbėti apie Sylvesterio Stallone fanatizmą, Jeremy Ironso žavesį, Ruperto Everetto klasę.

Italės įsigudrina net metams bėgant atrodyti elegantiškos. Kokia jūsų grožio paslaptis? Sportas? Savęs priežiūra?
Mėgstu sportą, bet tik tą, kuris neformuoja raumenų. Manau, moteris turi būti moteriška. Todėl darau jogos pratimus ir mankštą su specialiais treniruokliais – gyrotonic, apimančią jogos, plaukimo, gimnastikos, tai či kovos meno judesius.

Bemaž 40 metų dirbate kine. Kokius filmus ir aktorius mėgstate?
Monicą Bellucci. Labiausiai ji man patinka „Paskutinėje šventėje“. Monica nusipelnė tos pasaulinės šlovės, kurią turi! Dar – Valerią Solarino, Giovanną Mezzogiorno. Iš užsieniečių – Charlize Theron ir Angeliną Jolie. Dievinu Naike Rivelli – ne dėl to, kad mano dukra. Ji tiesiog puiki, ypač naujausiame filme „Atviri kapai“.

Jums patinka siaubo filmai, tokie kaip „Atviri kapai“?
Mielai suvaidinčiau trileryje ar siaubo filme – kokią vampyrę. Arba slaptąją agentę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius