-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Shorena Janiashvili: gražiems santykiams – taip!

„Naujoji Gverdciteli!", „Gruzijos perlas lietuviškos muzikos brangakmenių kolekcijoje!", „Tiesiog gražuolė!".
Foto naujienai: Shorena Janiashvili: gražiems santykiams – taip!
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt

„Naujoji Gverdciteli!", „Gruzijos perlas lietuviškos muzikos brangakmenių kolekcijoje!", „Tiesiog gražuolė!". Kokių tik komplimentų per devynis mėnesius - nuo tada, kai tapo projekto „Muzikos akademija" mokine, iki trečiosios vietos ir bronzinio mikrofono laimėjimo „Žvaigždžių duetuose" - neprisiklausė Shorena Janiashvili (20). Per tuos devynis mėnesius Shorenos gyvenimas apvirto aukštyn kojomis: ji - sparčiai populiarėjanti atlikėja, kurios dainas tuojau pradės sukti radijo stotys, ir geidžiama nuotaka, kurios širdies siekia būriai gerbėjų, o aktyviausiai, kaip teigia patikimi šaltiniai, - aktorius Audrius Bružas (29).


„Aš - bedarbė. Dykinėtoja", - šypsosi mergina, bet netrukus pati ima neigti tai, ką pasakė: darbo ji vis dar turi su kaupu. Net namo pas tėvus pavyks ištrūkti tik dešimčiai dienų. Pramoginė Gruzijos televizijos laida, dėl kurios Shorena komandiruota į Lietuvą, nebekuriama nuo kovo pabaigos, todėl jau kelis mėnesius mergina pasinėrusi tik į muziką: sėkmingai baigė pasirodymus „Žvaigždžių duetuose", įrašo dainas, vasarą pasirodys bent keliuose koncertuose, o rudeniop žada išleisti debiutinį muzikos albumą. Beveik metus Lietuvoje gyvenanti gruzinė dainuos lietuviškai: „Stengiuosi, kad kuo mažiau jaustųsi akcentas. Mokausi taisyklingai tarti žodžius. Gal lietuviškai suprantu dar ne viską, bet jau daug. Nemažai galėčiau ir pati pasakyti, bet labai kompleksuoju, gėdijuosi." Mergina neslepia jau pripratusi Lietuvoje, bet ją suprasti galėtų tik tas, kuris pats bent metus yra gyvenęs svetimoje šalyje. „Kai atvažiuoji, jautiesi lyg turistas: tau patinka viskas, net namo užmiršti paskambinti. Praeina šiek tiek laiko, ir emocijos nuslūgsta. Trečias etapas - kai ima nusibosti. Ketvirtas (ypač jeigu sutampa su žiema): nyku, liūdna, norisi namo. O kai ir tai praeina, vėl iš naujo imi priprasti, - pasakoja Shorena. - Visą ilgą žiemą Vilnius man atrodė bespalvis miestas. Bet kai vėl pradėjo šviesti saulė, atėjo vasara, nuoširdžiai džiaugiuosi kiekviena diena Lietuvoje. Dabar čia jaučiuosi komfortiškai. Tikrai buvo visko - ir kilimų, ir kritimų į bedugnę, bet šiuos metus vis tiek prisiminsiu kaip likimo dovaną."


Neramiausi, kupini panikos ir išgyvenimų buvo pastarieji keli mėnesiai. „Skambinau visiems, ką tik pažinojau ir Gruzijoje, ir Lietuvoje. Domėjausi, kokia padėtis dėl darbo, jeigu grįžčiau namo. Žinojau, laida ilgai nebus kuriama, kad vieną dieną baigsis, bet vis tiek tikėjausi, kad truks ilgiau. O kai lieki be darbo, be mėnesinio atlyginimo, ir nemažo, kai pats turi sukti galvą, kaip gauti leidimą gyventi Lietuvoje, kuo sumokėti buto nuomą - iki tol man ir dar kelioms laidos vedėjoms jį nuomojo televizija, - pasidaro labai baisu, - neslepia Shorena. - Rimtai galvojau, ar verta čia likti. Tačiau buvo labai gaila atsisakyti to, ką pasiekiau Lietuvoje. Dabar net keista prisiminti, kaip tada panikavau. Paskui nusiraminau: kaip bus, taip." Pamiršti paniką ir ramiai viską apmąstyti labiausiai padėjo pokalbis su prodiuseriu: „Jis labai išmintingai patarė: jeigu likusi gailėsiuosi, būsiu nelaiminga, nėra prasmės čia būti, verčiau jau važiuoti namo. Gerai apmąsčiau, ko noriu. Dabar džiaugiuosi, kad visko nemečiau. Labiausiai padėjo draugai Lietuvoje: palaikė, patarė. Stano, išgirdęs, kad likau be darbo, tuoj pat atvažiavo su krūva idėjų, ką galėčiau veikti. Kiti naršė internete ir ieškojo man bent laikinos veiklos. Visi tikrai nuoširdžiai palaikė. Dabar ir mano padėtis, ir nuotaika labai pagerėjusi." Jeigu ne toks draugų palaikymas, Shorena būtų ilgai nesvarsčiusi ir grįžusi į Gruziją. Juo labiau kad ir tėvai per kiekvieną pokalbį telefonu kartojo: „Važiuok namo!" Mergina šypsosi prisiminusi, kaip skambindavo jiems ir guosdavosi, bet išgirdusi: „Grįžk", pykdavo! Pati nežinojo, ko nori.

Gal Lietuvoje gražuolę vis dėlto sulaikė ne draugai, o čia surasta meilė? „Oi, nenoriu apie tai kalbėti", - kukliai nudelbia akis. Tačiau, tapusi garsia dainininke, kaip jai prognozuoja muzikos žinovai, klausimų apie asmeninį gyvenimą girdės vis dažniau ir dažniau. Shorenos tai visai nebaugina: „Žurnalistų toks darbas - klausinėti. Aišku, man kartais juokinga, kai vis to paties klausia. Skaitytojams juk nusibos skaityti! Bet dėl savęs tikrai nebijau: nieko gėdingo nedarau ir slėpti neturiu ko."


Užtat kur kas sunkiau tėvams pakomentuoti kiekvieną situaciją ar dviprasmišką nuotrauką, kurią pamato internete. „Tada keikiu save, kam aš jiems pasakiau interneto svetainės, kurioje gali rasti žinių apie mane, adresą... - šypteli mergina. - Jeigu artimieji būtų čia, patys viską suprastų. Bet kai tavo vaikas - už tūkstančių kilometrų, apie jį nežinia ką rašo nesuprantama kalba, daug kas gali pasirodyti kitaip. Tada turiu jiems viską išsamiai aiškinti, pasakoti..." Kaip tėvai reagavo, kai internete pasirodė dukters, meiliai už rankų susikibusios su aktoriumi Audriumi Bružu, nuotraukų? „Žinojau, kad jie turi tik vienos interneto svetainės adresą. Kai supratau, kad mus „nupaparacino" ir nuotraukos tuoj pasirodys, įlindau į tą tinklalapį pažiūrėti, ar jau yra. Nebuvo. Nusiraminau. O po penkiolikos minučių - tėčio skambutis: „Aš dabar darbe. Su draugu pasirausėme po internetą ir..." Na štai, prasidėjo! - prisimena Shorena. - Nervinausi, kad tėvai daug ką gali suprasti ne taip: perskaityti, kas parašyta, negali, todėl jaudinasi, kad gal ką blogai apie dukrą rašo... Kaip tėtis paklausė? Kiekvieną jo žodį kuo aiškiausiai prisimenu: „Ką rašo tame straipsnyje? Kodėl nuotraukos tokios?" Jaučiau, kad gal ir griežčiau norėjo paklausti, bet susilaikė. Manau, viską, ką jis iš tiesų mano, išgirsiu parvažiavusi namo... Kita vertus, vargu ar tėvas kalbės taip pat griežtai, kaip kalbėtų, jeigu gyvenčiau namuose. Žinau, koks karštas tėvo charakteris, kaip jis išgyvena, kaip bijo, kad apie mane ko nors blogo žmonės nepagalvotų, nepasakytų. Bet žinau, kad aš nieko tokio nedarau ir jokių priekaištų nenusipelniau."


Pramogų pasaulio taisykles Shorena jau spėjo perprasti, todėl nė kiek nesistebės, jeigu dabar bus poruojama su visais vyriškiais, kurie tik paims už rankos ar pavaišins kava. Kaip tai paaiškins tėvams? „Tikiuosi, vos tik jie pamatys dar kokią nuotrauką, kurioje aš būsiu su kitu vaikinu, patys viską supras. Tėvai puikiai mane pažįsta ir žino, kad vieną dieną su vienu, kitą - su kitu tikrai nevaikščiosiu. Supras, kad šou verslo naujienų rimtai priimti negalima. Net norėčiau, kad mane dabar nufotografuotų su kuo nors kitu, tada ir aiškinti tėvams nieko nereikėtų. Pasimirštų tada ir Bružas, ir bet kuris kitas..." Kas iš tiesų ją sieja su aktoriumi Audriumi Bružu, Shorena nekomentuoja, nors vis dažniau abu matomi susikibę už rankų ar ji įsitaisiusi vaikinui ant kelių. Tik svarsto, kad būna gyvenimo tarpsnių, kai apie meilę, rimtus jausmus net galvoti nesinori, o būna, suvoki, jog jau esi pasirengęs meilei. Dabar Shorena - tarsi kryžkelėje: „Šeimai dar tikrai nesu pasirengusi. Gražiems santykiams - taip. O meilei? Kai nenori, žinai tai aiškiai. O ar nori, taip tiksliai nepasakysi..."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius