-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys vyrų meilės kalbos

Dainininkas Merūnas Vitulskis, pianistas Justas Šervenikas ir aktorius Jonas Braškys, susipažinę kartu dirbdami garsiajame spektaklyje „Meistriškumo pamoka“, sukūrė naują intriguojantį projektą.
Foto naujienai: Trys vyrų meilės kalbos
Foto naujienai: Trys vyrų meilės kalbos / zmones24.lt
Dainininkas Merūnas Vitulskis, pianistas Justas Šervenikas ir aktorius Jonas Braškys, susipažinę kartu dirbdami garsiajame spektaklyje „Meistriškumo pamoka“, sukūrė naują intriguojantį projektą. Gegužės 21 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks trijų asmenybių ir trijų menų dialogas apie amžinąją, niekieno neįmintą, painią, bet žavią paslaptį – vyro ir moters meilę.

Ilgus šimtmečius (o gal net tūkstantmečius) meilė išliko svarbiausia žmogaus kūrybos tema, o kiekviena epocha bei kiekvienas žanras vis kitomis spalvomis nušvietė jos esmes: buvo atrandami vieni už kitus gražesni žodžių deriniai, vienos už kitas sodresnės harmonijos, melodijos – ir iki šiol galingas meilės jausmas įkvepia nemirtingus šedevrus.

Trys vyrai, atstovaujantys skirtingoms, tačiau lengvai suderinamoms meno rūšims: operiniam vokalui, fortepijono muzikai bei poezijai, nusprendė skirtingų menų, skirtingų epochų kalbomis vienoje scenoje prašnekti apie meilę.

Tenoras – operų meilės herojų balsas. Merūnas Vitulskis yra šio unikalaus tembro turėtojas. Žinomas kaip populiariosios muzikos atlikėjas, pastaruoju metu Merūnas didelį dėmesį skiria klasikiniam repertuarui. Pasak dainininko, tenorui klasikinio repertuaro atlikimas yra svarbiausia augimo, tobulėjimo prielaida, tai yra amžinos vertės muzika, kurios jis neketinąs palikti niekada gyvenime, ir netgi naujasis jo albumas sudarytas didžia dalimi iš klasikinių kūrinių.

Fortepijonas – kompozitorių dienoraštis, intymiausias, visuomet namuose kūrėjo darbą lydintis instrumentas, kurio balsu išlieta begalybė aistringų prisipažinimų ir švelnių dedikacijų. Nors Justas Šervenikas dar studijuoja šio instrumento valdymo meno paslaptis, bet jau yra įsitraukęs į aktyvią koncertinę veiklą, kurioje didžiausią dėmesį skiria kamerinei muzikai.

Ir žinoma, poezija – neatsiejama nuo meilės meno kalba, sutverta išaukštinti, apdainuoti žmonių jausmus, todėl beveik kiekvienam įsimylėjėliui lemta bent trumpam tapti poetu. Vilniaus Mažojo teatro aktorius Jonas Braškys parinko šiai programai rafinuotų, išieškotų skirtingų laikmečių tekstų, kurie pripildys muzikinį vakarą subtilios poetikos, nubrėš gražias prasmines gijas.

Trijų vyrų, kalbančių skirtingomis meno kalbomis apie vieną ir tą patį visai žmonijai rūpimą dalyką, muzikinis-poetinis dialogas įvyks gegužės 21 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius