-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas skandalas „Eurovizijoje“: peticija siekiama iš konkurso pašalinti Šiaurės Makedonijos atstovą

Internete pasirodė peticija, kuria raginama iš 2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso pašalinti Šiaurės Makedonijos atstovą Vasilą Garvanlievą. Dainų konkurso gerbėjai atlikėjo dainos vaizdo klipe įžvelgė politinę žinutę.
Vasil
Vasil / Stop kadras / „YouTube“ (Eurovision Song Contest)

Kaip rašo Šiaurės Makedonijos naujienų portalai, Vasilo Garvanlievo atliekamos dainos „Here I Stand“ vaizdo klipe, filmuotame istorinėje meno galerijoje Skopjė, ant sienos galima pamatyti meno kūrinį, kaip teigia internautai, primenantį Bulgarijos vėliavą – iš baltos, žalios ir raudonos spalvos plokščių sudėtą paveikslą.

Stop kadras / „Twitter“/Kadras iš originalaus dainos „Here I Stand“ vaizdo klipo
Stop kadras / „Twitter“/Kadras iš originalaus dainos „Here I Stand“ vaizdo klipo

Stop kadrą išplatinus internete ir atlikėjo pasiteiravus, ar vieta priešais paveikslą buvo pasirinkta tyčia, meno galerija paaiškino, kad tai – Zanetos Vangeli kūrinys, ant sienos kabėjęs neteisingai. Plokštės turi būti išdėliotos taip: balta, raudona ir žalia.

Netrukus po to buvo sukurta ir peticija internete, kuria raginama Šiaurės Makedonijos atstovą, turintį dvigubą pilietybę – Šiaurės Makedonijos ir tos pačios Bulgarijos – už tokį poelgį pašalinti iš konkurso. Internautai taip pat piktinosi, kad dainoje nėra nė užuominos, jog dainininkas atstovauja būtent Šiaurės Makedoniją.

Change.org nuotr./Peticija prieš Vasilą Garvanlievą
Change.org nuotr./Peticija prieš Vasilą Garvanlievą

Kaip rašo Republika.mk, tai ne pirmas kartas, kai „Eurovizijos“ dalyviai įsivelia į skandalus, susijusius su Bulgarija – šalimi, su kuria Šiaurės Makedonija nesutaria dėl kai kurių svarbių istorinių klausimų.

Dar 2017 m., pačiame politinės krizės šalyje įkarštyje Šiaurės Makedonijai konkurse atstovavo įtakingo JAV ambasados patarėjo dukra. Kritikos sulaukė ir 2019 m. dalyvavusi Tamara Todevska. Atlikėja turėjo atsiprašyti ir dėl JAV ambasadoje per priėmimą atlikto iškraipyto šalies himno. Ji nesugiedojo eilučių, kuriose minimi Šiaurės Makedonijos herojai, pasisavinti Bulgarijos.

Dauguma tiki, kad Vasilo Garvanlievo vaizdo klipe Bulgarijos vėliava atsirado ne be priežasties. Vėliau taip pat paaiškėjo, kad atlikėjas ir šokėjas, turintis ir Bulgarijos pilietybę, sulaukė pastarosios šalies politikų pagyrų už bulgariškos tapatybės priėmimą.

Vėliau Vasilas Garvanlievas vaizdo įraše teigė neatsiprašysiantis už dvigubą pilietybę. Na o kalbant apie vaizdo klipą, po šio skandalo buvo įkeltas nauja jo versija su iškirptomis suirutę sukėlusiomis scenomis.

Pamatykite jį čia:

VIDEO: Vasil - Here I Stand - North Macedonia

TAIP PAT SKAITYKITE: Vienais iš favoritų laikomi islandai pristatė eurovizinę dainą: bet pagal lažybininkus pirmi – nebe jie

Po ilgos intrigos Samanta Tina pristato „eurovizinę“ dainą ir jos žinutę: „Visada sakysiu tai, ką galvoju“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius