Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Eurovizijoje“ turėjusi dalyvauti J.Samoilova: „Būčiau skridusi į Kijevą, net jei grasintų areštuoti“

Pastarąjį mėnesį Julija Samoilova, Rusijai „Eurovizijoje" turėjusi atstovauti atlikėja, buvo bene labiausiai aptarinėjama artistė iš visų dalyvių. Nuo vaikystės svajojusi pasirodyti didžiausiame Europos dainų konkurse, kovą atlikėja sužinojo, jog bus neįleista į Ukrainą dėl to, kad yra koncertavusi Rusijos aneksuotame Kryme, o, likus lygiai mėnesiui iki konkurso, atlikėja išgirdo galutinį verdiktą – Rusija šiųmetiniame konkurse nedalyvaus.
Julija Samoilova
Julija Samoilova / „Scanpix“ nuotr.

Ji pripažino, kad, sužinojusi, jog neteko teisės dalyvauti šiųmetiniame konkurse, labai nuliūdo. „Man labai liūdna, nes dalyvauti „Eurovizijoje“ yra mano svajonė, bet aš neprarandu vilties. Tikiu, kad kada nors nuvyksiu į „Euroviziją“. Noriu, kad mano pavyzdys įkvėptų žmones, noriu įkvėpti juos nepasiduoti bet kokioje situacijoje, gyventi pilnavertį gyvenimą ir pildyti savo svajones“, – tikino dainininkė.

Iki ketvirtadienio atlikėja aktyviai ruošėsi dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse, nors ir buvo įspėta, kad į šalį įleista nebus. „Būčiau skridusi į Kijevą, net jei būtų grasinę mane suimti“, – teigė J.Samoilova.

TAIP PAT SKAITYKITE: Oficialu: šiemet Rusija nedalyvaus „Eurovizijoje“

Rusijos delegacijos vadovas Jurijus Aksiuta teigė, kad šalis nusprendė pasitraukti iš konkurso todėl, kad nei vienas iš dviejų Europos transliuotojų sąjungos (EBU) siūlytų sprendimų jiems netiko.

„EBU mums siūlė du variantus: tiesiogiai transliuoti J.Samoilovos pasirodymą iš Rusijos arba ją pakeisti kitu artistu. Pirmasis mums netinkamas, nes tai prieštarauja konkurso taisyklėms ir diskriminuoja Rusijos atlikėją. Antrasis variantas netgi blogesnis, nei pasiūlymas Julijai dainuoti nuotoliniu būdu. Tai buvo Julijos viso gyvenimo svajonė“, – kalbėjo šalies delegacijos vadovas.

Jis teigia, kad Rusijos pasitraukimas iš konkurso atneš daug žalos pačiai „Eurovizijai“. „Manau, Rusijos nedalyvavimas konkurse labai kenkia konkurso reputacijai, be to, Rusijos žiūrovams tai yra dar viena priežastis nesidomėti konkursu“, – dėsto J.Aksiuta.

VIDEO: Julia Samoylova - Flame Is Burning (Russia) Eurovision 2017 - Official Video

15min primena, kad Ukrainos saugumo tarnyba kovo 22 dieną uždraudė J.Samoilovai trejus metus įvažiuoti į Ukrainą, kadangi ji nelegaliai lankėsi Rusijos aneksuotame Kryme, pažeisdama Ukrainos įstatymus.

EBU bandė situaciją taisyti – pasiūlė J.Samoilovai dalyvauti „Eurovizijos“ konkurse nuotoliniu būdu.

„Siekdama išsaugoti apolitišką „Eurovizijos“ dvasią, EBU atkakliai siekia surasti tinkamą išeitį, todėl nusprendė priimti precendento neturintį sprendimą ir pasiūlyti rusų televizijai „Pervyj kanal“ suteikti Julijai galimybę dalyvauti šiame konkurse, padainuoti tiesiogiai antrajame pusfinalyje, ir kad tai būtų transliuojama per palydovą“, – buvo sakoma Europos transliuotojų sąjungos pareiškime.

Tačiau Rusijos kanalas atmetė šį „Eurovizijos“ pasiūlymą, pareikšdamas, kad organizatoriai turi užtikrinti J.Samoilovai galimybę dalyvauti konkurse taip, kaip numatyta konkurso taisyklėse.

Ketvirtadienio vakarą Rusijos televizijai „Pirmasis kanalas“, pareiškus, kad ji netransliuos šiais metais „Eurovizijos“ konkurso, nes šalies atstovei Julijai neleidžiama atvykti į konkursą rengiančią Ukrainą, EBU išplatino viešą pareiškimą, jog Rusija konkurse išvis nedalyvaus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Audrius Giržadas apie Rusijos pasitraukimą iš „Eurovizijos“: „Nieko čia baisaus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius