Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Eurovizijos“ konkursą Ukrainoje krečia skandalas: atsistatydino pagrindiniai jo rengėjai

„Eurovizijos“ dainų konkursas Ukrainos sostinėje Kijeve susidūrė su itin rimtais sunkumais – likus vos trims mėnesiams iki numatytos renginio datos atsistatydino pagrindiniai jo rengėjai.
2016 m. „Eurovizijos“ nugalėtojos Jamalos triumfas
2016 m. „Eurovizijos“ nugalėtojos Jamalos triumfas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmadienį keli pagrindiniai renginio organizacinio komiteto nariai paskelbė , kad vasario 10-ąją atsistatydino iš pareigų ir tolesnis konkurso Kijeve likimas lieka su klaustuku.

Galimybių toliau organizuoti „Eurovizijos“ dainų konkursą Ukrainoje nebemato vykdomieji prodiuseriai Oleksandras Charebinas ir Viktorija Romanova, komercijos direktorė Irina Asman, renginio vadybininkas Denisas Blosčynskis bei jo komanda. Kartu su jais traukiasi ir renginio saugumą turėjęs užtikrinti saugumo vadovas Oleksijus Karabanas.

Konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga (EBU) nekomentuoja, dėl ko pasitraukė keli pagrindiniai konkurso Kijeve organizatoriai, tačiau užtikrino, kad „Eurovizija“, kaip ir planuota, tikrai įvyks Ukrainos sostinėje esančiame Tarptautiniame parodų centre numatytomis datomis ir iš esmės niekas nesikeis.

„Eurovizijos“ rengimas Ukrainoje stringa jau ne pirmą kartą – dar gruodžio mėnesį užsienio žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, kad dėl finansinių sunkumų Ukraina smarkiai atsilieka nuo grafiko ir gali prarasti teisę rengti „Euroviziją“. Tačiau tada pats Ukrainos premjeras Vladimiras Groismanas suskubo tokias kalbas neigti ir tikina, kad jo šalis – daugiau nei pajėgi surengti šį dainų konkursą, o šie gandai tėra Rusijos propagandos dalis ir siekis sumenkinti Ukrainos įvaizdį pasaulio akyse.

15min primena, kad „Eurovizijos“ konkursas vyks Kijeve gegužės 9–13 dienomis. Prieš dvi savaites buvo ištraukti burtai ir paaiškėjo, kad Lietuva pasirodys antrame pusfinalyje. Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ bus išrinktas kovo 11 dieną.

Audrius Giržadas: „Sunerimti tikrai nėra ko“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Giržadas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Giržadas

Lietuvos delegacijos vadovas „Eurovizijoje“ Audrius Giržadas 15min teigė, kad baimintis nereikėtų.

„Sunerimti tikrai nėra ko. Tikrai konkursas įvyks, juk jau viskas paskelbta. Blogiausiu atveju EBU (konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga) atsiųs savo „išbandytus“ žmones. Kalbant apie apsaugą, visada būna vietinės bendrovės darbuotojai, ir visada būna EBU žmogus, kuris prižiūri visus apsaugos reikalus. Aš jį matau beveik kiekvienoje „Eurovizijoje“, – kalbėjo jis.

Pasak A.Giržado, konkurso paruošiamieji darbai gali šiek tiek sustoti, tačiau, jo manymu, greitai bus rasti kiti darbuotojai: „Galbūt dabar užstrigs porai dienų visas procesas, bet be jokių abejonių bus išspręsta. EBU tikrai neleis, kad dabartinėje stadijoje renginys neįvyktų. O kelti į kitą šalį jau per vėlu. Kad ir su nuostoliu, jie renginį tikrai padarys. Kitaip negali būti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius