Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

55-ąjį gimtadienį minintis Arūnas Sakalauskas – apie įsimintiniausią šventę ir dovaną

Prestižinis teatro apdovanojimas „Auksinis scenos kryžius“ už geriausią antro plano vaidmenį, Teatro dienai skirtos iškilmės, repeticijos komedijoje itin provokuojančiu pavadinimu „Užsiimkime meile. Taip su malonumu!“, mažasis jubiliejus – tokia įspūdinga įvykių ši savaitė žinomam aktoriui Arūnui Sakalauskui trečiadienį, kovo 29-ąją, švenčiančiam gimtadienį.
Arūnas Sakalauskas
Arūnas Sakalauskas / Asmeninio albumo nuotr.

„Nieko neplanuoju, nes gimtadienį tikrai praleisiu Kaune, teatre, kur ruošiuosi balandžio pabaigoje rampos šviesas išvysiančiai premjerai“, – sakė 55-ąją sukaktį minintis teatralas.

Nors aktorius nemėgsta būti ten, kur yra daug žmonių, geriausiai jis atšventė 50-ąjį gimtadienį – su draugais naktiniame klube, o įsimintiniausią gimtadienio dovaną jam vaikystėje įteikė mama.

„Man padovanojo tokius gražius batukus, kad net nusiauti jų nenorėjau. Miegojau lovoje juos avėdamas. Kaip tuomet džiaugiausi!“, – sakė mažąjį jubiliejų švenčiantis A.Sakalauskas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arūnas Sakalauskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arūnas Sakalauskas

Šiuo metu vyksta itin intensyvios komedijos „Užsiimkime meile. Taip su malonumu!“ repeticijos. Spektaklyje, kuriame publika išvys dar tris herojus, A.Sakalauskas vaidins profesorių.

Aktorius pritaria spektaklio kūrėjams – nuotaikingoje premjeroje besitikintieji ištraukų iš Kamasutros vadovėlio turėtų nusivilti. Tai žymiai giliau panerti siūlantis, bet komedijos žanrui būdingų bruožų nepamirštantis spektaklis. Galiausiai jis atskleis, kad žmogus visa daro dėl vieno – meilės ir šilumos poreikio, o lengviausiai tai gauti galima atsiduodant kūniškoms aistroms. Deja, galop įsitikinama – tai tebuvo iliuzija, nes tikrasis seksas prasideda dar gerokai iki jo, tai tik viena iš meilės išraiškų. O jų – tūkstančiai.

„Koks mano kuriamas profesorius? Įvairialypis. Daugiau nieko detalizuoti negaliu, nes esu linkęs manyti, kad jei daug pripasakosi, kol dar niekas neįvyko, vėliau gali viskas gautis ne taip, kaip planavai“, – sakė A.Sakalauskas, pridurdamas, jog tai ne vienintelis prietaras, kurio jis paiso.
Pavyzdžiui, aktorius garsiai nekalba ir apie savo svajones. Jis tiki ir tuo, kad, per gatvę nubėgus juodai katei, reikia tris kartus nusispjauti per kairį petį.

Sukaktuvininkas tvirtino nesitikėjęs, jog gimtadienio savaitė bus tokia gausi įvykių. Vykdamas į Klaipėdą, „Auksinių scenos kryžių“ teikimus jis sakė nejautęs, jog greta trijų svarbiųjų teatro apdovanojimų tą vakarą jis galės pasidėti dar vieną.

„Tie „kryžiai“ vis iš kažkur išlenda. Ir ne už tai, už ką reikėtų... Tai – kaip netikėtas smūgis į nosį. Vis atrodo, kad buvo vertesnių vaidmenų...“, – su šypsena sakė A.Sakalauskas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arūnas Sakalauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arūnas Sakalauskas

VšĮ „Kitoks teatras“ komandos kuriamas spektaklio „Užsiimkime meile. Taip su malonumu!“, kuriame aktorius kuria vieną pagrindinių vaidmenų, debiutas balandžio 23-ąją turėtų įvykti Kėdainiuose. Spektaklyje taip pat turėtų vaidinti Inga Norkutė, Neringa Nekrašiūtė, Ramūnas Šimukauskas ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius