-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

80-metis aktorius Regimantas Adomaitis Vilniuje vėl padarė avariją ir bandė iš jos pasišalinti

Legendiniam kino ir teatro aktoriui – vėl nemalonumai su kitais eismo dalyviais ir kelių policija. Trečiadienį 80-metis Regimantas Adomaitis sulaukė kaltinimų sukėlus smulkią avariją ir pabandžius pasišalinti iš įvykio vietoje. Anksčiau už identišką nusižengimą teismo baustas „Volvo“ vairuotojas sulaikytas ir išvežtas į policiją.
Regimantas Adomaitis
Regimantas Adomaitis šalia savo automobilio / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Regimantas Adomaitis naujų rūpesčių prisidarė trečiadienio popietę, manevruodamas sostinės prekybos centro „Panorama“ požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Vilniaus apskrities policijai 15.09 val. kitas vairuotojas pranešė, kad „Volvo“ automobilis kliudė greta stovėjusią transporto priemonę, tačiau iš avarijos vietos pasitraukė.

Kai „Volvo“ buvo sulaikytas, paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo aktorius R.Adomaitis.

Vilniaus kelių policijos valdybos budėtojas 15min informavo, kad „Volvo“ vairuotojas apgadino vieną svetimą automobilį. Apgadinimai palyginti nežymūs.

Vis dėlto po įvykio R.Adomaičiui teko keliauti į sostinės kelių policijos būstinę Mėnulio gatvėje, kur avarija buvo įforminta, vairuotojui surašytas pažeidimų protokolas.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 426 straipsnis „Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos“ numato, kad pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai padaryta žala neviršija penkiolikos bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą vairuotojams nuo 600 iki 850 eurų.

Lauros Vansevičienės nuotr./Regimantas Adomaitis
Lauros Vansevičienės nuotr./Regimantas Adomaitis

15min primena, kad beveik prieš ketverius metus legendinis aktorius R.Adomaitis jau buvo kaltinamas padaręs avariją ir tyčia iš jos pasišalinęs.
Tuomet byla aktoriui buvo iškelta dėl to, kad 2013 m. kovo 29 d. apie 12.30 val. sostinėje vairuodamas automobilį „Volvo“ jis kliudė kito vilniečio automobilį „VW Passat“.

Nukentėjusiuoju pripažintas rusakalbis vilnietis Viktoras Tunkevičius pasakojo, kad tądien Vilniuje, netoli Kalvarijų turgavietės, sustojo prie autodetalių parduotuvės į nuėjo vidun. Kai išėjo, žmona jam papasakojo, kad į jų „VW Passat“ net du kartus atsitrenkė kažkoks „Volvo“, tačiau lyg niekur nieko nuvažiavo į greta esančią degalinę.

Teisėjo Roberto Rainio nutarimu, vairuotojas tada buvo baudžiamas subendrinta 3 tūkst. litų bauda. Maža to, R.Adomaičiui uždrausta vairuoti automobilį net 3 metus.

Tiesa, kiek vėliau aukštesnės instancijos teismas padarė ženklią nuolaidą: sutrumpino draudimo vairuoti laiką 12 kartų – vietoj trejų metų liko trys mėnesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius