-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adamkus pažadėjo paramą būsimajam prezidentui

„Sveikinu naująsias televizijos žvaigždes. Prisipažinsiu, kad Alma ir aš nepraleidome nė vienos „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laidos“, – susitikime Prezidentūroje su laidos nugalėtojais prisipažino prezidentas Valdas Adamkus. Valstybės vadovas protingiausiai šeštokei, aštuntokui ir dešimtokui padovanojo po atminimo suvenyrą.
Valdas Adamkus ir Laurynas Grušas
Valdas Adamkus ir Laurynas Grušas / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.

Prezidentas prisipažino, kad žiūrėdamas laidą ir pats stengėsi atsakyti į klausimus.

„Stengiausi per penkias sekundes atsakyti į užduodamus klausimus. Gal kartais ir ne visada pavykdavo teisingai atsakyti, bet, manau, su laidos dalyviais sužaidžiau lygiosiomis“, – atvirai kalbėjo prezidentas.

Jei aš dar būsiu gyvas, o tau reikės patarimo prieš apsisprendžiant, ar būti prezidentu, ateik, – moksleiviui sakė V.Adamkus.„Jūs gyvensite ypač tauriai. Prieš jūsų akis atsiveria neribotos galimybės, kurių daugelis anksčiau neturėjo. Gyvenimas iš jūsų pareikalaus daugiau nei pareikalavo iš mano ar jūsų mokytojų kartos. Manau, būtent tokios varžybos mokslo srityje yra pats geriausias būdas pasitikti ateities iššūkius“, – sakė V.Adamkus.

Prezidentas apdovanojo Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos šeštokę Mildą Jundulaitę, Siesikų vidurinės mokyklos aštuntoką Gediminą Šataitį ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos dešimtoką Maksimą Solovjovą.

Specialus prezidento atminimo suvenyras įteiktas moksleiviui Laurynui Grušui iš Tytuvėnų, kurio svajonė – tapti politiku, o vėliau ir prezidentu.

„Jei aš dar būsiu gyvas, o tau reikės patarimo prieš apsisprendžiant, ar būti prezidentu, ateik“, – moksleiviui sakė V.Adamkus.

Po apdovanojimų ceremonijos Laurynas prisipažino, kad truputį jaudinosi prieš susitikdamas su prezidentu. Moksleiviui V.Adamkus pasirodė išmintingas ir protingas žmogus.

„Prezidento darbas, manau, sunkus. Šiam darbui reikia daug politologijos žinių. Tačiau noras tapti prezidentu nepraėjo“, – sakė L.Grušas.

„Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ – žinių viktorina, kurioje renkami sumaniausi vaikai, skirtingose amžiaus kategorijose. Pirmiausia vaikai turi atsakyti į testo klausimus, o tiksliausiai atsakę toliau varžosi televizijos studijoje. Klausimus viktorinai rengia žinomi ir nusipelnę Lietuvos pedagogai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius