-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar šeima gali būti laiminga be sekso?

Labas, Ramune, gyvenu įdomų gyvenimą. Turiu viską – žmoną, vaikus, prabangius namus, keliones ir pan. Mums su žmona po 42 metus. Esame vizualiai patrauklūs. Santykiai su žmona labai geri, bet... tik dienos metu. Kai tik atsiguli nakčiai į lovą, bendravimas baigiasi. Ji nenori mylėtis, nenori apsikabinti, nenori nieko... Suskaičiavau, kad per paskutinius 11 mėnesių santykiavome 2 kartus, tikrai du kartus... Noriu paklausti jūsų, kaip specialistės, ar tai yra normalu? Ar taip yra daugelyje šeimų? Aš daug metų gyvenu laukdamas, kad situacija pasikeis. Gal turiu taip gyventi ir toliau, susitaikyti su esama situacija ir tiek? Ar tiesiai šviesiai žmonai pasakyti, kad man yra reikalinga sekso partnerė, pas kurią aš kartais nulėksiu? Ar nieko nesakant tai daryti (bet juk moterys labai jaučia)? Mes gyvename nemeluodami vienas kitam, norėtųsi, kad taip ir būtų... Žmona tikrai yra ištikima. O aš prieš kelis mėnesius buvau išvykęs į komandiruotę ir per tris dienas turėjau santykių su trimis moterimis. Viskas buvo puiku: laikina, aistringa, stiprus seksas. Grįžau namo, o čia tas pat... Saulius
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė-Milašienė / G.Kropio nuotr.

Sveikas, Sauliau. Atsakymų į klausimą „normalu nenormalu“ nėra. Kaip nėra ir nustatytų standartų ar normų, kiek kartų per mėnesį reiktų mylėtis. Jei jau rašote man, vadinasi, jums nėra gerai ir nėra normalu, ir su tais 2 kartais per 11 mėnesių susitaikyti sunkiai sekasi. Minėtos trys moterys per tris komandiruotės dienas yra geriausias atsakymas, kaip jūs iš tikrųjų jaučiatės. Tiesą sakant, aš šiek tiek abejoju, kad jūsų santykiai su žmona tokie jau geri, kai nėra sekso.

Greičiausiai jums tik taip atrodo, jūs norite, kad taip būtų. Akivaizdu, kad kažko svarbaus jūs nepastebite, nenorite ar negalite pamatyti. Galų gale turėtumėte jausti siaubingą įtampą, nepasitenkinimą, apmaudą, kai žmona jus atstumia. Ji nenori net apsikabinti? Koks siaubas! Ir kaip jūs tada jaučiatės, ką galvojate? Kaip prabundate po nakties? Juk negali taip persijungti ryte tarsi to šalčio vakare nebūtų buvę ir apsimesti, kad viskas gerai.

Kodėl jus baudžia sekso badu?

Susidaro vaizdas, kad jūs tarsi vaidinate spektaklyje ir esate aktorius, kuris žino, kad dabar kita scena, kuri vadinasi: „atlieku laimingo vyro vaidmenį“. Rašote, kad gyvenate nemeluodami vienas kitam. Ar tikrai? Ką jaučiate laukdamas, „gal viskas pasikeis?“ Kaip manote, ką jaučia žmona, žinodama, kad jūs norite su ja suartėti, ir neprisileisdama jūsų? Taigi, Sauliau, ar tikrai galima atskirti santykius dieną ir vakare, ar tikrai „santykiai dienos metu yra geri”?

Man atrodo, kad jūs su žmona nebendraujate nuoširdžiai ir daug ką slepiate vienas nuo kito, apsimetinėjate. Ko gero jūs pykstate vienas ant kito. Ar nuspėjate, kodėl žmona galėtų širsti ant jūsų? Kodėl ji „baudžia“ jus sekso badu? Ar esate apie tai šnekėjęsi? Pabandykite pastebėti jos neverbalines reakcijas dienos metu, ar ji nori prie jūsų prisiliesti dienos metu, ką sako jos akys? Koks jos balso tonas, kai ji kreipiasi į jus?

Lengviausia užsikimšti ausis

Neretai galime nujausti tikrąją reikalų padėtį, juk paprastai sutuoktinis duoda įvairias užuominas, kuriomis leidžia mums suprasti apie tai, kas iš tikrųjų vyksta. Bėda ta, kad dažnai apgaudinėjame save, kad nieko nesuprantame ir nenorime matyti tikrovės, tokios, kokia ji yra iš tikrųjų. Juk ta realybė gali būti nemaloni, ji gali žeisti, skaudinti ar net visiškai sužlugdyti. Pavyzdžiui, vien mintis, kad mus išduoda, gali tiesiog kaustyti ir paralyžiuoti. Kartais tikrai lengviau ignoruoti ir užsirišti akis, užsikimšti ausis.

Prisipažinkit sau atvirai, Sauliau, ar tikrai norite sužinoti tiesą, ar esate pasiruošęs išgirsti, ir jei dar įmanoma, kažką keisti savo elgesyje vardan žmonos? Jei taip, tuomet gal jau atėjo laikas jums su žmona pasišnekėti atvirai ir tiesiai, kas gi čia dedasi?
 

P.S. O ketinimas susirasti sekso partnerę skamba kaip iššūkis, kovos šūkis ar kerštas. Kokios reakcijos iš žmonos tikėtumėtės, ką tuo pasiektumėte? Ar manote, kad po tokių jūsų žodžių ji išvis norės kada nors su jumis mylėtis? Tokiu būdu ją nebent priversite su jumis mylėtis iš baimės, kad neitumėte pas kitas. Tik ar to norite…

Turite klausimų Ramunei? Klauskite: santykiai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius