-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baleto teatro atidarymo proga J.Smoriginas artistes apdovanojo perlais (nuotraukos)

Šį šeštadienį Vilniuje, Žirmūnuose choreografas, baleto šokėjas, projekto „Šok su manimi” komisijos narys Jurijus Smoriginas džiugiai pristatė choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas“ studiją. Joje spektakliams ruošis ne tik „Vilniaus baleto“ šokėjai – J.Smorigino teigimu, ši studija taps mažųjų baleto genijų kalve.
Pristatymo akimirka
J.Smoriginas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į teatro atidarymą J.Smoriginas sukvietė geriausius savo draugus: buvusius „Vilniaus baleto“ artistus, aktorę Inetą Stasiulytę.

„Mano proteguota Inga Valisnkienė, kuria aš labai žaviuosi, nes tai labai stipri ir labai valinga, žavinga moteris“, – dar vieną svarbią viešnią pristatė J.Smoriginas.

Atidarydamas teatro studiją, šventės kaltininkas nepamiršo ir „Vilniaus baleto“ šokėjų ir apie kiekvieną papasakojo šmaikščią istoriją, o balerinas dar ir apdovanojo.

„Kadangi aš esu egoistas , tai šį rytą aš nusprendžiau ištekinti savo šokėjas už „Vilniaus baleto. Man jis lyg didelis vyras, sekso gigantas. Aš tikiuosi, kad kai jas ištekinsiu, jos nebus pasileidusios kaip kitos moterys, o visad bus mano“, – tarė J.Smoriginas ir kiekvienai savo mokyklos šokėjai įteikė po simbolinę dovaną – perlų apyrankę iš Margaritos salos.

Šventės kaltininko teigimu, įkurdami šias patalpas plušėjo visi artistai: vieni užsakinėjo reikiamas medžiagas, kiti – šluostė dulkes ar kaip kitaip prisidėjo. Nors choreografinių projektų teatras „Vilniaus baletas“ susibūrė 1980 metais, tačiau iki šiol neturėjo patalpų, kurias galėtų vadinti savo namais.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

„Kas yra „Vilniaus baletas“? Tai yra namai, kuriuose mes dabar esame tokie laimingi, – džiaugėsi choreografas. – Mes ruošime žmones, kurie šoks teatre. Čia surengiau mini Muzikos akademiją, tačiau skirtumas toks, kad pabaigę akademiją dažniausiai visi būna bedarbiais, o čia jie iškart pateks į šokio, teatro aplinką, spektaklių kūrybą ir galės įrodyti, ką sugeba“.

Pasak jo, šioje studijoje repetuos ne tik „Vilniaus baleto“ trupės nariai, bet ir 7-11 metų vaikai, norintys tapti baleto šokėjais. Paklaustas, ar jau atsirado baleto paslapčių išmokti norinčių vaikų, choreografas užtikrino, kad ir be reklamos į jo choreografinių projektų teatrą būrys vaikų veržte veržiasi.

Teatro atidarymo proga „Vilniaus baleto“ šokėjai leido pažvelgti į repeticijų salę ir pademonstravo įmantrius apšilimo pratimus. Vėliau visų laukė staigmena – šokį pristatė naujausias J.Smorigino atradimas ir naujas „Vilniaus baleto“ trupės narys Andrius Butkus.

„Labai gero charakterio žmogus. Džiaugiuosi, kad jis laimingas, papuolęs į tokį nuostabų teatrą“, – apie A.Butkų atsiliepė J.Smoriginas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius