-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Beissoul & Einius“ pristatė stiklo pluošto kostiumus: juos kurdami kraują stabdė ne kartą

Scenoje ne tik savo dainomis, bet ir judesiais pritrenkiantys „Beissoul & Einius“, nuo šiol stebins ir įspūdingais kostiumais. Duetas sukūrė kolekciją, kurią Vyrų mados savaitės atidarymo metu skambant jų dainoms pristatė podiumu žengę modeliai.
Artūras Žabas-Beissoul
Artūras Žabas-Beissoul / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą kultūros bare „Kablys“ vyko jau antrosios Vyrų mados savaitės atidarymas. Čia pasirodymą surengė „Beissoul & Einius“, kuriame pristatė savo rankomis kurtą kolekciją „Sharp Sabotage“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyrų mados savaitė paskelbė startą: į atidarymo vakarą rinkosi stilingi sveičiai

Skambant dueto dainoms, podiumu žengė 10 modelių, dėvinčių Artūro Žabo-Beissoul sceniniais drabužiais. Tarp jų – ir žinomi veidai: „Skrupulingai laikomės aukščiausios kokybės standartų, tad ant podiumo pasirodė garsūs mados pasaulyje veidai – Karolis Inokaitis, Lukas Kišonas, Arnas Raila. Taip pat – garsios pasaulyje šokių grupės „Kazaky” įkūrėjas Arturas Gasparianas, dirbęs su popdainininke Madonna, pasirodęs ant italų mados namų „Dsquared” podiumo.”

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka

Ilgai brandinę idėją patys sau kurti sceninį įvaizdį, „Beissoul & Einius“ pagaliau šiam žingsniui ryžosi.

„Idėja sukurti visą kolekciją gimė spontaniškai. Buvau pasidaręs vieną kostiumą ir su Einiumi nusprendėme tai pratęsti. Tad kartu su naujausiu albumu #asecretcontract pristatome ir kostiumus, kurie yra kaip ir nauja „Beissoul & Einius“ pradžia, mūsų meninis proveržis. Juos sukūrėme per 3 mėnesius“, – 15min pasakojo grupės lyderis Artūras Žabas-Beissoul.

Vyrų mados savaitė kovo 2-12 dienomis lankytojus kvies iš arčiau pamatyti šią įspūdingą dueto kūrybą – kostiumais bus papuošti manekenai.

„Taip pat ši kolekcija mus lydės per turo koncertus. Tai – mūsų, kaip dueto, meninė išraiška. Galėčiau sakyti, kad tai yra labiau kaip scenografijos detalė, o ne drabužiai“, – sakė Beissoul.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Beissoul & Einius“ duetui – malonus gerbėjų akibrokštas

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka

Naujame amplua sužibėjęs A.Žabas-Beissoul turėjo progą pabūti ir modelių atrankos teisėju. Sukvietęs norinčius ketvirtadienį žengti podiumu, jis atsirinko panašiausius į save – aukštus, lieknus vyrus, kuriems puikiai tiktų atlikėjo sceniniai drabužiai.

„Visi kostiumai yra „oversized“, todėl čia svarbu dermė – liekną žmogų apvelki kažkuo dideliu ir jis atrodo kosmiškai keistai. Iš tikrųjų ir patiems modeliams buvo labai įdomu sudalyvauti šiame šou, juk tiek batai, skrybėlės, kelnės yra tikrai nekasdieniškos. Tai toks kosminis avangardas, kurį norisi pačiupinėti vis daugiau žmonių“, – tikino jis.

Visą kolekciją jiedu su Einiumi pasiuvo savo rankomis. Artūras prisipažįsta, kad kraują teko stabdyti ne kartą – kostiumai pagaminti iš stiklo pluošto.

„Viskas kraujavo... Aš galvojau, kad man baigsis kraujo atsargos, – juokėsi jis. – Mes eksperimentavome, kaip adaptuoti stiklo pluoštą prie drabužio, su kuo tai turėtų būti derinama, kaip padaryti, kad medžiaga būtų lanksti. Atradome universalų dalyką, kurio neatskleisime, bet galiu pasakyti tik tiek – kai užsidedi kostiumą, jis įšyla ir prisitaiko prie kūno formų. Viskas puikiai pavyko ir mes tikrai neketiname sustoti.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Beissoul & Einius“ pasirodymo akimirka

Kadangi kai kurie Artūro kostiumai sveria net po 30 kg, dainininkas sako, kad pačiam tenka daug repetuoti, kad judesiai scenoje atrodytų plastiški.

„Kai esu apsirengęs tai, kas gali man pakišti koją, kūno plastika visiškai kitaip veikia. Atradau daugybę įdomių dalykų, kaip mano kūnas gali judėti. Bet visa tai pavyksta įgyvendinti tik daug kartų repetuojant. Pavyzdžiui, negaliu tiesiog užsidėti savo 10 kg sveriančios skrybėlės ir staigiai eiti į sceną. Iš pradžių turi prisitaikyti kaklas ir raumenys“, – pasakojo A.Žabas-Beissoul.

Šiuos kostiumus duetas žada kada nors panaudoti ir muziejuje kaip eksponatą arba demonstruoti koncertų metu, kad klausytojai galėtų pamatyti jų mados bei muzikos retrospektyvą: „Visas bagažas tam jau yra, tereikia sulaukti tinkamos progos.“

Ir sako, kad komercinė pusė jiems visiškai nesvarbi. „Mes nekreipiame dėmesio į komercinę pusę. Visi kostiumai per koncertus yra kaip pridėtinė meninė vertė, kad išpildytumėme muziką, šviesas. Taip pat kostiumus kuriame įkvėpti savo muzikos. Ir labai smagu, kad pasaulis mus mato, mes dalinamės ta medžiaga ne tik su Lietuva, bet ir su Didžiąja Britanija, Vokietija ir kitomis šalimis. Užsienio žurnalai prašo nuotraukų arba ima interviu apie visą kūrybos procesą. Taip populiariname ir savo muziką – visada parodome ir vaizdo klipus, kuriuose kostiumai buvo panaudoti“, – 15min pasakojo Artūras Žabas-Beissoul.

VIDEO: Beissoul & Einius - LION

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius