-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chorų karai“: Burgundiškasis Kauno choras triumfavo penktą kartą iš eilės (nuotraukos)

Penktą kartą iš eilės TV3 projekte „Chorų karai“ triumfavo Burgundiškasis Kauno choras su generole Danguole Beinaryte priešakyje. Dainą „Mano kraštas“ atlikęs choras pelnė absoliučias komisijos ir žiūrovų simpatijas.
Laidos akimirka
Laidos akimirka. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antroji vieta žiūrovų ir komisijos nuomone teko Stano vadovaujamam Sidabriniam Tarptautiniam chorui, trečiaja vieta džiaugėsi Smaragdinis Telšių choras su generolu Deivydu Zvonkumi.

Paskutinioji vieta susumavus žiūrovų ir komisijos balsus teko Justo Lapatinsko vadovaujamam Alytaus chorui. Nors šią savaitę iš projekto nesitraukė nė vienas choras, kitą savaitę alytiškiai, norėdami tęsti kovas, turės labiau pasistengti.

Pelnė žiūrovų ir komisijos pripažinimą

Sekmadienio vakarą penktosios TV3 projekto „Chorų karai“ laidos metu skambėjo laisviausių pasaulio šalių dainos. Kovo 11-osios proga chorai atliko ne tik lietuvių, bet ir kitų pasaulio tautų kultūras atspindinčius kūrinius.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos akimirka
/Laidos akimirka

Amerikos kultūrai sekmadienio vakarą atstovavo Oranžinis Alytaus choras – kolektyvas atliko pasauliniu hitu tapusį kūrinį „Ain’t no mountain high enough“. Atlikėjai žiūrovams pateikė netikėtą kūrinio interpretaciją, o choro vedlys J.Lapatinskas scenoje šokinėjo vilkėdamas Laisvės statulos kostiumą. „Niekad nežinojau, kad Laisvės statula yra transvestitas“, – juokavo Vytautas Šapranauskas. „Pasirinkote puikų kūrinį, kuris išties atspindi amerikiečių kultūrą“, – džiaugėsi kandžioji komisijos narė Kristina Zmailaitė. Loreta Sungailienė dėkojo choristams už puikią nuotaiką ir energiją, choro sėkmę pripažino ir likę komisijos nariai. Iš viso Oranžinis Alytaus choras iš komisijos gavo 39 balus.

Prieštaravimus tarp rusų ir lietuvių sušvelninti panoręs Stano kartu su Sidabriniu Tarptautiniu choru scenoje atliko dainą „Konj“. Pasirodymu pakerėti buvo netik žiūrovai, bet ir V.Šapranauskas, nesivaržydamas rėžęs savo vertinimus. Chorą vienbalsiai gyrė ir komisija, teigiamai vertinusi dainos aranžuotę, choreografiją, solistų balsus. „Tai buvo nuostabu“, – sakė choro pasirodymu pakerėtas komisijos narys Deivis. Jam antrino Edmundas Seilius. Sidabriniam Tarptautiniam chorui komisija skyrė maksimalų įvertinimą – net 40 balų.

Kūrinį „Mano kraštas“ atlikti pasirinko Burgundiškasis Kauno choras. Keturias savaites iš eilės lyderiavusio choro generolės D.Beinarytės teigimu, kūriniu kauniečiai norėjo išreikšti savo meilę Lietuvai. Per kraštus besiliejusia energija choristai netik pelnė žiūrovų palankumą, bet ir sulaukė komisijos palaikymo. „Aš mačiau tvirtą ir kovingą lietuvišką pradą“, – kalbėjo E.Seilius, jam pritarė Deivis. „Šis pasirodymas prilygsta jūsų prisistatymo pasirodymui“, – vertino L.Sungailienė. Kauno choro pasirodymą komisija sveikino maksimaliu 40-ies balų įvertinimu.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos akimirka
Laidos akimirka

Neišvengė kritikos

Iš italų kultūros pasijuokti bandė Liudas Mikalauskas kartu su Ugniniu Tauragės choru. Perdėtai dramatiškai ir itin charizmatiškai atlikėjai scenoje sudainavo motyvus net iš kelių itališkų ir lietuviškų kūrinių – „Traviata“, „Pamilo dobilas raudonas“, „Sugrįžk, jaunyste!“ bei „Vėl gegužio žiedai“. „Ką jūs veikėte scenoje tai tikrai buvo labai labai nekaip. Bandėte atstovauti Italijai, o po to pasimetėte tarp dobilų ir gegužio žiedų“, – skeptiškai pasirodymą įvertino K.Zmailaitė. „Kaip jūs įvertintumėte savo pasirodymo žanrą?“ – atlikėjų klausė L.Sungailienė. „Nesėkmingas popuri“, – atsakyti suskubo vakaro vedėjas V.Šapranauskas. Kritiškai pasirodymą vertino ir likę komisijos nariai, Ugniniam Tauragės chorui komisija skyrė vos 34 balus. Pasirodymas sukėlė aršią komisijos ir choro generolo L.Mikalausko diskusiją apie muzikos žanrus bei projekto tikslą, o studijoje išsiplieskusią ugnį gesinti ėmėsi V.Šapranauskas.

Kaip Vienos pokylis atrodytų Telšiuose, pademonstruoti nusprendė Smaragdinis Telšių choras su generolu D.Zvonkumi. Scenoje atlikėjai pasirodė pasipuošę ryškiais baroko stiliaus kostiumais, žiūrovams demonstravo galantišką choreografiją. „Kiek čia buvo baliaus, sunku pasakyt. Manau, Telšiuose baliavoja tikrai kitaip“, – garsiai svarstė Deivis. „Šitas pašmaikštavimas buvo pigokas“, – kritiškai atsiliepė ir E.Seilius. Komisijos narys gausiai kritikavo choro dainavimą, tekstą, aprangą, humoro jausmą, dėstė atlikėjų padarytas klaidas. Pasirodymu neliko patenkintos ir L.Sungailienė bei K.Zmailaitė.

Projekte – ne tik chorų pasirodymai

Sekmadienio vakarą scenoje pasirodė ne tik penkių Lietuvos miestų choristai, bet ir laidos svečiai. Pradedama tiesioginę laidos transliaciją, legendinę dainą „Laisvė“ atliko Eureka Masytė. Kartu su jungtiniu Ukmergės choru scenoje pasirodė „Bjelle ir Peru“, TV3 projekte „Lietuvos talentai“ užėmę antrąją vietą. Kūrėjai atliko jų vizitine kortele tapusią dainą „Aš būsiu čia“.

Studijoje svečiavosi ir daina „Lietuva“ žiūrovus šildė komisijos narys Deivis kartu su gyvenimo drauge Renata, kūrinį „Viešpaties lelija“ atliko Egidijus Sipavičius. TV3 studijoje viešėjo ir Vilniaus universiteto choras „Pro musica“, atlikęs kūrinį „Mas que nada“. Penktosios „Chorų karų“ laidos transliaciją vainikavo jungtinio visų miestų choro bei komisijos narės L.Sungailienės atlikta daina „Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius