-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkei Rūtai Lukoševičiūtei širdies klausimai – patys svarbiausi

Šeštadienį dainininkė ir žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė taps Pasaulinės širdies dienos ambasadore. Visą dieną sostinės Rotušės aikštėje vyksiančio renginio metu žinoma moteris vilniečiams dovanos savo dainas ir kvies visus susirūpinti širdies sveikata.
Rūta Lukoševičiūtė su dukrele Lėja Kornelija
Rūta Lukoševičiūtė su dukrele Lėja Kornelija / Asmeninio albumo nuotr.

„Man širdies klausimai visuomet buvo labai aktualūs, nes esu moteris, be to gimusi po Liūto ženklu. O Liūto, jei tikėti tuo, ką sako astrologai, silpnoji vieta – širdis“, – šypsosi atlikėja, paklausta, kodėl sutiko šviesti visuomenę širdies ligų klausimais.

R.Lukoševičiūtė neslepia, kad apie sveiką gyvenseną ėmusi dažniau galvoti tuomet, kai pradėjo lauktis dukrelės. Tuo metu jauna moteris stengėsi keisti savo mitybos racioną, nevalgyti riebių, kaloringų patiekalų, mažinti kavos puodelių skaičių per dieną, nes šiuo gėrimu ji sakosi anksčiau netgi piktnaudžiavusi. 

Luko Balandžio nuotr./Rūta Lukoaevičiūtė
Luko Balandžio nuotr./Rūta Lukoševičiūtė

„Stengiausi daugiau judėti ir išsimiegoti, o tai kūrybiškam žmogui yra praktiškai neįmanoma: juk mūzos aplanko naktį“, – viso pokalbio metu geros nuotaikos nepraranda R.Lukoševičiūtė.  Atlikėja teigia žinanti, kad svarbiausia širdžiai – nepersivalgyti ir daug judėti. „Daugelis vartoja specialius papildus širdies veiklai gerinti, aš kol kas to nedarau, nes dar esu jauna. Geriau sveikai maitinsiuosi ir kasdien skirsiu laiko aktyviam judėjimui“, – tikina žinoma žurnalistė. 

O ar moteris žino, kad širdžiai itin kenkia stresas? „Na, su stresu man sudėtinga kovoti. Tiesiog  jei matau, kad pradedu stresuoti, visuomet prisimenu taisyklę: nervų ląstelės neatsistato. Ir tada pagalvoju: jei stresuosiu nuolatos, ką veiksiu tuomet senatvėje, jei, žinoma, jos sulauksiu. O vis tik norėtųsi pasūpuoti ant rankų anūkus... Tad susikaupiu ir stengiuosi streso neprisileisti artyn, juolab, kad jis vis tiek praeina“, – savo gyvenimiška išmintimi dalijasi atlikėja R.Lukoševičiūtė.

Moteris sako. kad su dukrele Lėja Kornelija abidvi stengiasi gyventi kuo sveikiau: didžiulį dėmesį kreipia į mitybą, ir į aktyvų gyvenimo būdą. Visgi, Rūta prisipažįsta, kad sportas nėra pats geriausias jos draugas, bet vaikščioti gryname ore su dukrele ji labai mėgstanti. 

„Jei pasivaikščiojimas su atžalomis būtų pripažintas sporto šaka, tuomet būčiau viena tų sportininkių, kurios tai daro savo malonumui, o ne dėl medalio“, – smagiai nusikvatoja R.Lukoševičiūtė, visus kviečianti šeštadienį atvykti į sostinės Rotušės aikštę paminėti Pasaulinės širdies dienos.

Gretos Skaraitienės nuotr./Rūta Lukoaevičiūtė
Gretos Skaraitienės nuotr./Rūta Lukoševičiūtė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius