-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dainų dainos“ balsavimas painus, bet atlikėjai nekovos

Šeštadienį startavusio nacionalinės dainos konkurso „Dainų daina“ balsavimo sistema jau sukėlė abejonių. Žiniasklaidoje pasirodė informacijos, esą kai kurie atlikėjai nepatenkinti televizijos žiūrovų balsų skaičiavimo sistema.
Augustė ir Alanas Chošnau
Augustė ir Alanas Chošnau / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Balsų skaičiavimas primena „Eurovizijos“ modelį. Skaičiuojami kiekvienos šalies apskrities balsai. Daugiausia apskrityje televizijos žiūrovų balsų surinkęs atlikėjas gauna 12 balų, o mažiausiai – nulį. Vėliau susumuojami visų apskričių balai. Tarp atlikėjų pasigirdo nuomonių, kad toks balsavimas nėra iki galo teisingas.

A.Žiliūtė: balsavimo sistema paini

„Balsavimo sistema labai paini. Mes nebuvome supažindinti su balsavimo sistema. Žinojome, kad balsuos ne komisija, o žiūrovai. Manau, kad sudėjus visus telefonu balsavusių žmonių skambučius, rezultatai būtų kitokie. Nesakau, jog jie būtų kardinaliai skirtingi, bet kitokie. Sakykime, jei vienoje apskrityje už šeštoje vietoje likusį atlikėją balsavo 500 žmonių, o už septintoje – 100, manau, skirtumas tikrai yra“, – 15min.lt sakė į pusfinalį nepatekusio dainininko Alano Chošnau vadybininkė Aida Žiliūtė.

Lietuva – šventuolių kraštas. Prasidėjus balsų skaičiavimui supratau, kad vėl visi balsuos už balades ir pamergių sukneles.Pasak vadybininkės, jie tikrai nereikš jokių pretenzijų ir nesieks, kad balsavimas būtų pakeistas.

„Ką čia liūdėsi“, – teigė A.Žiliūtė, paklausta, ar A.Chošnau labai nuliūdo nepatekęs į kitą konkurso etapą.

Augustė: po manęs – nors ir tvanas

Ekspresyvioji dainininkė Augustė taip pat neperšoko pirmo atrankos turo barjero. Atlikėja prisipažino maniusi, kad jos daina buvo verta pusfinalio.

„Lietuva – šventuolių kraštas. Prasidėjus balsų skaičiavimui supratau, kad vėl visi balsuos už balades ir pamergių sukneles. Kai parodai kažką įžūlaus, sunku tikėtis, jog gausi daug balsų. Juk aišku, kas balsuoja (tokiuose projektuose – 15min.lt)“, – sakė Augustė, „Dainų dainos“ scenoje pasirodžiusi vilkėdama juodus kailinukus ir mūvėdama kojines su nepridengtais keliaraiščiais.

Pasak Augustės, jei būtų patekusi į konkurso pusfinalį, galbūt ir būtų iškėlusi balsų skaičiavimo klausimą.

„Dabar man tai neaktualu. Kaip sakoma, po manęs – nors ir tvanas. Aišku, kad balsų skaičiavimo sistema nėra sąžininga. Juk Vilniuje balsuoja daugiau žmonių nei, pavyzdžiui, Telšiuose. O daugiausia žiūrovų balsų surinkusiam atlikėjui vis tiek duodama 12 balų“, – kalbėjo Augustė.

Balsavusiųjų skaičių paskelbs

LRT atstovas spaudai Vytaras Radzevičius sakė, netrukus turėtų būti paskelbti konkretūs balsavimo kiekvienoje apskrityje rezultatai.

„Dainų dainos“ puslapyje turėtų būti paskelbti visi telefoninio balsavimo rezultatai. Jokių oficialių nusiskundimų iš atlikėjų nesame gavę“, – 15min.lt teigė V.Radzevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius