-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Lino Karaliaus verslo – skundų lavina

Skandalingai Seimo nario pareigų netekusiam Linui Karaliui – vėl nemalonumai. Jo kavinę „Shivabar“ pajūryje, ties Kunigiškėmis, gavusi klientų skundų, krėtė Palangos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Ir rado higienos pažeidimų. Tiesa, jie, kaip tvirtinama, nedideli.
L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų.
L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų. / „15min“ nuotr.

Palangos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai L.Karaliui priklausančioje kavinėje lankėsi praėjusį antradienį. Kaip „15min“ teigė tarnybos maisto produktų inspektorė Birutė Simutienė, kavinėje iš tiesų aptikta higienos pažeidimų.

Dokumentai – tvarkingi

„Nustatyti bendri higienos pažeidimai ir trūkumai, pavyzdžiui, valymo medžiagų stygius. Kartu įpareigojome atlikti vandens kokybės tyrimus“, – pasakojo specialistė. Anot jos, visi prekių įsigijimo dokumentai buvo tvarkingi, produktų galiojimo laikas nepasibaigęs.

„15min“ nuotr./L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų.
„15min“ nuotr./L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų.

„Šalia kavinės nėra biotualetų, tačiau netoliese yra stacionarus tualetas. Iki tol nebuvo nuorodų į jį, tačiau šeimininkai pasitaisė ir nuorodos atsirado“, – tikino B.Simutienė.

Anot jos, tokių pažeidimų, kaip L.Karaliaus kavinėje, pasitaiko ir kitose kurorto kavinėse.

„Mes viską sutvarkėme“

Kai „15min“ korespondentė lankėsi kavinėje Kunigiškėse, ant durų kabėjo užrašas „Sanitarinė diena“. Nepaisant to, kavinėje lankytojų netrūko, o juos aptarnavo pats L.Karalius.

Jis tikino, jog visus namų darbus jau padarė ir susitvarkė. „Žmogus vietoje to, kad paklaustų barmeno, kur yra tualetas, parašė skundą. Taip jau Lietuvoje būna. Tačiau mes viską sutvarkėme – nuorodos atsirado“, – dėstė jis.

Anot L.Karaliaus, naujajame versle jam teko nemažai pamokų: „Restoranų verslas sudėtingas ir daugiaplanis – kai ateini pavalgyti, atrodo, kad viskas yra labai paprasta, tačiau viskas yra kur kas sudėtingiau, nei daugelis mano.“

- Jūsų baras turi teisę prekiauti gėrimais, kurių stiprumas yra iki 22 laipsnių, tačiau meniu lankytojams siūlomi kokteiliai „Mojito“ ir „Cuba Libre“, kurių sudėtinė dalis yra romas (37 laipsniai). Kaip tai paaiškintumėte?

- Tai netiesa. Pas mus yra „Mojito“, tačiau jis gaminamas su vermutu „Cinzano“, laimais, mėtomis ir „Sprite“. Žmonės galvoja, kad „Mojito“ gaminamas vienu būdu, todėl taip ir nusprendė.

„15min“ nuotr./L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų.
„15min“ nuotr./L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų.

- Mūsų turimais duomenimis, praėjusį savaitgalį lankytojus aptarnavote be kasos aparato, alkoholiu ir tabako gaminiais prekiavote pirkėjams neišduodami kasos čekių. Ar seniai įsigijote kasos aparatą, ar dažnai jį naudojate?

- Mes kasos aparatą turime nuo pat pradžių. Manau, kad jie tiesiog jo nematė. Kas tiems žmonėms darosi – tik padarai gražesnę vietą ir ima pulti iš visų pusių.

- Baras įkurdintas paplūdimyje. Gavome informacijos, kad darbuotojai nuotekas pila už palapinės.

- Dėl nuotekų reikalas išpūstas. Iš pradžių turėjome bakus už palapinės lauke. Kažkas pamatė – ėmė rėkti, kad beveik į lauką pilam. Dabar bakai stovi viduje, kai jie pripildomi – nešame į stovyklą viršuje. Pas mus buvo atvykę ir ekologai, jokių pažeidimų nerado. Dar laukiam visos eilės tikrintojų – kai teiki viešas paslaugas, taip yra. Kitur smulkus verslas yra skatinamas, o Lietuvoje jis žlugdomas įvairiapusiškai.

Laimėjo konkursą

L.Karalius laimėjo Palangos savivaldybės konkursą vykdyti komercinę veiklą viešoje vietoje.

Jam iki spalio 15 d. buvo išduota ir licencija prekiauti alkoholiniais gėrimais, kurių stiprumas – ne didesnis nei 22 laipsniai. „Šis konkursas sulaukė didžiulio susidomėjimo, nes jau įprasta, kad vietos prie jūros verslui itin patrauklios“, – sakė Palangos savivaldybės Verslo ir turto skyriaus vedėja Zoja Strikaitienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius