-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dokumentinio filmo „Kelionė į žvaigždes“ premjera – BTV eteryje

Ketvirtadienį, lapkričio 25 d., Baltijos televizijoje įvyks dokumentinio filmo „Kelionė į žvaigždes“ premjera. Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metams dedikuotą filmą sukūrė žinomas dokumentinių filmų režisierius Jonas Čergelis.
Antroji Vytauto V. Landsbergio knyga ,,Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“
Antroji Vytauto V. Landsbergio knyga ,,Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“ / Iliustracija iš knygos
Temos: 2 Premjera BTV

Režisierius užfiksavo Panevėžio A.Bandzos kūdikių ir vaikų globos namų auklėtinių ir profesionalių aktorių kūrybos procesą – spektaklio pagal Vytauto V. Landsbergio pasaką „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“ kūrimą.

Į globos namus atvyksta aktorių komanda ir pasiūlo vaikams statyti spektaklį – taip prasideda keletą mėnesių trukusi kūrybinė odisėja. Bendravimas su aktoriais, vaidybos ir dainavimo pamokos, repeticijos tikroje teatro scenoje pamažu atskleidžia ir vaikų talentus, ir asmenybes. Jautri režisieriaus akis užfiksuoja subtiliausius niuansus. Kūrybos procesas keičia ne tik vaikus, bet ir pačius aktorius.

„Su globos namų auklėtiniais buvau susidūręs keletą kartų, kai globos namuose rodydavome spektaklius. Man buvo gaila tų vaikų. Buvo gaila iki šito projekto. Vaikus, gyvenančius globos namuose, vadinam valstybės vaikais. Tokiu atveju, valstybė yra labai šauni ir labai puiki. Šie vaikai ir kūrybingesni, ir drąsesni už daugelį šeimose augančių vaikų“, – po kelis mėnesius trukusio kūrybinio proceso sakė aktorius Andrius Povilauskas.

Dokumentinio filmo režisierius J.Čergelis spektaklio kūrimą stebėjo nuo pirmojo susitikimo globos namuose iki generalinių repeticijų Panevėžio teatro „Menas“ scenoje. Kūrėjo kamera vaikus sekė ir premjerinio spektaklio Vilniuje metu.

J.Čergelis teigia, kad vaikai gana greitai priprato prie vaizdo kameros, nebuvo susikaustę ir elgėsi natūraliai. Tad filmas suteikia unikalią galimybę iš arčiau pažvelgti į globos namų auklėtinių kasdienybę ir įvertinti kūrybos galią žmogaus gyvenime.

Muzikinio spektaklio ir dokumentinio filmo apie jo statymą kūrimą inicijavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, įgyvendindama projektą „Stop skurdui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius