-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Ikra mada“ Klaipėdoje – 13 kolekcijų ir būrys svečių

Penktąjį gimtadienį švenčiantis vienintelis tarptautinis mados festivalis vakarų Lietuvoje, IKRA MADA, šeštadienio vakarą į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą sutraukė būrį mados mylėtojų, jų tarpe ir mieste bei šalyje žinomų žmonių.
Marija Palaikytė, Aistis Mickevičius ir festivalio „Ikra mada“ akimirka
Marija Palaikytė, Aistis Mickevičius ir festivalio „Ikra mada“ akimirka / Mindaugo Petrausko nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Mada

Madų šou buvo pristatyta 13 kolekcijų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos ir Italijos. Podiumu žingsniavo modeliai pasipuošę tiek konceptualiais, tiek dėvėjimui tinkamais (ready to wear) rūbais.

Į festivalį gausiai rinkosi akį traukiančiais apdarais pasipuošusi stilinga minia, jos gretose buvo ir žinomi uostamiesčio visuomenės veikėjai, verslininkai, menininkai bei kultūros pasaulio atstovai.

Renginyje pasirodė ir mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė su aktoriumi, parfumeriu Aisčiu Mickevičiumi, ir aktorė Eglė Jackaitė.

„Ikra mada“ archyvo nuotr. /Eglė Jackaitė
„Ikra mada“ archyvo nuotr. /Eglė Jackaitė

Netradicinėje vietoje vykęs festivalio madų šou pažėrė įspūdingų, teatro prieskoniais paskanintų netikėtumų – greta modelių ant podiumo pasirodė žinomi baleto šokėjai ir solistai.

Ne tik žengė, bet ir paįvairino renginį pademonstruodami savo galimybių diapozoną – balso ar plastikos. Dainavo solistai Rokas Spalinskas ir Beata Ignatavičiūtė, o podiumu žengė ar šoko juos atpažinusių ovacijomis pasitikti baleto šokėjai Aurelijus Liškauskas, Aušra Krasauskaitė, Inga Briazkalovaitė, Ričardas Jankevičius, Mantas Černeckas, Kristina Gudelyte, Viktorija Gulnickaja, Aleksandra Kareckienė, Gintare Jovaišaite, Valdas Marcinkus, Simonas Laukaitis, Taurūnas Baužas.

„Ikra mada“ archyvo nuotr. /Festivalio „Ikra mada“ akimirka
„Ikra mada“ archyvo nuotr. /Festivalio „Ikra mada“ akimirka

„Nesigailime festivalį atsivedę į Muzikinį teatrą“, – sakė IKRA MADA sumanytoja ir prodiuserė Jurga Sutkutė.

„Bendradarbiaujant su teatro šeimos žmonėmis pavyko sukurti tikrai išskirtinę mados šventę, kurioje kiekviena minutė laikė prikausčiusi žiūrovų dėmesį. Svarbu ir tai, kad sujungę jėgas galėjome pasimokyti vieni iš kitų, pasisemti naudingos patirties, bei praplėsti savo auditorijas“, – vardino šventės rengėja.

Įspūdingą madų šou režisavo teatro režisierė Rūta Bunikytė, jo choreografiją kūrė Aurelijus Liškauskas, garso režisierius – Kristijonas Lučinskas.

„Ikra mada“ archyvo nuotr. /Festivalio „Ikra mada“ akimirka
„Ikra mada“ archyvo nuotr. /Festivalio „Ikra mada“ akimirka

Madų šou – ryškiausia, bet tik viena iš festivalio sudedamųjų dalių. Mados mylėtojai galėjo dairytis mados parodoje „Interpretacijos“, lankytis nemokamoje dizaino mugėje „SHOWROOM“, linksmintis karštame IKRA MADA surengtame vakarėlyje muzikiniame klube „Kaštonas“, kur festivalio gimtadienio proga koncertavo Leon Somov ir Neri Jass.

IKRA MADA tęsiasi ir sekmadienį. Antroji festivalio diena prasidėjo vėlyvais pusryčiais su mados kūrėjais, tęsis paskaita apie madą su įvairių sričių profesionalais bei galima apsilankyti nemokamoje dizaino mugėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius