-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsios mamos ir garsios dukros

Obuolys nuo obels netoli rieda, tiesa? Taip galima apibūdinti ir garsių dukrų santykius su dar garsesnėmis jų mamomis, kurios savo atžaloms ne tik davė gyvybę, bet ir išmokė jas to, ko nesužinosi nė viename universitete, įskiepijo tokias vertybes, kurias jų dukros puoselėja žengdamos šlovės keliu.
Ingrida Kazlauskaitė ir Liveta Kazlauskienė
Ingrida Kazlauskaitė ir Liveta Kazlauskienė / Butauto Barausko nuotr.

Ingrida Kazlauskaitė (26)
Mama – Liveta Kazlauskienė (45)
„Ji visuomet nujautė, kur suklupsiu“

„Mūsų gyslomis teka tas pats kraujas, tad mes labai artimos, – kalba Ingrida. – Aš svajoju apie dainininkės karjerą ir trokštu su mama sudainuoti duetu. Tiesa, ji mane įspėjo apie šiame kelyje tykančius pavojus. Tačiau noras didesnis už baimę: vaikystėje, gulėdama lovoje po antklode, sudainuodavau visą Džordanos Butkutės ir „Dinamikos“ dainų repertuarą.“
I. Kazlauskaitė sako, kad pirmiausia ji mamai dėkinga už nuostabią gimtadienio datą – ji gimė antrąją šv. Kalėdų dieną. „Taip pat jai dėkoju už savo vardą, kuris man neša sėkmę. Mama visada buvo gana griežta ir be galo rūpestinga. Ji visuomet žinojo, kur galiu suklupti, tad bėgdavo kuo greičiau padėti pagalvėlę, kad nesusižeisčiau. Ji mane išmokė švelnumo, žmogiškumo, ištiesti pagalbos ranką. Noriu mamos atsiprašyti už visas situacijas, kuriose buvau neteisi ar pernelyg užsispyrusi“, – linkėjimus mamai siunčia Ingrida.

V. Ovadnevo nuotr./Evelina Anusauskaitė ir Jurga Anusauskienė
V. Ovadnevo nuotr./Evelina Anusauskaitė ir Jurga Anusauskienė

Evelina Anusauskaitė (20)
Mama – Jurga Anusauskienė (40)
„Ji mane išmokė būti moterimi“

Dainininkė Evelina prisipažįsta, kad pagrindinis dalykas, kurio ją išmokė mama, – tai būti moterimi. „Ji man išaiškino, jog nei soliariumuose nuskrudusi oda, nei priauginti nagai, nei aptempti drabužiai vyrų netraukia taip, kaip paprastumas, grakštumas, elegancija, asmenybės žavesys ir intelektas“, – sako Evelina.
„Pirmiausia savo dukrą mokiau rūpintis vidinio ir išorinio grožio harmonija. Tik tokiu atveju būsi ne tuščias žmogus, ne blizgutis, o visavertė asmenybė, – sako Evelinos mama. – Mes esame puikios draugės: kartu skaitome tas pačias knygas, kurias vėliau aptariame, kartu keliaujame, šėlstame klubuose, tariamės dėl jos sceninės aprangos. Mokau dukrą savarankiškai užsidirbti ir tinkamai išleisti pinigus.“

V. Ovadnevo ir red. archyvo nuotr./Inga Stumbrienė ir Laima Paksienė
V. Ovadnevo ir red. archyvo nuotr./Inga Stumbrienė ir Laima Paksienė

Inga Stumbrienė (27)
Mama – Laima Paksienė (49)
„Mama visada bus pirmoji šalies dama“

„Kaip ir kiekvienas vaikas, iš mamos išmokau labai daug, pavyzdžiui, pareigos ir atsakomybės jausmo, perėmiau tvarkos supratimą, kai kuriuos kulinarinius receptus, suvokiau, kad būtina sukurti jaukius namus. Be to, iš mamos išmokau gerbti šeimos vertybes, kurias būtinai perduosiu savo vaikams.
Mama mane auklėjo gana griežtai, nes buvau maištinga ir išlepinta paauglė. O dabar atsiranda bendrų interesų, panašus požiūris į gyvenimą. Taigi mes tampame geromis draugėmis“, – sako Inga.
Įdomu, kuri, Ingos nuomone, yra garsesnė Lietuvoje – ji ar jos mama? „Manau, kad mama. Tėtis yra ir bus Lietuvos Prezidentas, tad mama visada bus pirmoji šalies dama. O aš esu tik jų dukra“, – šypsosi dviejų atžalų mama.

G. Žilinsko nuotr./Sabina Repčenkienė ir Violeta Vosylė
G. Žilinsko nuotr./Sabina Repčenkienė ir Violeta Vosylė

Violeta Vosylė (28)
Mama – Sabina Repčenkienė (55)
„Mama paklojo grožio ir estetikos pamatus“

Neseniai antrą kartą mama tapusi Violeta neslepia, kad kaip pabrėžti savo moteriškumą, kaip rengtis, dažytis ir elgtis visuomenėje ji išmoko būtent iš mamos. „Mus su seserimi Ramune mama nuo mažų dienų mokė higienos, aiškino, kaip puoselėti plaukus, nagus, odą, nuolat kartojo, kad mergina visada turi dėvėti tvarkingus drabužius. Daug sužinojome apie dekoratyvinę kosmetiką. Jau vaikystėje viską išbandėme pačios“, – sako V. Vosylė.
Beje, būdama šešerių, Violeta lankė etiketo mokyklėlę, tačiau joje nesužinojo nieko nauja – viską jau buvo girdėjusi iš mamos.

Redakcijos nuotr./Giedrė Balutytė ir Ona Valiukevičiūtė
Redakcijos nuotr./Giedrė Balutytė ir Ona Valiukevičiūtė

Giedrė Balutytė (30)
Mama – Ona Valiukevičiūtė (55)
„Kaip gražiai mama rengiasi!...“

Estrados dainininkės ir politikės dukra galėtų nesustodama vardyti, už ką ji dėkinga mamai. „Pirmiausia – už balsą ir klausą, paskui – už išugdytą pedantiškumo jausmą: „įgijau“ meninę gyslelę tvarkyti namus, rūpintis jų švara, domėtis interjero detalėmis. Paveldėjau superinę trauką kulinarijai . Galiu prisipažinti, kad mamą jau aplenkiau. Tiesa, ne kokybe, o kiekybe.
Mėgstu sakyti, kad mes esame bliuvės: verkiame, kai kažko gaila, kai skauda, kai gražu, kai matome vaikus. Mūsų „japoniškos“ akys ir šalta išvaizda dažnai apgauna aplinkinius: iš tiesų mes esame labai jautrios asmenybės. Iš mamos paveldėjau dar vieną nuostabų bruožą – ištikimybę. Ir vyrui, ir draugui, ir vaikui. Be to, labai žaviuosi mamos skoniu. Kaip gražiai ji rengiasi!.. Mama niekada niekur neišeis nepasitempusi, nepasidažiusi. Ir aš net šiukšlių negaliu išnešti be makiažo“, – juokiasi Giedrė.

Scanpix nuotr./Agnija Ditkovskytė ir Tatjana Liutajeva
Scanpix nuotr./Agnija Ditkovskytė ir Tatjana Liutajeva

Tatjana Liutajeva (45)
Dukra – Agnija Ditkovskytė (21)
Apdovanotos humoro jausmu

Šios dvi gražuolės panašesnės į artimas drauges, o ne į mamą ir dukrą. Panašūs ne tik jų gestai, mimika ir užkrečiamas juokas, bet ir požiūris į gyvenimą.
„Žinoma, ji be galo panaši į mane. Visų mūsų šeimos narių panašus humoro jausmas. Tačiau Agnija nuo manęs ir skiriasi, juk kažką ji paveldėjo ir iš tėčio“, – teigia Tatjana.
Kai A. Ditkovskytė išsiskyrė su Rusijos svajonių jaunikiu tituluojamu Aleksejumi Čadovu (28), mama pirmoji stojo ginti dukrą nuo geltonosios spaudos išpuolių, lydėjo į renginius, kad Agnija nesijaustų vieniša.
„Mama man niekada nieko nedraudė, tik visuomet išsakydavo savo nuomonę. Vėliau paaiškėdavo, kad ji būdavo visiškai teisi“, – sako viena iš populiariausių Rusijos jaunųjų aktorių. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius