-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gedimino 11“ kūrybos vadovas K.Rimdžius: analizavome, kaip atrodo nušautas žmogus

Žymus šalies stilistas Kęstutis Rimdžius anksčiau yra kūręs kostiumus šokio spektakliams, televizijos projektams. Dabar jis – per TV3 gegužės 31-ąją startuosiančio televizinio filmo „Gedimino 11” kostiumų dalininkas.
K.Rimdžius ir A.Gilytė rūpinasi aktorės G.Gurevičienės (viduryje) stiliumi
K.Rimdžius ir A.Gilytė rūpinasi aktorės G.Gurevičienės (viduryje) stiliumi / TV3 nuotr.

„Mano karjeroje tai pirmas kartas, kai dirbu su kinu”, – sako K. Rimdžius.

Personažų įvaizdį jis kuria remdamasis ne tik ryškių politikos figūrų pavyzdžiais, bet ir baugiais kriminalistų archyvais.

K. Rimdžiaus teigimu, naujasis „Gedimino 11” yra labiau filmas, nei serialas, tad ir personažų įvaizdžiui, įvairioms detalėms čia skiriamas daug didesnis dėmesys.

„Mes iš tiesų labai atsakingai ruošėmės, nes norisi padaryti maksimaliai gerai. Teko peržvelgti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio politikų ar verslo žmonių įvaizdžius. Analizavome ir kitokius dalykus: kaip atrodo nušautas ar užkastas žmogus. Kriminalistų laboratorija atsiuntė nuotraukų. Gilinomės į jas su grimuotoja – kaip sukurti žaizdas, kaip turi atrodyti parako dėmės, ką palieka dvi išėjusios kulkos, viena likusi... Iš tiesų peršovus žmogų kraujas taip stipriai neišsilieja, kaip rodoma filmuose”, – pasakoja serialo „Gedimino 11“ kūrybinis vadovas.

Drauge su juo prie naujojo televizijos filmo sezono triūsia seni bendražygiai – stilistė Agnė Gilytė, atsakinga už kostiumų komplektacijas, ir Slava Milkoto, prižiūrintis darbus filmavimo aikštelėje. Anot kūrybinio vadovo K. Rimdžiaus, kartais aktoriai filmavimo dieną turi persirengti net po šešis kartus, taigi darbo jiems netrūksta.

Stilistas atkreipė dėmesį ir į tai, kad drabužiai kai kuriuose epizoduose negali atrodyti taip, lyg būtų tiesiai iš vitrinos.

„Kartais kelnės turi būti „nusėdėtos“, – tai ir pasėdi su jomis, batus „pravaikštai‘“, – darbo ypatumais dalijasi Kęstutis.

„Apytikriais skaičiavimais, turėjome aprengti apie 20 personažų, iš jų – 7-8 pagrindiniai. Mes jiems realiai surinkome atskiras drabužių spintas: kostiumas, švarkeliai, marškiniai ar palaidinės, dvi poros batų, paltai. Filme keičiasi sezonai, taigi, turi keistis ir drabužiai. Daug ką pirkome nauja, kitus drabužius taisėme, persiuvinėjome pagal aktorių siluetus, skolinome iš savo ir draugų spintų, – viskas čia filmuojasi”, – šypsojosi „Gedimino 11“ kūrybinės grupės atstovas.

Naujasis televizinis filmas „Gedimino 11” – jau nuo gegužės 31-osios ik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius