-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrė Balutytė: kas turi atsitikti vyrui, kad jis daužytų savo nėščią moterį?!

Dainininkė Giedrė Balutytė tęsia savo inicijuotą akciją „Mes galim!“ ir toliau ragina moteris, patiriančias smurtą šeimoje, kreiptis pagalbos ir neleisti kentėti nei sau, nei savo vaikams. Remdamasi savo skaudžia patirtimi ir žinodama, kaip smurtas šeimoje veikia vaikus, penktadienį dainininkė pakvietė smurtą patiriančiomis moterimis ir jų atžalomis besirūpinančių Vilniaus organizacijų mažuosius globotinius pasilinksminti pramogų parke.
Giedrė Balutytė
Giedrė Balutytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prieš mėnesį surengta akcija-koncertas „Mes galim!“ buvo skirta moterims, o šiuo renginiu norėjau nudžiuginti vaikus. Pati būdama mama, žinau, ką vaikui reiškia mamos blogos nuotaikos ir slogutis šeimoje... Šiandien aš stebėjau mamų akis – kai jos mato savo vaiką laimingą, ir pačios jaučiasi geriau“, – tikino G.Balutytė, stebėdama „Ozo“ pramogų parke dūkstančius mažuosius.

Atlikėjos iniciatyva, pramogauti susirinko 150 vaikų ir apie 60 mamų, kurias globoja Vilniaus miesto Motinos ir vaiko pensionas, Vaikų dienos centras, „Caritas“ ir nevalstybinis vaikų darželis „Nendrė“. Stebėdama vaikų ir mamų šypsenas, G.Balutytės akyse žvilgėjo ašaros.

Oi, aš esu jautri bliuvė. Mano šeimoje visos moterys tokios...„Oi, aš esu jautri bliuvė. Mano šeimoje visos moterys tokios. Aš – menininkė, viską įsivaizduoju vizualiai ir žinau, ką išgyvena nelaimingų šeimų vaikai... – neslėpdama žvilgančių akių, aiškino dainininkė, atrodanti stipri ir savimi pasitikinti. – Įvaizdis – dar ne viskas. Aš jaučiuosi labai pakylėta, kad mes su vaikais išsikapstėme. Ir tai jokiu būdu nereiškia, kad aš labai stipri. Jūs manęs nematėte prieš ketverius-trejus metus! Manęs buvo likę tik pusė, vaikščiojau, kaip pabėgusi iš Osvencimo stovyklos, nes išgyvenau didžiulį stresą... Dabar dievulis man tikriausiai įpūtė tos gerosios energijos...“

Už tą energiją sunkumų prislėgtos moterys G.Balutytei nuolat nuoširdžiai dėkoja ir išdrįsta kreiptis patarimų.

„Po pirmojo renginio man pradėjo plaukti moterų laiškai, jos labai atsargiai, labai kultūringai rašo man „Facebooke“. Jau padėjau asmeniškai dviems moterims, patariau joms, kur reikėtų kreiptis, gavau padėką ir pažadą nepasiduoti ir išsivaduoti iš to smurto. Labai tuo džiaugiuosi! – šypsodamasi neslėpė moteris, iš savo patirties žinanti, kaip sunku pradėti ieškoti pagalbos. – Ketverius metus ir aš nedrįsau apie tai kalbėti. Pirmiausia man buvo svarbiau dukros sveikata ir tada tikrai negalvojau apie save: „Velniop tos skyrybos, svarbiausia, kad mano vaikas pasveiktų.“ Po mano mažosios Gabijos sveikatos problemų, kurios, manau, irgi buvo susijusios su smurtu šeimoje, manyje atsivėrė kažkokia čiakra. Supratau, kad jei galiu, turiu padėti kitoms tai išgyvenančioms moterims.“

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Dainininkė Giedrė Balutytė vaikus pakvietė papramogauti ir pamirati rūpesčius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Dainininkė Giedrė Balutytė vaikus pakvietė papramogauti ir pamiršti rūpesčius

Menininkė savo inicijuojamais renginiais, kuriuos palaiko kolegos ir verslininkai, stengiasi skatinti moteris nebijoti kalbėti apie smurtą šeimoje ir – svarbiausia – nesigėdyti ir nekaltinti savęs.

„Papasakojusi savo istoriją, sulaukiau keistų moterų klausimų: „O tai gal pati išprovokavai savo vyrą?“ Atsiprašau... Kas turi atsitikti normaliam vyrui, kad jis savo nėščią moterį daužytų ir koneveiktų? Arba ir ne nėščią, savo vaikų mamą? Kaip mano tėtis sakė: „Pateisinimo nėra jokio.“ Tu gali išeiti, skirtis, daryti bet ką, bet neturi teisės naudoti fizinio ar psichologinio smurto prieš kitą“, – kategoriškai išrėžė moteris.

Ji savo pavyzdžiu, savo išsigelbėjimo istorija siekia įkvėpti kenčiančioms moterims stiprybės ir ryžto.

„Aš nekalbu apie tai kaip apie mano keršto planą ar savo problemą, tikrai ne. Buvo, praėjo, tai netgi man suteikė daug patirties. Dabar jau atsistojau ant kojų, dalyvavimas „Žvaigždžių duetuose“ mane sustiprino kaip asmenybę ir kaip moterį. Mano dukrelė pasveiko. Aš neginu to žmogaus – jis pasielgė kiauliškai, bet Dievas matyt nesiunčia bereikalingų išbandymų... Jei nebūčiau turėjusi šių išbandymų, galbūt šie 150 vaikų šiandien negalėtų džiaugtis“, – filosofiškai mąstė G.Balutytė, pažadėjusi ir toliau tęsti savo veiklą ir akcijos „Mes galim!“ renginius.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Dainininkė Giedrė Balutytė vaikus pakvietė papramogauti ir pamirati rūpesčius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Dainininkė Giedrė Balutytė vaikus pakvietė papramogauti ir pamiršti rūpesčius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius