„Gimtadienį švęsiu su draugais, tačiau jau netrukus prasidės televizinis sezonas, todėl dalis šventės bus skirta laidos filmavimui. Labai gražus oras pasitaikė, tai visas veiksmas bus lauke. Švęsime paprastai, nesureikšminant šios sukakties“, – portalui Žmonės.lt sakė Beata.
B.Nicholson pridūrė, kad visų vaišių, kuriomis gardžiuosis susirinkę svečiai, receptai netrukus bus paskelbti jos tinklaraštyje. „Dabar kaip tik ruošiu naminį limonadą, vėliau kepsime mėsainius, bus kesadilijų, pomidorų pyragas (angl. tart) ir skanausime žagarėlių“, – apie vaišių stalą pasakojo laidų vedėja.
Paklausta, ko šiais metais palinkėtų sau, Beata atviravo: „Šiaip lyg ir nieko man netrūksta, todėl sunku kažko palinkėti. Linkiu, kad viską suspėčiau ir visi mano norai išsipildytų. Noriu, kad viskas būtų taip, kaip yra. Esu laiminga tuo, ką dabar turiu ir kažko keisti nenorėčiau.“
Tomo Viršilo nuotr./Beata Nicholson |
Beata pakvietė portalo Žmonės.lt skaitytojus pasimėgauti paskutine vasaros diena su šalta arbata ir limonadu, kurių receptais ji mielai pasidalijo.
Cukraus sirupas:
♦ stiklinė cukraus
♦ stiklinė vandens
Pirmiausia reikia išsivirti cukraus sirupą. Pilame stilinę cukraus ir stiklinę vandens (po 250 ml) į puodelį, užviriname, leidžiame paburbuliuoti, kad cukrus ištirptų.
Kai jau sirupo yra, tada jau viskas lengva, belieka tik maišyti, pilstyti ir spėti šaldytuvą darinėti, ir ledukus rakinėti.
Limonadas su bazilikais ir braškėmis:
♦ 5 šaukštai cukraus sirupo
♦ 2 citrinų sultys (aš tokiu gremžtuku spaudžiu, tai dar ir minkštimo papuola, labai gražu ir skanu, taip pat pusė citrinos žievelės sutarkuoju)
♦ 4 suplėšyti baziliko lapeliai
♦ 800 ml burbuluotas vanduo
♦ kelios saujos ledukų
♦ kelios braškės
Sultis išspaudžiame, sumaišome su sirupu, pilame burbuluoto vandens, dedame ledukus, plėšome baziliką, įmetame braškių
Šalta arbata:
♦ 2 maišeliai stiprios angliškos arbatos
♦ 1 citrinos sultys ir pusės citrinos žievelės
♦ 5 šaukštai cukraus sirupo
♦ 1 šaukštas grenadino sirupo (labai labai labai labai labai labai gerai pagerina šaltos arbatos spalvą)
Arbatą užpilame verdančiu vandeniu (300 ml, t.y. didelis puodelis). Paliekame pagulėti ir gerai pritraukti, truputį atvėsti. Užpilame viską vandeniu (apie 400 ml), pridedame ledo daug ir mėtų, jei turime, priplėšome. Ir geriame tiek, kiek norime, kad atvėstume nuo karščio.