-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologė apie galimas Irmos Jurgelevičiūtės elgesio priežastis: vaikėsi adrenalino?

Šeštadienį pareigūnams laidos „Šok su manimi“ filmavimo metu sulaikius atlikėją Irmą Juregelvičiūtę ir pareigūnams pareiškus, jog įtariama, kad ji vagiliavo, netilo kalbos, ar iš tiesų žinoma atlikėja galėjo taip pasielgti. O jeigu ir pasielgė, tai kodėl? 15min.lt kalbinta psichologė vardino kelias priežastis, kodėl, regis, šlovėje besimaudantis žmogus galėtų taip elgtis.
Koncerte dainininkė šėlo ir dainavo kartu su savo ištikimiausiais gerbėjais.
Koncerte dainininkė šėlo ir dainavo kartu su savo ištikimiausiais gerbėjais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Psichologė Daiva Balčiūnienė, paklausta apie priežastis, kurios galėtų atlikėją paskatinti galimai vagiliauti, turėjo skirtingų spėjimų. Tačiau „nurašyti“ to kleptomanijai (kleptomanija arba patologinis vogimas nuo įprastų vagysčių skiriasi tuo, kad dažniausiai kleptomanams nėra svarbi vagiamo daikto vertė, – aut. past.) specialistė neskubėjo.

 „Kleptomanija tai susirgimas. Tada žmogus negali susilaikyti, tai valios sutrikimas. Jei tai liga, nėra taip, kad ji imtų ir staiga pasireikštų“, – svarstė psichologė.

Pasak D.Balčiūnienės, jei žmogus ima nereikšmingus daiktus rizikingoje aplinkoje, kur iš tiesų gali būti susektas, tai – asmenybės problema.

„Asmuo tarsi vaikšto peilio ašmenimis, o tokia rizika kelia savotišką adrenaliną. Taip žmogus jaučia, kad gyvena. Kai jo gyvenimas paprastas, eilinis, žmogus jaučiasi blogai, jam trūksta stiprių pojūčių, dirgiklių. Tai savotiškas savęs stimuliavimas rizikingais būdais, kurie socialiai nėra priimtini. Vieni žmonės stimuliuoja vaistais, narkotikais, alkoholiu, o kiti gali stimuliuoti save taip“, – kalbėjo psichologė.

Priežastys būna individualios

Psichologės teigimu, tokių problemų priežastys gali būti įvairios ir labai individualios. Anot psichologės, vogti taip pat yra linkę žmonės, turintys bėdų su priklausomybe, ypač narkotikams.

„Kalbant apie Irmą, jos gyvenimas yra nestandartinis – ji buvo populiari, maudėsi šlovės spinduliuose, jos santuokos buvo skandalingos. Ji tarsi žmogus, kuris nuolat ieško papildomo stimulo, dirgiklio, emocijos. Nuobodžiai gyventi jai turbūt nyku“, – kalbėjo D.Balčiūnienė.

Trys iširusios santuokos

I.Jurgelevičiūtės gyvenimiška patirtis neeilinė. Moteris jau tris kartus išsiskyrusi. Pirmasis Irmos sutuoktinis – verslininkas Almantas Safarovas. Jis buvo teistas, poros vestuvės įvyko vyriškiui atlikus bausmę ir išėjus iš kolonijos. Po vestuvių vyriškis pasirinko žmonos pavardę. I.Jurgelevičiūtės ir A.Jurgelevičiaus santuoka iširo nepraėjus nė dvejiems metams. Vėliau atlikėja buvo susituokusi su žurnalistu Dariumi Sėleniu, o 2008 m. spalį ištekėjo už Rolando Lavinsko (pravarde Limonas). Skyrybos įvyko šiemet.

„Nesu geras vyras, nes netoleruoju išdavystės, melo, alkoholio, narkotikų“, – anksčiau žurnalui „Privatu“ yra sakęs buvęs I.Jurgelevičiūtės sutuoktinis, šiuo metu už žmogžudystę kalintis R.Lavinskas.

15min.lt jau rašė apie tai, kad daugelį Irmos Jurgelevičiūtės gerbėjų sukrėtė žinia, jog šeštadienio vakarą nespėjus pasibaigti TV3 projekto „Šok su manimi“ tiesioginei transliacijai, dainininkė buvo išvesdinta policijos pareigūnų. Skelbiama, jog ji įtariama vogusi savo kolegų pinigus bei daiktus. Sekmadienį 38-erių I.Jurgelevičiūtė per apklausą pareigūnams neprisipažino vogusi, todėl lieka už grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius