-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italai filmuoja Lietuvą

Lietuvoje balandžio 1–7 dienomis lankosi Italijos nacionalinės televizijos „Rai Sat 1“ grupė. Mūsų šalyje nufilmuota medžiaga bus rodoma per dvi „Rai 1“ televizijos kanalo laidas: „La stella del Sud“ ir „La febbre del Sabato Sera“. Šių laidų auditorija – nuo 1,5 iki 2,6 mln. žiūrovų. Laida „La stella del sud“ bus kartojama du kartus.
Vaizdo kamera
Vaizdo kamera / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Filmavimas Italai

Kaip teigiama Valstybinio turizmo departamento pranešime, italų žurnalistai filmavimo metu lankosi Vilniuje, Trakuose, Kuršių nerijoje. Jie buvo susitikę su draugijos „Romuva“, Karaimų bendruomenės atstovais, Užupio respublikos prezidentu, Vilniuje gyvenančiais vienuoliais, kalbino gatvėse sutiktą jaunimą. Italai labai domisi M.K.Čiurlionio darbais ir tikisi, kad greitai juos galės pamatyti Italijos žiūrovai.

Beje, M.K.Čiurlionio kūrinių reprodukcijos puikuojasi meno istorijos vadovėliuose visose Italijos mokyklose. „Lietuvoje viešintys italų žurnalistai sužavėti mūsų šalimi. Jie vadina Lietuvą saulės kraštu, stebisi, kad ji nesiskiria nuo turtingų Skandinavijos šalių. Kūrybinė grupė pareiškė, kad nesitikėjo Lietuvoje sutikti tiek išsilavinusių ir kūrybingų žmonių. Šiuo metu Kuršių nerijoje dirbantys žurnalistai labai patenkinti kelione ir žada grįžti į Lietuvą, – sako filmavimo grupę lydinti Lietuvos TIC Romoje direktorė Kristina Šarkytė. – Šią kelionę lydi ne tik geras oras, bet ir gera komanda, kuri operatyviai sprendžia visus keblumus, kurių filmuojant nuolat pasitaiko. Žurnalistai išsakė daug komplimentų filmavimo organizatoriams, gyrė Valstybinį turizmo departamentą už suteiktos informacijos gausą, VEKS – už puikiai parengtus ir išleistus muzikinius CD bei DVD.“

Tai jau trečia šiais metais Italijos TV grupė, rengianti reportažus apie mūsų šalį. Naujųjų metų išvakarėse atvykę „Ciak TV“ žurnalistai parengė reportažą iš projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė" atidarymo, kurį didžiulei Italijos auditorijai transliavo „Free Chanel Sky“, „Blu Sky“ kanalai. Vasario mėnesį Italijos nacionalinės televizijos grupė parengė reportažą prestižinei „Gambero Rosso“ programai. Laidoje italų žiūrovams buvo pristatytas Vilniaus senamiestis, KGB muziejus, lietuvių kultūra, tradicijos ir papročiai.

Lietuvos TIC Romoje šių metų kovo mėnesį atšventė pirmųjų darbo metų jubiliejų. Galima pasidžiaugti, kad TIC veikla rodo, jog tose užsienio šalyse, kur veikia Lietuvos turizmo informacijos centrų, mūsų šalies žinomumas akivaizdžiai išauga.

Šiuo metu užsienyje veikia 8 Lietuvos TIC: Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Lenkijoje ir Rusijoje. Valstybinio turizmo departamento ir Lietuvos TIC užsienyje iniciatyva per 2008 metus surengti 66 užsienio žurnalistų turai į Lietuvą, po kurių publikuoti 247 straipsniai apie mūsų šalies turizmo galimybes. Iš viso per praėjusius metus, bendradarbiaujant su turizmo informacijos centrais, užsienio spaudoje paskelbta 615 straipsnių apie Lietuvą – patrauklią turizmui šalį. Šiais metais jau surengta 16 užsienio žurnalistų turų, pristatančių mūsų šalies turizmo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius