Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV gyvenantis kovų meistras Emilis Jaškevičius apie sportą, lietuves ir svajonę išbandyti jėgas Holivude

Amerikos lietuvis, mišrių kovos menų meistras Emilis Jaškevičius traukte traukia aplinkinių dėmesį savo ištreniruotu kūnu. Besidomintys bušido sportu E.Jaškevičių pažįsta kaip vieną iš profesionaliausių užsienyje gyvenančių lietuvių, užsiimančių įvairiais kovos menais. Portalui Žmonės.lt sportininkas sutiko papasakoti apie savo karjerą, šeimą ir gyvenimą JAV.
Emilis Jaškevičius
Emilis Jaškevičius / Asmeninio albumo nuotr.

„Lietuvoje negyvenu nuo 7-erių, kuomet su tėvais persikėlėme gyventi į Ameriką. Ten augau, baigiau mokslus ir pradėjau profesionaliai užsiiminėti MMA (Mixed Martial Arts – angl.). Vaikystėje atskrisdavau pasibūti Lietuvoje per vasarą, pasimatyti su draugais. Nuo jaunų dienų gerai sutariu su Vaidu Baumila“, – pasakojo Emilis, neseniai viešėjęs Lietuvoje ir dalyvavęs turnyre „Bushido FC Hero's“.

Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius
Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius

Į sportą atvedė draugai

Lietuvoje E.Jaškevičius pirmą kartą ringe pasirodė tarptautiniame turnyre „„Bushido FC Hero`s“ 2013 metais, tačiau profesionaliai užsiimti MMA jis pradėjo beveik prieš trejus metus. „Koviniu sportu užsiimu nuo vaikystės. Lankiau dziudo, taikvondo užsiėmimus, tačiau MMA sportu susidomėjau būdamas 18-kos. Galima sakyti, kad mano draugai atvedė mane į šį sportą, nes jie jau kovojo seniau, todėl supažindino mane su Ilinojaus valstijoje vienu žymiausiu treneriu Keithu Hackney. Vėliau įvyko asmeninio gyvenimo permainos, vedęs pradėjau sportuoti tik dėl savęs“, – pasakojo E.Jaškevičius, kurio treneris ir vadybininkas šiuo metu yra lietuvis Dimitrijus Bartkevičius. „Nors ir turiu Amerikos pilietybę, tačiau kur bekovočiau, visur reklamuoju Lietuvą. Vežuosi su savimi trispalvę ir man malonu matyti kitus, kurie kažkur kažkaip tą mūsų gimtinę garsina“, – kalbėjo sportininkas.

Deja, Emiliui ir jo išrinktajai nepavyko išsaugoti šeimos ir jie pasuko skirtingais keliais. Pora per drauge praleistą laiką susilaukė dukters. Asmeniniai pokyčiai gyvenime buvo lemtingi sportininko karjeroje. „Po skyrybų treneris pasiūlė išbandyti save šiame sporte profesionaliai. Buvo siūlymų ir prieš tai, tačiau dėl šeimyninių reikalų niekada nenorėjau pradėti nieko rimto. Taigi po skyrybų pradėjau daugiau treniruotis, pasipylė pergalės, laimėjau du titulus Čikagoje, pradėjo sektis, pasipylė rėmėjai ...“ – prisiminimais dalijosi sportininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius
Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius

Pusmetį gyveno ir kovojo Tailande

Prieš šventes į Lietuvą užsukęs Emilis atvyko iš Tailando. Ten jis gyveno pusmetį. „Komanda „Team Quest“ rėmė mane ir pasirūpino mano gyvenimu Tailande. Aš ten sportavau ir kovojau už tą komandą. Su sportu vien per praėjusius metus išskridau iš Čikagos į Los Andželą, į Tokiją, Singapūrą, Bankoką, Maskvą... Azijoje siūlė sutarčių, bet dėl jų turėčiau persikelti ir gyventi ten. Nepasirašiau, nusprendžiau palaukti, nes turiu kelis variantus ir pasiūlymus Amerikoje. Vis daugiau sulaukiu dėmesio: kuo daugiau rodausi, tuo tampu įdomesnis žmonėms“, – apie sportininko gyvenimą ir keliones kalbėjo E.Jaškevičius. Nors vyras svajoja apie gyvenimą Lietuvoje, nes visada ilgisi gimtinės, tačiau vis dėlto dėl dukros neketina pasilikti Amerikos.

Akylesni gali pastebėti, kad Emilio kūną puošia ne viena tatuiruotė. Ar tai yra vienas iš privalomų kovotojų atributų? „Tatuiruotės man patinka kaip meninis dalykas. Man gražu pačiam, be to, kiekviena jų man pačiam ką nors reiškia. Pavyzdžiui, turiu vieną ant nugaros, išsitatuiravau ją Tailande, ten gyvenantys vienuoliai ją darė su ranka: badė su adata. Važiavome į jų šventyklas, atlikau visą ritualą, kurio metu mane pašventino. Taip pat turiu išsitatuiravęs dukros vardą ant rankos, kitą įkvėpė mane šiuo sportu sudominęs draugas kovotojas, tai galima sakyti, kad jo garbei pasidariau.“

Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius
Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius

Svarsto apie galimybę kraustytis į Los Andželą

Daugybė sportininkų tampa kaskadininkais ir išbando jėgas kine, kiti – tampa modeliais, nes jų ištreniruoti kūnai yra puikus būdas parduoti tam tikrus produktus. Ar panašių pasiūlymų yra sulaukęs Emilis? „Esu gavęs visokių pasiūlymų Los Andžele. Dabar kaip tik ten vyksiu ir juos įvertinsiu, nes prašo, kad kažką pareklamuočiau, turiu kelis pasiūlymus dirbti kaskadininku Holivude. Net pradėjau galvoti apie galimybę kraustytis gyventi į Los Andželą. 

Kai grįžau į Lietuvą, sporto klubas „Well Fitness“ man ir Vaidui Baumilai pasiūlė dalyvauti fotosesijoje ir klubą pareklamuoti. Filme dar neteko nusifilmuoti, bet jau daugėja draugų, kurie išbando save šioje srityje. Vaidas supažindino su Karina Stungyte, tai ji pajuokavo, kad mane režisieriai galėtų pakviesti filmuotis seriale „Moterys meluoja geriau“, nes vyrų aktorių trūksta“, – linksmą pokalbį su Karina prisiminė E.Jaškevičius. Vyras svarstė, kad būtų visai įdomu save išbandyti kine, nes jau nuo kolegijos laikų domėjosi tuo, iki dvyliktos klasės daugelis pasirenkamų dalykų mokykloje buvo susiję su kinu.

Nė vienas sportas neapsieina be traumų. Emilis džiaugėsi, kad nėra tekę jų patirti. „Va, tik viena problema buvo su akimis, nes mano regėjimas buvo labai prastas. Vis pritrūkdavau laiko padaryti operaciją, vis kokie nors pasiūlymai, tačiau sugrįžau į Lietuvą ir Donatas Baumila pasiūlė daktarą, viską greitai suderinome ir mane išoperavo. Pasidariau operaciją ir dabar matau puikiausiai. Susitvarkiau ir manau, kad man dabar tai padės kovose, nes linzės man trukdė“, – pasakojo sportininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius ir Vaidas Baumila
Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius ir Vaidas Baumila

Labiausiai prie širdies – lietuvės

Išvaizdus, sportiškas Emilis, be abejonės, sulaukia dėmesio. Vyras juokėsi, kad gal ne tiek, kiek, pavyzdžiui, muzikantai ar aktoriai, kurie lankosi vakarėliuose, mat jis per savo sportą retai turi tam laiko, tačiau užtikrina, kad dėmesio vis vien sulaukia. Paklaustas, kam teikia pirmenybę, ar lietuvėms, ar užsienietėms, sportininkas prisipažino, kad jį traukia tautietės.

„Atrodo, Amerikoje užaugęs, net angliškai šneku geriau nei lietuviškai, bet žmonės dažnai nusistebi, kaip aš dar lietuviškai moku... Tačiau šeimoje visada propagavome lietuvybę, su tėvais, su broliais, sese Amerikoje kalbėdavome lietuviškai, dukrytę į lietuvišką mokyklą vedame, kad nepamirštų kalbos. Mano buvusi žmona buvo lietuvė. Žodžiu, mane lietuvės labiau traukia. Nežinau dėl ko, bet su jomis randu daugiau bendrų temų“, – prisipažino vyras.

Šiuo metu E.Jaškevičius jau sugrįžo atgal į Ameriką. Jo laukia kova Čikagoje, o vėliau sportininkas planuoja vykti į saulėtąjį Los Andželą. „Nors esu ten buvęs jau ne vieną kartą, tačiau noriu nuvažiuoti ir apsižiūrėti, būtų visai nieko ten persikelti gyventi, nes turiu labai daug pažįstamų, pasiūlymų ir darbo variantų, ką galėčiau daryti. Norėčiau pasirašyti sutartį su viena didžiausių Amerikos organizacijų. Dabar aš kovoju be sutarčių: viena kova čia, kita ten. Jei pasirašysiu sutartį su jais, tai jie ir per televiziją parodytų, būtų daugiau kovų. O kas susiję su kitais planais? Tai žiūrėsime, kas pavyks“, – apie ateities planus kalbėjo Emilis.

Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius
Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius

Amerikoje galima išgyventi iš kovų

Paklausus, ar galima Amerikoje išgyventi iš kovų, Emilis net nemirktelėjo. „Žinoma, kad galima. Amerikoje yra gerai, nes tokios kovos yra rodomos per televiziją ir sportininkus pastebi daug žmonių. Taip galima pasirašyti sutartis, atsiranda rėmėjų. Kovotojai reklamuoja kokį nors produktą, rodosi viešumoje, bendrauja, taip gali vien iš rėmėjų išgyventi iki kovos, o už kovas taip pat gaunamos premijos“, – portalui Žmonės.lt pasakojo sportininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius
Asmeninio albumo nuotr./Emilis Jaškevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius