-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūratės Rekevičiūtės kūrybos naujienos – papuošalai iš porceliano ir originalūs auskarai

Žinoma Kauno menininkė Jūratė Rekevičiūtė savo kūrybos gerbėjus pakvietė į darbų kolekcijos „Nuorodos“ pristatymą. Kūrėja pirmą kartą publikos įvertinimui pateikė papuošalus iš porceliano. Be to, anksčiau auskarais moterų nelepinusi J.Rekevičiūtė šįsyk ryžosi naujam kūrybos etapui.
Jūratė Rekevičiūtė
Jūratės Rekevičiūtės parodos atidarymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Menininkė dizaino salone „Interjero erdvė“ pristatytą kolekciją pavadino „Nuorodomis“. „Nuorodos – tarsi ženklai, atspindintys mūsų emocijas, skirti deklaruoti savo nuotaikas, stebinti bei linksminti“, – tvirtino autorė.

Pristatymo vakarą pasipuošusi porcelianine apykakle, kurios vienoje pusėje buvo parašyta „Love“, kitoje „Future“, J.Rekevičiūtė pademonstravo ir apyrankę su nuoroda „Like“. „Šiandien mano nuotaika linksmai prasminga“, – paaiškino kūrėja.

Ji sakė, jog papuošalai – tarsi lego kaladėlės. Tam, kad sukurtum kaskart kitokią nuotaiką, tereikia sukeisti juos vietomis. Sagių, apykaklių, apyrankių, pakabučių, auskarų dizainai ir spalviniai sprendimai įkvėpti ne tik noro perteikti jausmus, bet ir socialinio tinklo „Facebook“.

„Kasdien vis daugiau laiko praleidžiame bendraudami socialiniuose tinkluose. Taip atsirado užrašai „Help“, „Next“, „Red“, „Stop“ ir daugelis simbolinių, jau mums pažįstamų rodyklių“, – sakė J. Rekevičiūtė.

Ji džiaugėsi šįmet perpratusi darbo su porcelianu principus ir išmokusi pati išlieti norimą papuošalo formą. Anksčiau ji tik kurdavo idėjas, kurias kiti perkeldavo į subtilią, gana sudėtingai valdomą medžiagą – porcelianą. „Kartais kol sulaukdavau papuošalo pamiršdavau, ką buvau sugalvojusi. O dabar viskas vyksta greičiau. Sumąsčiau ir iškart įgyvendinau“, – pasakojo J. Rekevičiūtė.

Naujojoje kolekcijoje ji pirmą kartą pristatė ir savo kurtus auskarus. Kūrėja, norinti kurti vieningą stilių ir pilną papuošalų komplektą, jau pradėjo mąstyti ir apie tai, jog reikėtų moteris palepinti ir žiedais.

Jūratės Rekevičiūtės parodos atidarymas
Jūratės Rekevičiūtės parodos atidarymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius