Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką reiškia spalvos garsenybių gyvenime? (papildyta kovo 12 d.)

Visi mes renkamės: ką studijuoti, su kuo bendrauti, kokį automobilį vairuoti... O štai pasirinkdami savo mėgstamiausią spalvą, net nenutuokiame, kiek daug galime apie save sužinoti. Tik žurnalo „Privatu! + TV gidas“ skaitytojams pateikiame psichologų komentarus, ką apie mus sako mūsų mėgstamiausia spalva.
Irma Jurgelevičiūtė
Irma Jurgelevičiūtė / B. Barausko nuotr.

Irma Jurgelevičiūtė (38)

Turbūt tik drąsios ir savimi pasitikinčios moterys renkasi ryškias spalvas. Dabar jau sunku įsivaizduoti, kam labiau, jei ne I. Jurgelevičiūtei tiktų raudonos spalvos suknelės, kurias pastaruoju metu dainininkė itin pamėgo. Netgi per savo trečiąsias vestuves Irma puošėsi šios spalvos drabužiais.

Raudona – meilės, aistros, energijos spalva. Ją mėgsta aktyvūs žmonės, besistengiantys gyvenime nuveikti kuo daugiau. Darbas jiems – malonumas. Šie žmonės trokšta dėmesio, stengiasi visiems patikti, be to, savo išvaizda ir poelgiais įkvepia aplinkinius. Raudoną dievina egocentriški, patrauklūs žmonės, tačiau dažniausiai jie pasižymi egoizmu, noru dominuoti bet kokia kaina. Tai labiau vyriška spalva, todėl moterys, mėgstančios raudoną, turi vyriškų savybių: yra ryžtingos, valingos, impulsyvios, ambicingos, drąsios, charizmatiškos, tačiau kartu ir labai jautrios asmenybės.

V. Ovadnevo nuotr./Žilvinas Grigaitis
V. Ovadnevo nuotr./Žilvinas Grigaitis

Žilvinas Grigaitis (40)

„Be spalvų pasaulis atrodytų labai nuobodus“, – įsitikinęs verslininkas Ž. Grigaitis. Retai jį pamatysi apsirengusį juodai. Na, jei jau taip, tuomet būtinai juodą ansamblį papildo ryški detalė: laikrodis, kaklaraištis ar batai. „Žalia, balta ir mėlyna – mano mėgstamiausias spalvos“, – prisipažįsta žinomas vyras.

Mėlyną spalvą dievinantys žmonės yra protingi, puikiai žino savo vertę. Jiems patinka aktyvus gyvenimas, tačiau moka mėgautis vienatve, ramybe, negali pakęsti barnių. Tokie žmonės nesąmoningai ieško antrosios pusės, kuri jais pasirūpintų, netgi valdytų ir tartų paskutinį žodį priimant svarbius sprendimus, jie turi stiprų atsakomybės jausmą. Tai lengvai bendraujantys ir besąlygiškai aplinkiniais pasitikintys žmonės, lakios vaizduotės ir jausmingi. Kiti dažnai naudojasi mėlyną spalvą mėgstančių žmonių gerumu, dosnumu, būna, kad net ir ant sprando užsikaria. Moterys, kurių aprangoje vyrauja ši spalva, – idealios žmonos, mamos ir namų šeimininkės.

M. Žičiaus nuotr./Egmontas Bžeskas
M. Žičiaus nuotr./Egmontas Bžeskas

Egmontas Bžeskas (37)

Tie, kurie užsuka pas prodiuserį E. Bžeską į namus, ima aikčioti, mat jo butas – baltut baltutėlis, atrodo sterilus lyg ligoninės palata. „Užsinorėjau ramybės, mat visas mano gyvenimas perpildytas vakarėlių, todėl atsipalaiduoti galiu tik namuose“, – pakeitęs interjero spalvas sakė Egmontas.

Baltą spalvą mėgstantys žmonės siekia gyventi taikiai su juos supančiais aplinkiniais. Jie yra tvarkingi, dideli optimistai, veržlūs, žinantys, ko nori, ir atkakliai to siekiantys. Tai dosnūs žmonės, mėgstantys palepinti ar nustebinti savo artimuosius pačią netikėčiausią akimirką. Jei galvojate, kad baltą spalvą renkasi geriečiai – klystate, nes tokių žmonių akyse žiba kibirkštėlės, todėl nežinia, kada ir ką jie sumanys iškrėsti. Šeimoje tai atsidavę, ištikimi, mylintys žmonės, su kuriais jauku ir saugu. Kadangi balta – tobulybės spalva, akivaizdu, kad ją dievinantys žmonės daro viską, kad taptų lyderiais, kad paliktų ryškų pėdsaką žemėje.

Butauto Barausko nuotr./Jogaila Morkūnas
Butauto Barausko nuotr./Jogaila Morkūnas

Jogaila Morkūnas (36)

Tie, kurie domisi pramogų pasauliu, puikiai žino, kad TV laidų vedėjas J. Morkūnas dievina oranžinę spalvą. „Oranžomanija“ vyras susirgo prieš dvylika metų. Nuo tada ši spalva vyrauja ne tik Jogailos aprangoje, namų interjere, bet ir į jo namus užsukantys svečiai būtinai atneša oranžinių lauktuvių. „Oranžinė man – lyg energinis gėrimas“, – šypsosi vyras.

Oranžinei spalvai pirmenybę teikia kompetentingi ir įvairiose gyvenimo srityse lyderiaujantys žmonės. Jie – organizuoti, nepriklausomi, atkakliai siekiantys užsibrėžto tikslo žmonės. Tiesa, tokiems žmonėms dažnai trūksta kantrybės, jie nejučia gali pakelti balsą ir lengvai įsivelti į konfliktus. Šią spalvą pasirinkę žmonės yra optimistai, besidžiaugiantys gyvenimu, mėgstantys flirtuoti. Jų jokiu būdu neuždarysi į auksinį narvelį, jiems viešumos, dėmesio, draugų reikia tarsi oro. Tai ne itin patikimi žmonės, retai vertinantys ištikimybę. Jei oranžinės spalvos žmogaus gyvenime ypač daug – tai ženklas, kad jis nori atkreipti į save visų dėmesį, yra tuščiagarbis.

TV3 nuotr./Mantas Petruškevičius
TV3 nuotr./Mantas Petruškevičius

Mantas Petruškevičius (26)

Ilgą laiką stilistas tvirtino, kad mėgstamiausia jo spalva – juoda. „Aš jai liksiu ištikimas visą gyvenimą. Tačiau visai neseniai supratau, kad spalvų karalienė yra pilka, todėl pastaruoju metu dažniausiai dėviu šios spalvos drabužius“, – sako M. Petruškevičius.

„Pilkos pelytės“ iš išorės iš tiesų yra kunkuliuojantys vulkanai viduje. Viešumoje šie žmonės atrodo ramūs, griežti, supratingi, išdidūs, o šeimos ar draugų rate tampa padūkėliais, galinčiais siausti iki ryto vakarėlyje ar sėsti į automobilį ir spontaniškai leistis į kelionę. Pilką spalvą mėgstantys žmonės nepasitiki aplinkiniais, sunkiai įsimyli, tačiau kai kažką įsileidžia į savo širdį – tai jau visam gyvenimui. Tai įdomios, charizmatiškos, aistringos asmenybės.

V. Ovadnevo nuotr./Ingrida Kazlauskaitė
V. Ovadnevo nuotr./Ingrida Kazlauskaitė

Ingrida Kazlauskaitė (27)

TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ administratorę jau įpratome visada matyti apsirengusią juodai.  „Tai yra klasikinė spalva, itin praktiška ir labai stilinga. Didžiausias privalumas tas, kad ji paslepia visus figūros trūkumus. Kaip sakoma, jei nežinai, kaip rengtis, renkis juodai – niekada neprašausi!“ – įsitikinusi mergina.

Juodą spalvą renkasi griežti, nepatiklūs, šiek tiek nepasitikintys savimi, mėgstantys maištauti žmonės. Jie užsispyrę, nelinkę į kompromisus, turintys slaptų aistrų ir sunkiai į savo gyvenimą įsileidžiantys svetimus žmones. Tokiems žmonėms nepatinka, kai aplinkiniai bando jiems daryti įtaką, pakeisti jų nuomonę, elgesį, požiūrį. Juodą spalvą mėgstantys žmonės intuityviai jaučia, kur ir kokia kliūtis jų gyvenime pasitaikys, todėl dažniausiai užbėga jai už akių. Tai yra linkę užsisklęsti savyje, pabėgti nuo aplinkinių ir būti vienumoje žmonės. Jie gali būti linkę į paleistuvystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius