-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek laiko galioja odos priežiūros priemonės?

Retai kada sutiksite moterį, kuri nenaudoja kosmetikos priemonių. Kremo nuo raukšlių, spuogų ar tiesiog drėkinamojo indelį turi kone kiekviena dailiosios lyties atstovė. Tačiau labai dažnai nutinka ir taip, kad nusipirkusi kokį nors kremą moteris jį panaudoja kurį laiką, tada nusiperka naują, tačiau senojo neišmeta – karts nuo karto jį panaudoja net ir praėjus pusmečiui po indelio atidarymo. Tačiau vertėtų gerai pagalvoti, ar tikrai dar norite ant savo veido tepti keistos būsenos kremą, kurio sudėtis jau nebėra labai aiški...
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

JAV žurnalas „Allure“ nusprendė pakalbinti dermatologijos profesorę Amy Wechsler, kad ji padėtų moterims susiorientuoti, kada jau metas prasivalyti savo kosmetinę.

Profesorės teigimu, pagrindiniai veiksniai, kenkiantys įvairiems kremams, yra deguonis ir šiluma. Tačiau įtakos visada turi ir tai, kokioje pakuotėje kosmetikos priemonė yra arba kam ji skirta.

  • Bet kuri kosmetikos priemonė, esanti ampulėse, privalo būti išmetama iškart panaudojus. Dažniausiai tai būna skystos konsistencijos priemonė, į tam tikro dydžio ampules supilstyta būtent tiek, kiek reikia vienam kartui. Taip pat ampulėse dažniausiai būna preparatų su vitaminu C ar E, kurie savo naudingąsias savybes gavę deguonies praranda  labai greitai. Jeigu vis tik priemonės jums buvo per daug, nepaisykit taupumo sumetimų ir meskite ampulę su likučiu į šiukšlių dėžę – jūsų oda ir sveikata svarbiau.
  • Vatos diskeliai, išmirkyti tam tikrose priemonės, dažniausiai yra skirti spuoguotai odai. Juos išmesti reikėtų po dviejų mėnesių, nebent kiekvienas diskelis supakuotas individualiai. Tokiu atveju sandarioje pakuotėje esantis diskelis savo savybių nepraras iki bus atplėštas – tada jį sunaudokite kol jis dar drėgnas, išdžiuvus iš jo jokios naudos.
  • Šveitikliai ir kaukės galioja tris mėnesius nuo pakuotės atidarymo. Naudojant šias priemones ilgiau, veikliosios medžiagos tiesiog išgaruoja, o ant odos tepate vien gliciną ir vaisių rūgštis, kurie jau gali sukelti odai priešingą reakciją – ją dirginti, išberti ir pan.
  • Priemonės nuo spuogų yra veiksmingos apie keturis–šešis mėnesius. Su spuogais geriausiai kovojantys benzolio peroksidas ir salicilo rūgštis gana greitai genda. Patariama tokius kremus laikyti šaldytuve, tada minėtos medžiagos ne taip greitai praras savo savybes.
  • Apsauginiai kremai nuo saulės dažniausiai tinkami vartoti metus arba dvejus, taigi pasitikrinkite galiojimo datą ant konkrečios pakuotės. Dermatologė pataria būnant paplūdimyje kremą laikyti kokioje nors vėsesnėje vietoje – geriausia tam turėti šaltkrepšį. Jei kremą laikysite tiesioginiuose saulės spinduliuose arba jis labai sušils, geriau išmeskite jį.
  • Drėkinamasis kremas gali būti naudojamas metus. Jei kremas dar turi ir senėjimą lėtinančių komponentų ar taip pat mažina raukšles, tada galiojimo laikas šiek tiek sutrumpėja. Labiau patariama rinktis kremus tūbelėse, o ne indeliuose, tada kremas turės mažiau kontakto su deguonimi, taigi ilgiau išlaikys naudingąsias savybes. Be to, indeliuose esantys kremai, į kuriuos kaskart reikia kišti pirštus ir paimti reikiamą kiekį, yra linkę kaupti bakterijas – naudodamos kremus iš tūtelių to išvengsite, nes kaskart reikiama kiekį priemonės galėsite išspausti tiesiai ant piršto.
  • Grūdėti šveitikliai savo savybes išlaiko net dvejus metus. Tokie šveitikliai yra pagaminti iš labai patvarių medžiagų, dėl to galiojimo laikas ir yra toks ilgas. Tačiau dermatologė rekomenduoja rinktis mažesnės talpos šveitiklius, nes nors savo veiksmingumo jie ilgai nepraranda, tačiau vis tiek kontaktuoja su vandeniu, deguonimi, pakuotėje kaupiasi bakterijos. Taigi, anot A.Wechsler, grūdėtojo šveitiklio nereikia „konservuoti“ ir laikyti vonioje tiek ilgai vien dėl to, kad jo galiojimo laikas ilgas.

A.Wechsler primena, kad kremus nedelsiant išmesti reikėtų jiems pradėjus keisti spalvą, kvapą ar konsistenciją, net jei dar nepraėjo galiojimo laiko terminas. Gali būti, kad nusipirkote nekokybišką prekę ar pakuotė jau buvo pažeista. Taip pat iš karto meskite bet kokią kosmetikos priemonę lauk, jei ji erzina jūsų odą. Dermatologė pataria kosmetikos priemonių nelaikyti vonios kambaryje, nes ten dažnai keičiasi temperatūra. Verčiau laikyti kremus šaldytuve arba ant kosmetinio staliuko, vengti tiesioginių saulės spindulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius