-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai susitiko su prezidente

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį susitiko su nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais ir aptarė per metus nuveiktus darbus, vykdomus projektus bei iššūkius, su kuriais tenka susidurti sprendžiant socialines problemas visoje šalyje.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisidėti prie kampanijos veiklų ir tapti jos ambasadoriais pasiryžo 20 šalyje žinomų žmonių. Susitikime dalyvavo visuomenės veikėjas Algirdas Kaušpėdas, atlikėjas Andrius Mamontovas, kunigas Kęstutis Dvareckas, dailininkai broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, žurnalistai Andrius Tapinas, Daiva Žeimytė, radijo laidų vedėjai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

Kaip pranešė Prezidentės spaudos tarnyba, susitikimo dalyviai pasigedo sisteminio valstybės požiūrio į socialinės rizikos šeimose augančių vaikų ugdymą ir globą, pabrėžė tarnybų atsainumą ištikus krizinėms situacijoms. Socialinių problemų sprendimą neretai stabdo savivaldos neveiklumas, baimė ar nenoras imtis iniciatyvos ir keisti padėtį.

Lengviau įveikti priklausomybes, smurtą, savižudybes, skatinti globoti ir įsivaikinti aktyviai padeda asmeninės ir visuomeninės iniciatyvos – vien prie jų kampanijos prisijungė apie 400. Siekti socialinių pokyčių turėtų padėti priimtos įstatymų pataisos dėl patyčių, globos įstaigų pertvarkos ir vaikų globos pertvarkos spartinimo, taip pat vaiko teisių apsaugos stiprinimo.

Kampanijos „Už saugią Lietuvą“ suburta specialistų komanda lankosi savivaldybėse ir, įvertinusi priemones, padeda joms susikurti efektyvų modelį, galintį realiai padėti priklausomybių kamuojamiems žmonėms, taip pat užtikrinti saugumą vaikams, gyvenantiems socialinės rizikos šeimose. Tokius susitikimus šalies savivaldybėse kampanija intensyviai tęs ir toliau, įkvėpdama ir drąsindama žmones pokyčiams.

Prezidentė padėkojo kampanijos ambasadoriams už asmeninį įsitraukimą ir pastangas atkreipti visuomenės dėmesį į išsikerojusias socialines problemas. Šalies vadovė pabrėžė, kad tik visuomenės neabejingumas, susitelkimas ir bendros pastangos gali sukurti visiems saugesnę Lietuvą. Žmonės jau išgirdo, kad socialinės negerovės – mūsų visų bendras reikalas, tačiau laukia nauji iššūkiai, kad esama situacija imtų keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius