-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyjant lietui „Mis Lietuva 2010“ tapo Gritė Maruškevičiūtė (nuotraukos)

Penktadienio vakarą pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ po atviru dangumi įvyko grožio konkurso „Mis Lietuva 2010“ finalas, po kurio Lietuva turi naują grožio karalienę. Ja šiais metais tapo Gritė Maruškevičiūtė, taip pat pelniusi ir „Mis Publika 2010“ titulą. Nugalėtoja spalį Lietuvai atstovaus konkurse „Mis Pasaulis 2010“ („Miss World 2010“), kuris vyks Kinijoje, Sanijos mieste.
„Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė
Konkurso dalyvės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mis Foto“ išrinkta Elona Račkutė, „Mis Elegancija“ tapo Sandra Lukšytė, „Antrąja vicemis Lietuva“ paskelbta grupės „Širdelės“ narė Ieva Jotkelaitė, o „Pirmąja vicemis Lietuva“ tapo Deimantė Bubelytė.

Dėl gražiausios šalies merginos titulo finale susirungė keturiolika pretendenčių, kurios pirmiausia prisistatė žiūrovams ir komisijai: pirmininkui Benui Gudeliui, aktorei Daliai Michelevičiūtei, stilistui Kęstučiui Rimdžiui, „Misis Lietuvai 2010“ Vaidai Kursevičienei ir fotografui Raimundui Adžgauskui.

„Mis Laikinoji sostinė“ Elona Račkutė prisipažino svarstanti galimybę persikelti į Ameriką, kur jau septynerius metus gyvena jos tėvai.

23-ejų Monika Plataunaitė, daug metų šokusi „Žuvėdros“ kolektyve, visoms dalyvėms linkėjo nebijoti nusivilti, nes „visos nusipelnė titulo ir nei viena nebus pralaimėjusi“. 18-metei Agnei Lukaitytei, mėgstančiai naujus iššūkius, laimėjimas šiame konkurse, anot jos, reikštų naujas galimybes ir „leistų pažinti save nauju amplua“.

21-erių Gritė Maruškevičiūtė negailėjo komplimentų komisijai, pavadindama juos „grožio asais“, o 23-ejų Vera Zavadskaja pasidalijo savo neigiama patirtimi dėl grožio.

„Grožis ne visada padeda, kartais atbaido. Esu tai patyrusi. Kai kurie žmonės mano, kad graži mergina negali būti protinga, išsilavinusi, priimti sprendimus“, – atviravo konkurso dalyvė.

19-metei Ramintai Mačytei, studijuojančiai anglų kalbą, „Mis Lietuva titulas“ „atvertų naujas pažintis, naujas erdves ir padėtų lengviau visur praeiti“. Metais jaunesnė Viktorija Starych tikino esanti išskirtinių bruožų ir nesanti „dėmesio tuštutė“.

„Didžioji dalis čia esančių merginų yra išsilavinusios, protingos, bet kai kurioms reikėtų patobulėti“, – drąsiai pareiškė ji.

Antrą kartą šiame konkurse pasirodė grupės „Širdelės“ vokalistė Ieva Jotkelaitė – pernai jai nepavyko patekti į finalą.

„Po praėjusių metų manyje gimė tikslas sudalyvauti finale, tikiuosi, man pasiseks ir nereikės grįžti kitais metais. Laimėjimas man suteiktų pasitikėjimo savimi“, – tikino dainininkė, netrukus ir uždainavusi.

22-ejų Ieva Viltrakytė pergale konkurse siektų atkreipti visuomenės dėmesį į žmogaus psichinę sveikatą ir trapumą, nes, anot jos, „grožio karalienė Lietuvoje – labai gerbiamas žmogus“. Tuo tarpu jos bendraamžė Laura Kuliešaitė buvo įsitikinusi, kad galėtų tapti „Mis Lietuva“, nes yra graži ir protinga, o kitąmet turėtų gauti teisės bakalaurą.

Dar viena „Žuvėdros“ šokėja Deimantė Bubelytė tikino, kad „žmogus nėra tobula būtybė ir pralaimėti sveika. 19-metė „Mis Šiaulių kraštas“ Greta Peleckytė, dirbanti modeliu Italijoje, prisipažino šokanti breiką ir dainuojanti – tai netrukus ir pademonstravo. 21-erių Sandra Lukšytė papasakojo apie savo labdaringą veiklą su vaikais. O 22-ejų Beata Liminovič neslėpė, kad laimėti šiame konkurse – jos didžiausia svajonė.

Iš dangaus pasipylęs negailestingas lietus, kaip sakė renginio vedėjas Jogaila Morkūnas, bikinių fiestą pavertė šlapių bikinių šou. Kai žiūrovai galėjo pasislėpti po skėčiais ar nubėgti ieškoti stogų, grožio konkurso dalyvės privalėjo žygiuoti šlapia scena su maudymosi kostiumėliais ir šypsotis fotografams. Vienai jų nepasisekė ir slystelėjus kojai gražuolė pargriuvo. Tačiau nelaiminga akimirka renginio nesugadino.

„Gėles reikia laistyti, todėl ir lyja“, – pakomentavo J.Morkūnas elegancijos užduotį, per kurią visos dalyvės pademonstravo dizainerės Julijos kurtas raudonas sukneles, simbolizuojančias vis kitą gėlę. Po šios užduoties ir paaiškėjo, kas šiais metais pelnė grožio karalienės titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius