Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kino pavasariu“ susidomėjęs šefas Robertas Ščesnavičius: „Mėgstu seną kiną, kuris kitiems galbūt kvepia naftalinu“

Antradienio vakarą kino mėgėjai rinkosi į „Kino pavasario“ kulinarinių filmų programos pristatymą Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, kuriame susirinkusieji buvo susipažinti su gurmaniška šių metų filmų programa. Renginyje apsilankęs kulinaras ir laidų vedėjas Robertas Ščesnavičius prisipažino, kad pirmą kartą lankosi „Kino pavasario“ renginyje.
Robertas Ščesnavičius
Robertas Ščesnavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gyvenu Kaune, o „Kino pavasaris“ vyksta sostinėje. Kiekvienais metais kažkaip nebūdavo progos, dirbau užsienyje, o dabar, nors ir dirbu Lietuvoje, bet turiu daug darbo, užsiėmimų. Kyla daug problemų, norint ateiti į tokį renginį, tačiau atsirado truputis laisvo laiko, gavau pakvietimą ir atvykau su sūnumi“, – portalui Žmonės.lt pasakojo R.Ščesnavičius.

Robertas prisipažino, kad yra kino gerbėjas. Mėgstamiausias jo režisierius – italas Federico Fellini. „Aš jį dievinu, esu matęs visus jo filmus. Žinau, kokie aktoriai juose vaidindavo. Esu daug skaitęs  apie patį F.Fellini ir jo žmoną, kaip jis kurdavo filmus, kokia jo filosofija ir psichologija, kaip pasirinkdavo aktorius. Prisipažinsiu, aš tikrai mėgstu seną kiną, kuris galbūt kitiems kvepia naftalinu“, – juokėsi laidos „Šefas rekomenduoja“ vedėjas.

Paklaustas, ar mėgsta žiūrėti filmus kino teatre ar namie, Robertas mieliau vaizdą stebėtų dideliame ekrane salėje, tačiau dėl laiko stokos to pavykti neišeina. „Tiesiog nėra laiko, o kino teatre žiūrėti yra kur kas įdomiau“, – teigė R.Ščesnavičius.

Jau ne vieną dešimtmetį virtuvėje besisukantis Robertas pasakojo, kad filmo žiūrėjimo neįsivaizduoja be vyno ir sūrių. „Pas mane namie yra gal aštuonių rūšių įvairiausių sūrių. Žiūrint filmus mėgstu užkandžiauti, aišku, jei yra daug veiksmo ir įtampos, tai tas procesas sulėtėja, bet... (juokėsi) negaliu įsivaizduoti filmo žiūrėjimo be maisto“, – teigė šefas.

„Kulinarijos studijos“ šefas Gianas Luca Demarco susirinkusiųjų gomurius stebino keturių rūšių vieno kąsnio užkandėlėmis, pagamintomis iš tokių pikantiškų ingredientų kaip ryžių kubeliai, ragu padažas, aštrios krevetės, šoninės traškučiai ir pan. O konditeris Ali Gadžijevas vaišino „Ali šokoladinės“ šedevrais: čiobrelių ir juodojo šokolado deriniu bei -196 laipsnių temperatūros skystame azote apvirtais morengais. Po pristatymo visų laukė filmo „Gero apetito, Prezidente!“ seansas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gurmanai susipažino su „Kino pavasario“ kulinarinių filmų programa.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gurmanai susipažino su „Kino pavasario“ kulinarinių filmų programa.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gian Luca Demarco
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gian Luca Demarco

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius