-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidoje „Gyvenimas yra gražus“ – praeities ir dabarties žvaigždžių spindesys ir skurdas

Dar neseniai jo gyvenimo istorija priminė pasaką. Prieš keletą metų kaip viesulas į Lietuvos popmuzikos pasaulį įsiveržęs Andrius Rimiškis nuo pirmo pasirodymo tapo tautos numylėtiniu. Žiniasklaida plyšojo apie kosminius paprasto vaikino iš Jūžintų honorarus, verslą ir prabangų gyvenimą, rodė žemės sklypą, kuriame netrukus turėjo iškilti nuosavas namas.
Andrius Rimiškis
Andrius Rimiškis / TV3 nuotr.

Tačiau Andriui itin skaudžiai teko patirti žodžių „Aukštai kilęs, žemai pulsi“ teisingumą – užklupusi ekonominė krizė populiariam dainininkui kirto be jokio gailesčio. Dabar jo gyvenime nebeliko nei garsiųjų šešių televizorių, nei prabangaus buto ir net koncertų!

„Per pastaruosius kelis mėnesius turėjau tik pusantro koncerto. O ir tų belikusių pasirodymų honorarai sumažėjo 80 procentų, – A. Rimiškio nuomojamame bute apsilankiusiai TV3 gyvenimo būdo laidos „Gyvenimas yra gražus“ kūrybinei grupei atskleidė atlikėjas. Ir, pažvelgęs į jam nepriklausančio būsto sienas, pridūrė: – Po Naujųjų ir iš šito buto turėsiu išsikraustyti.“

Bet materialinių turtų praradimas Andriui ne toks skausmingas, kaip tarsi kirvis virš galvos kabanti milijoninė skola, užgriuvusi dainininko statybų įmonę po to, kai su ja neatsiskaitė kitos bankrutavusios firmos. Ši situacija skausminga ir Andriaus tėvams, su ašaromis akyse pasakojusiems laidos kūrėjams apie jų sūnų prispaudusias bėdas.

Vis dėlto, Andrius – jaunas žmogus, ateity galėsiantis išspręsti problemas ir susikurti tokį gyvenimą, kokio nori. Tačiau ką daryti garbaus amžiaus dainininkėms, kurių niekas nebekviečia koncertuoti?

Lilijanos Ablėnaitės sceninė karjera tetruko pusantrų metų, tačiau per tą laiką žavi jaunutė mergina spėjo užkariauti tūkstančių gerbėjų širdis. Net praėjus penkiasdešimčiai metų, jie savo numylėtos dainininkės nepamiršta ir atpažįsta gatvėje. Tačiau stulbinanti karjera, kokios galėtų pavydėti net šių dienų žvaigždės, poniai Lilijanai laimės neatnešė. Kai dėl ligos ji buvo priversta palikti sceną, turėjo dirbti įvairiausius darbus ir kovoti už būvį. Visą gyvenimą sunkiai vargusi moteris ir dabar sunkiai suduria galą su galu, tačiau ne tik nesiskundžia, bet ir stengiasi padėti vargingiau gyvenantiems.

„Jaučiuosi neįvertinta. Daugybę metų scenoje žmonėms dovanojau džiaugsmą, o dabar staiga tapau niekam nereikalinga“, – laidai „Gyvenimas yra gražus“ prisipažino ir Lietuvos estrados legenda Nijolė Tallat-Kelpšaitė.

Su televizijos ir radijo eteryje nuolat skambančiomis jos dainomis užaugo ne viena lietuvių karta, tačiau dabar scenos karalienei buvusią šlovę primena tik nuotraukos ir spintoje kabančios prabangios koncertinės suknelės. Nuo tada, kai prieš penkerius metus staiga mirė jos vyras ir vadybininkas Antanas Ignatavičius, N.Tallat-Kelpšaitė ne tik beveik nebekoncertuoja, bet ir yra priversta skaičiuoti kiekvieną centą.

„Apie naujus daiktus nė nesvajoju. Nors ir kaip taupiai stengčiausi gyventi, kai prasideda šildymo sezonas, sunkiai ištempiu nuo vienos iki kitos pensijos. Esu priversta skolintis“, – sunkiai rinkdama žodžius prisipažino ponia Nijolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius