Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvės verslininkės Viktorijos Unik papuošalų gerbėjai – ir Dubajaus šeichas, ir „Pink Floyd“ narys

Maskvos, Londono ir Lietuvos universitetuose verslo, anglų, rusų ir vokiečių kalbų bei tarptautinių santykių studijas baigusios ir Londone įsikūrusios Viktorijos Unik (39) pagrindinis verslas – tarptautinių skrydžių organizavimas privačiais lėktuvais ypatingiems klientams. Įmonė taip pat moko ir suteikia licenzijas norintiems lėktuvus pilotuoti. Viktorijai veiklos netrūksta, o laisvalaikiu ji kuria papuošalus.
 Viktorija Unik ir jos kurti papuošalai
Viktorija Unik ir jos kurti papuošalai / Asmeninio albumo nuotr.

Papuošalų kolekcija

Paklausta, kaip pradėjo kurti papuošalus, V.Unik pasakojo: „Mėgstu papuošalus ir kiekvieną kartą keliaudama ar šiaip norėdama pasilepinti įsigydavau žinomų firmų dirbinių: „Tiffany“, „Cartier“, Steveno Websterio, „Dior“, „Gucci“ ir t.t., kol galų gale man atsibodo besikartojantis klasikinis papuošalų dizainas. Tada pas juvelyrus pradėjau pati užsakinėti dirbinius su akmenimis, kurie man patinka ir tinka: pagal horoskopą, charakterio bruožus ir energetines savybes. Pavyzdžiui, nešiojamas meteoritas labai pagreitina visų norų išsipildymą, o deimantas – juos įamžina.“

Įdomi detalė, kad Viktorijos tėvai draugavo su žinomu Lietuvos astronomu ir geologu Juozu Dalinkevičiumi. „Aš nusipirkau jo namą Kaune su observatorija bei biblioteka. Ten radau knygą, iš kurios atsirado mano domėjimasis akmenimis ir jų savybėmis“, – portalui Žmonės.lt pasakojo verslininkė. Ji atviravo, kad šiuo metu planuoja nupirktame name įrengti J.Dalinkevičiaus vardo geologinį muziejų. Moteris svarstė, ar ekonomiškai šis muziejus atsipirks, tačiau ji tiki, kad yra žmonių, kuriems bus įdomu pamatyti nuostabius akmenis ir iškasenas iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorijos Unik kurti papuošalai
Asmeninio albumo nuotr./Viktorijos Unik kurti papuošalai

Naudojami unikalūs akmenys

V.Unik pasakojo, kad ji mėgsta kurti iš labai neįprastų akmenų, kaip Herkimerio deimantai, kurie patys save idealiai suformuoja dar augdami uolienose, vaivorykštiniai topazai, dar vadinami mistiškais dėl savo hipnozinio poveikio savybių, įvairiausias natūralus nuostabių žėrinčių atspalvių krištolas, apsaugantis nuo radiacijos bei visų aplinkui skleidžiamų bangų poveikio, brangesni už smaragdus gydomieji moldovitai, retieji rausvieji unikaitai ar net nežemiškos kilmės meteoritai, įvairialyčiai agatai.

„Aš niekada nededu jokio plastiko ar dirbtinių Svarovskio kristalų į savo dirbinius. Mano sukurti papuošalai yra unikalūs, juose yra sintezė iš viso pasaulio atvežtų akmenų ir mano minčių bei mados idėjų. Aš nesikartoju ir nekopijuoju net sėkmingiausių modelių. Blogiausiu atveju, keičiu spalvas, didinu arba mažinu formas, tad mano klientai žino, jog jų įsigytas dirbinys yra vienintelis toks! Niekada neskubu nieko parduoti, o laukiu, kol dirbinys susiras savo valdovą. Pavyzdžiui, vieną žiedą su Herkimerio deimantu įsigijo ir nešioja ant rankos kartu su „Rolex“ laikrodžiu netgi Dubajaus šeichas“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorijos Unik kurti papuošalai
Asmeninio albumo nuotr./Viktorijos Unik kurti papuošalai

Klientai – žinomi žmonės

Tai ne pirmas žinomas V.Unik prekės ženklo „Sirena Lux“ klientas. Štai neseniai Viktorija sulaukė pasiūlymo pagaminti pakabuką iš akmens amžiaus titnago strėlės antgalio vienam iš legendinės grupės „Pink Floyd“ narių. „Tą antgalį pirkau iš Australijos muziejaus kaip ir daugelį savo fosilinių akmenų. Įdėsiu jį į auksinį laikiklį su mažais juodais deimančiukais, o nešiojimui pritaikysiu įvairių spalvų odines, geros kokybės rankų darbo juosteles, pagamintas Niujorke, su auksiniais užsegimais“, – apie užsakymą pasakojo Viktorija. Moteris juokėsi, kad ne veltui jos pavardės šaknis reiškia unikalumą (unique – angl. unikalus), todėl jos dirbiniai yra vienetiniai ir patvirtina jos pavardės reikšmę. V.Unik atviravo, kad jos papuošalus mėgsta žmonės, kurie nori turėti unikalius daiktus. Tai gan pasiturintys ir įžymūs žmonės, tačiau gerbdama savo klientų privatumą, Viktorija nenori minėti jų vardų.

„Svarbiausia, kad aš suteikiu natūraliems akmenims jų prarastą vietą žmonių gyvenimuose, o žmonėms galimybę jais džiaugtis bei turėti tarsi talismaną, kuris patinka ir tinka kiekvienam individualiai. Dėl šios priežasties turiu daug užsienio gerbėjų ir klientų. Kartais paštu siunčiu savo vėrinį, pavyzdžiui, į Mongoliją, ir užsakovas už jį pakloja didelę persiuntimo kainą – tuomet ypač didžiuojuosi tuo, ką kuriu. Dažnai pas mane sugrįžta klientės iš Kanados, Australijos, nes ten, matyt, pusbrangių akmenų kultūra yra plačiai propaguojama ir jų savybės vertinamos. Taip pat turiu daug klienčių iš Maskvos, užsakančias įdėti pusbrangakmenius į auksą ir paįvairinti deimančiukais“, – pasakojo Viktorija. Viktorijos dirbinių galima įsigyti jos asmeniniame puslapyje www.sirenalux.co.uk.

  Asmeninio albumo nuotr./Viktorijos Unik kurti papuošalai

Asmeninio albumo nuotr./Viktorijos Unik kurti papuošalai

Lemtinga pažintis

Verslininkė ne tik išpildo užsakovų norus bei poreikius, bet ir sukuria ryšį. Jos klientaidažniausiai tampa Viktorijos draugais. Štai ir „Fox“ televizijos kanalo atrankos direktorė su V.Unik susipažino Ralpho Laureno dizaino parodoje Londone. „Ji tiesiog nuo mano kaklo nuėmė tą dieną nešiotą vėrinį ir paklausė, ar nenorėčiau tapti jos kuriamo serialo heroje, kuriame aš sėkmingai dalyvavau 9 serijose. Šį serialą dabar rodo Anglijoje, Lenkijoje ir Norvegijoje“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Unik
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Unik

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius