Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Linas Adomaitis su globos namų vaikais pramogavo Kaune: „Jiems ypač reikia dėmesio ir meilės“

Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondas suorganizavo tėvų globos netekusiems kūdikiams jaukią išvyką į Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusį „Vaikystės miestą“. Likimo nuskriaustiems vaikams tai paliko neišdildomą įspūdį. Apie pramogas ir patirtus nuotykius vaikai kalbėjo džiugesio kupinomis akimis.
Tėvų globos netekusių vaikų diena „Vaikystės mieste“
Tėvų globos netekusių vaikų diena „Vaikystės mieste“ / Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo nuotr.

Kurti gėrį vaikams ir apsaugoti juos – tai suaugusiųjų pareiga. Tragiška Matuko istorija privertė visą Lietuvą pažvelgti į silpniausią ir svarbiausią mūsų visuomenės grandį – mažamečius. Apmaudu, kad tik dabar, kuomet mažyliui jau nebeįmanoma padėti. Savo vardo labdaros ir paramos fondą įsteigęs Linas Adomaitis jau kelis metus rūpinasi tėvų globos netekusiais kūdikiais, jų buitimi, kultūriniu ugdymu, pažintinėmis kelionėmis, spektakliais, koncertais. Muzikantas savo feisbuko paskyroje jautriu laišku kreipėsi į visuomenę:

Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo nuotr./Tėvų globos netekusių vaikų diena „Vaikystės mieste“
Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo nuotr./Tėvų globos netekusių vaikų diena „Vaikystės mieste“

„Kreipiuosi į visus visus lietuvius – brangieji, ši tragedija smogė visu savo baisumu ir priminė vėl, kad Lietuvoje yra daug vaikų, prieš kuriuos naudojamas smurtas, daug vaikų, kuriuos dėl įvairių priežasčių palieka tėvai, daug vaikų, kurie gyvena su girtaujančiais, asocialiais asmenimis, daug vaikų, kurie gyvena kūdikių ar vaikų namuose, daug vaikų, kurie neturi galimybės apsiginti ar kažkam pasiskųsti. Visi jie stokoja pagrindinio dalyko – visų mūsų rūpesčio ir meilės.

Tie likimo nuskriausti mažieji – yra žmonės iš didelės raidės. Jie užaugę jaus ir tikrai prisimins mūsų visų pagalbą. Padėkime Jiems tapti tikromis asmenybėmis ir padėkime Jiems augti taikiame, kūrybiškame pasaulyje. Nebūkime abejingi, savo aplinkoje matydami neteisybę ir smurtą, vykdomą prieš mažamečius. Sureagavę laiku galite išgelbėti gyvybę arba net visą žmogaus gyvenimą. Saugokime mūsų vaikus, ginkime Juos, padėkime Jiems drauge“, – rašė Linas Adomaitis.

Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo nuotr./Tėvų globos netekusių vaikų diena „Vaikystės mieste“
Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo nuotr./Tėvų globos netekusių vaikų diena „Vaikystės mieste“

Praėjusią savaitę Lino Adomaičio fondas suorganizavo likimo nuskriaustiems mažyliams nepamirštamą išvyką į „Žalgirio“ arenoje įsikūrusį „Vaikystės miestą“. Pradžioje vaikai nežinojo, ko griebtis – aplink tiek daug nematytų žaidimų, namelių, supynių, čiuožyklų, mašinėlių. Begalinio džiaugsmo ir vaikiškos euforijos pagauti vaikai dar savaitę pasakojo auklėtojoms savo įspūdžius ir nuotykius.

„Mažyliams, kurie auga be tėvų globos, ypatingai reikia dėmesio ir meilės, tad mūsų fondas stengiasi nuolat pradžiuginti vaikučius. Organizuojame koncertus, žaidimus, fotosesijas, kad suaugę jie prisimintų, kaip atrodė vaikystėje. Kaskart nuvažiuojame ir su profesionaliomis kirpėjomis. Šis procesas būna labai emocionalus: kas nori plaukuose žaibo, kas kirpčiukų ar kasyčių. Paskui vaikai žiūri į veidrodį, džiaugiasi pokyčiais,“ – jaukaus vaikų klegesio fone kalbėjo fondo direktorė Irma Adomaitienė.

Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondas ragina ne tik laiku pranešti vaiko teisių tarnybai ir policijai apie gresiantį pavojų mažamečiams, bet ir nuoširdžiai rūpintis likimo nuskriaustųjų vystymosi raida, dvasiniu bei kultūriniu ugdymu.

Visi norintys prisidėti prie šių kilnių tikslų gali pervesti lėšas į fondo sąskaitą: nr. LT67 7300 0101 3366 3395 (Swedbank). Lėšų gavėjas: „Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondas“, juridinio asmens kodas 302920705. Dėkojame už Jūsų gerumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius