Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Adomaitis: „Žiūrovai pasiilgę paprastumo ir polėkio“

Dainininkas ir dainų kūrėjas Linas Adomaitis aktyviai ruošiasi ketvirtadienį vyksiančiam nacionalinės atrankos į „Eurovizijos“ dainų konkursą finalui. Išplėšęs pergalę trečiajame atrankos pusfinalyje atlikėjas ant laurų užmigti neketina, nors dar ir nesvarsto, ką veiktų laimėjęs. Džiugiai nusiteikusio L.Adomaičio artimiausi planai – leistis į tolimą kelionę su žmona Irma.
Linas Adomaitis
Linas Adomaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Kaip vertini savo laimėjimą 3-iajame nacionalinės atrankos pusfinalyje?

– Tai mažas pasiekimas ir didelis džiaugsmas, bet tikrai ne laimėjimas. Džiugu, kai bičiuliai spaudžia ranką ir sako laikysiantys kumščius finale.

– Ar tikėjaisi tokio įvertinimo? Kas, tavo nuomone, papirko žiūrovus ir komisiją?

– Kas papirko, kur papirko? Jūs ką, nežinote, kad tai padarė Chuchas Norrisas? (Juokiasi.) Paprasčiausiu kojos suktuku jis iškėlė mūsų dainą į viršų. Komisijai tai irgi padarė įspūdį. Padėjo ir tai, kad dainavau septintas, o tai mano laimingas skaičius. Jeigu kalbame rimtai, manau, galėjome sulaukti simpatijos, pavyzdžiui, iš Nedos Malūnavičiūtės, kuri negalėjo neatkreipti dėmesio į mūsų kolektyvo narės Justės fleitą. O žiūrovai, manau, pasiilgę paprastumo ir polėkio. Šiandien mes visi bėgame tarsi voverės rate. Noriu, kad mūsų daina „Floating to you“ bent trumpam iš jo išlaisvintų.

Šiandien mes visi bėgame tarsi voverės rate. Noriu, kad mūsų daina „Floating to you“ bent trumpam iš jo išlaisvintų.– Kaip vertini savo dainą tarp finalo dalyvių?

– Vertinti šiuo atveju – ne mano kompetencija. Tikiuosi, kaip ir pusfinalyje, žmonių simpatijų savo dainai, kelionėms, džiaugsmo idėjai.

– Ar ketini ją tobulinti prieš pasirodymą. Jei taip, ką konkrečiai keisi?

– Galbūt pastiprinsiu priedainio „bytą“. Dar nežinau. O scenoje pasistengsime labiau įsijausti į gatvės muzikantų kailį. Nors tos trys minutės LTV studijoje pralekia labai greitai, mes jausimės taip, lyg grotume traukinių stotyje jau kelias valandas, besišnekučiuodami, juokaudami...

– Daina „Floating to you“ apie tavo kelionių su Hokšila įspūdžius? Kaip jis įvertino kūrinį?

– Hokas yra mano kelionių guru, nuo kurio viskas ir prasidėjo, mano gyvenimas įgavo daugiau spalvų. Pažinau tikrą kelionių skonį. Jis viename socialiniame tinklalapyje tiesiog parašė: „Panama Costa Rica, Guatemala... nerealūs prisiminimai:) Daina labai miela ir šilta, iškart įsėda, visiškas „hooksas“ (kabliukas, – red. past.), yra fleita... Yea man, pabalsuojam už Liną!“  Nepyk, Hokai, kad cituoju tavo žodžius viešai, bet, seni, jie man patinka, po perkūnais! (Šypsosi.)

– Kas, tavo nuomone, yra nacionalinės atrankos finalo favoritai, už ką pats balsuotum?

– Stiprūs kūriniai Donato Montvydo ir Sashos Song, Monikos Linkytės, Evelinos Sašenko, Rūtos Ščiogolevaitės, Viktorijos Ivaškevičiūtės. Už kurį iš jų balsuosiu? (Šypsosi.) Kol kas telieka tai paslapty – pasakysiu vėliau.

– Trečiajame pusfinalyje buvo juokaujama, kad jei L.Adomaitis į Diuseldorfą nevažiuos kaip dainininkas, važiuos kaip kompozitorius, nes tu parašei Viktorijos Ivaškevičiūtės, Monikos Linkytės dainas. Pasigirdo komentarų, kad Viktorijos kūrinys net geresnis nei tavo paties. Kaip vertini tokias kalbas?

– Man patinka grupės „Bix“ daina „Kas iš to?“. Pagaunate mintį? O už Viktorijos ir M.Linkytės kūrinius sergu lygiai taip pat, kaip už savo. Tai juk mano, kaip autoriaus, darbai. Šioms jaunoms ir labai talentingoms merginoms linkiu kuo didžiausios sėkmės finale. Už jas ir balsuosiu. Na va, jau žinote. (Šypsosi.)

– Ko labiau pats norėtum – atstovauti Lietuvai ar kaip kompozitorius laukti užkulisiuose?

– Abiem atvejais būčiau patenkintas.

– Tavo pritariančioji vokalistė M.Linkytė, kuriai taip pat prodiusavai dainą „Eurovizijai“, surengė solinį pasirodymą. Taip pat ji pritaria D.Montvydo ir Sashos Song bendrai dainai. Kaip vertini, kad šiemet daugelyje pasirodymų dainuoja tie patys dainininkai, jie pasirodo ir po vieną, ir po du. Ar tai normalu? Gal tai rodiklis, kad į „Euroviziją“ nori išvažiuoti tik tam tikri dainininkai, o kitiems nesvarbu?

– Tokią tendenciją vertinu labai teigiamai. Yra šalių, kur vienas atlikėjas pateikia ir 12 dainų, iš kurių tauta bei komisija išrenka geriausią. Svarbiausia, kad šio konkurso nacionalinėje atrankoje atlikėjai duotų paraiškas ne dėl to, kad iškištų į televizijos eterį savo lietuviško repertuaro dainas, bet paruoštų kūrinį konkrečiai „Eurovizijai“ galvodami, kaip skambės į tarptautinį konkursą patekusi daina, kaip ją vertins europiečiai.

– Kokie tavo planai, jei laimėsi finalą, ir kokie, jei ne?

– Nesuku galvos tokiomis mintimis. Tačiau ir vienu, ir kitu atveju jausiuosi kaip vėjas, su žmonele lėksime pakeliauti po tolimas šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius