Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Mantas Petruškevičius: „Aš žiūriu, ką valgau, nes žmogus – ne šiukšlių dėžė“

Mantas Petruškevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Mantas Petruškevičius
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Lietuviškasis stiliaus guru Mantas Petruškevičius prisipažįsta – jam sukiotis virtuvėje nesiseka taip, kaip patarinėti klientams stiliaus klausimais. Stilistas vargiai ryžtasi stoti prie puodų, o pasigaminti pietus jam – tikras iššūkis.

Nenorą gaminti M.Petruškevičius aiškina paprastai – paprasčiausiai trūksta laiko ruoši maistą pačiam. „Esu dažnai kviečiamas į įvairias kulinarines laidas, tačiau jų rengėjams turiu prisipažinti: aš nemoku gaminti. Anksčiau mokėjau, tačiau dabar pamiršau, kaip tai daroma“, – prisipažino stilistas.

Bet dėl to didelės problemos M.Petruškevičius nemato. „Nuolat valgau mieste arba pas draugus, įvairiuose restoranuose. Gaminti namuose net neturiu noro – man visai nesmagu gaminti vienam. Daug linksmiau tai daryti su kompanija“, – tikino stilistas. Vyriškis prisipažįsta, kad savarankiškai galėtų paruošti tik pačius paprasčiausius patiekalus.

Nors gaminti M.Petruškevičius ir nemoka, bet mano, kad vertėtų susirasti savo firminį receptą. „Firminio patiekalo kol kas neturiu, bet, manau, būtų pats metas apie tokį svarstyti“, – teigė stiliaus guru. Vis dėlto savo vardu pavadintos kulinarinės knygos Mantui išleisti nesinorėtų. „Laikau save kitokio formato žmogumi. Tegul tuo užsiima žmonės, kuriems maisto gaminimas yra aistra, o tokia knyga – gyvenimo tikslas“, – tikino jis.

Kūnas – ne šiukšlių dėžė

Anot stilisto, jam priimtiniausia – rytietiška virtuvė. „Labiausiai mėgstu japonišką virtuvę – net turiu savo mėgstamiausią restoraną. Japoniškas maistas man atrodo švarus, neriebus. Nemėgstu sunkių patiekalų. Dar mėgstu paragauti prancūziškų patiekalų“, – teigė M.Petruškevičius.

Vyras tikino, kad nė nebeatsimena, kada paskutinįkart valgė cepelinus. „Negaliu pasakyti, kad jų nemėgstu, bet vis dėlto reikia prisilaikyti, prisižiūrėti“, – teigė jis. Anot stilisto, tradiciniais laikomi lietuviški patiekalai yra pernelyg sotūs ir kaloringi.

Paklaustas, ar skaičiuoja kalorijas, vyriškis išliko atviras. „Galiu pasakyti tik tiek, kad aš visada žiūriu, ką dedu į burną, nes žmogaus kūnas nėra šiukšlių dėžė“, – teigė stilistas.

Tačiau apie sveiką mitybą stilistas pamiršta atėjus didžiosioms metų šventėms. „Turiu giminaičių, su kuriais kartu sutinkame šventes, senelius, kurie stengiasi tą stalą nukrauti gėrybėmis. Atsidūrus prie tokio stalo sveika mityba man neberūpi“, – tikino M.Petruškevičius.

Komentarai
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką