-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijonas Mikutavičius augo apsuptas ir griežtumo, ir meilės

Marijonas Mikutavičius – populiarus dainininkas, iškalbus televizijos laidų bei projektų vedėjas, įžvalgus žurnalistas. Tačiau visi iškovoti titulai ir nuskinti laurai nublanksta prieš reikšmingiausią faktą – Marijonas, be visa ko, yra itin įdomi asmenybė, turinti išskirtinai savitą požiūrį ir polinkį nepaklusti bet kokioms masinėms tendencijoms.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Artėjant Mamos dienai, žinomas Lietuvos veidas su nesuvaidintu nuoširdumu pasakoja, ką jam reiškia ši šventė ir be užuolankų atskleidžia savo mylimos mamos portretą, kuris, kaip vėliau paaiškėja, labai sutampa su paties atlikėjo portretu.

Tobulybių Mikutavičių šeimoje nėra

Paklaustas apie savo mamą, atlikėjas nesistengia įtikinti, kokia utopiškai ideali yra jo mama, ar koks tobulas sūnus jis yra pats. M.Mikutavičius žmogiškai pasakoja, jog nei jis, nei jo mama nėra tobulybės, tačiau tai nereiškia, jog jų nesieja itin artimas ryšys ir pati tikriausia meilė.

„Mano mama nėra geriausia pasaulyje, kaip ir aš nesu geriausias pasaulyje sūnus. Taip, galbūt man ji geriausia, o aš jai, tačiau vertinimas pasaulio mastu nėra teisingas rodiklis“, – daugeliui, atrodytų, nepaneigiamą faktą, kad kiekvieno mama jam atrodo geriausia pasaulyje, paneigia M.Mikutavičius.

Tobulų žmonių egzistavimu netikintis Marijonas pasakoja, kad jo mama turi ne tik tai, ką privalėtų turėti kiekviena mama, tačiau ir kažką ypatingo, ką sunku išreikšti žodžiais. Atlikėjas nekalba apie tai, jog ji beprotiškai jį myli, o pabrėžia tą būseną ir atmosferą, kurią atlikėjo vaikystėje sukurdavo jo mama. Nors tie laikai, kuomet augo Marijonas, buvo paženklinti sovietine priespauda, kai bet koks išskirtinumas ar ryškesnis viešas jausmų demonstravimas buvo netoleruotini, žymiojo dainininko mama niekada nepaisė šių nuostatų ir beatodairiškai rodė meilę ir rūpestį savo sūnui.

Palyginimas su unikalia ir įvairiapusiška atlikėjo mama neleidžia suabejoti – atlikėjo širdį pavergs tik tokia pat įdomi asmenybė – sykiu gebanti būti ir griežta, ir švelni, kaip rimta, taip ir žaisminga, moteris.

Gyvenimą lydėjo daug draudimų

Kalbėdamas apie savo mamą, Marijonas nenorėtų nepaminėti ir tėčio. Abu kartu mažąjį Marijų jie augino itin griežtai ir reikliai, tačiau nepaisant to, jį visuomet supo švelnumas ir dėmesys.

„Nors mano tėvai buvo griežti, o ir tais laikais didelis meilės ar kitų emocijų demonstravimas buvo paprasčiausiai nepriimtinas dalykas, aš visuomet jaučiausi labai mylimas ir vertinamas. Mano gyvenimą lydėjo labai daug draudimų. Tačiau visi tie draudimai tikriausiai lėmė, jog vėliau, tapus savarankiškam, už visus tuos suvaržymus norėjosi atsiimti su kaupu“, – pasakoja Marijonas.

„Kai savyje pajuntu besiveržiantį laukinį žmogų, man atrodo, jog tai yra aidai iš praeities. Tas pats laukinukas tūnojo manyje, kai susidurdavau su tam tikrais apribojimais, tačiau jam būdavo lemta nurimti ir paklusti. O dabar jis yra nevaržomas...“, – šypsosi M.Mikutavičius, taip tarsi paaiškindamas savo polinkį maištauti, kartas nuo karto pasilinksminti ir gyventi taip, kaip jam patinka.

Mamos diena Marijono šeimoje

Niekuomet nesiekęs kurti neegzistuojančio idealaus žmogaus įvaizdžio, Marijonas nepuola pasakoti taip dažnai iš Lietuvos garsenybių girdimų banalybių apie tariamus rožių patalus, kuriais jie nukloja savo mamų namus pirmąjį gegužės sekmadienį.

„Kaip sveikinu mamą? Raudona rožė ir nieko daugiau“, – atvirauja Marijonas. – Ši diena yra tiek sureikšminta, jog kartais ji atrodo visai bereikšmė. Nenoriu pasakyti, jog tai nereikalinga, komercinė šventė, tačiau bet kuriuo atveju, pirkdamas tą rožę pasijuntu taip, lyg vis dėlto neskyriau mamai tiek dėmesio, kiek jinai iš tikrųjų yra verta. Kad ir kaip gražiai kalbėtumėm ir galvotumėm apie šią šventę, vistiek trūks to esminio tarpelio užpildymo tarp to, ką mes jaučiame savo mamoms ir to, ką mes darome jų labui“.

Marijono širdis – išskirtinei moteriai

Kiekviena mama, be visa ko, yra moteris. O kokia dailiosios lyties atstovė galėtų pretenduoti tapti Marijono Mikutavičiaus vaikų mama?

„Marka, tu niekada nesusirasi moters“, – pusiau juokais, pusiau rimtai populiariajam atlikėjui kartą pasakė jo draugas, gerai žinantis išskirtinį Marijono mamos būdą. Bičiulis paaiškino, kad vyrai moters ieško pagal savo mamos portretą, o dainininko mamai esant tokiai ypatingai, jis mano, jog galima pagrįstai abejoti, ar dar egzistuoja pasaulyje tokių išimtinių moterų, kaip pastaroji.

Marijonas giliai susimąstė, paklaustas apie mylimos moters bei savo tariamų vaikų motinos viziją. Palyginimas su unikalia ir įvairiapusiška atlikėjo mama neleidžia suabejoti – atlikėjo širdį pavergs tik tokia pat įdomi asmenybė – sykiu gebanti būti ir griežta, ir švelni, kaip rimta, taip ir žaisminga, moteris.

Visoms mamoms linki neapsimetinėti

Netoleruodamas šiandieniniame pasaulyje išsikerojusios veidmainystės ir apsimetinėjimo, žymusis dainininkas, žurnalistas bei laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius akimirkai nutyla paprašytas ištarti palinkėjimą visoms mamoms.

„Mamos, nevaidinkite savo vaikų draugių. Tiesiog būkite jomis!“, – gerai apsvarstęs savo žodžius šypsosi Marijonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius