-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 18 /16:57

„Mis Pasaulis 2012“ tapo Kinijos atstovė, lietuvė Rasa Vereniūtė krito iš varžytuvių nepasiekusi pusfinalio

Kinijos Ordoso mieste didelis įvykis – čia šeštadienio pavakarę paaiškėjo, kurios pasaulio šalies mergina tapo „Mis Pasaulis“ Varžydamasi daugiau kaip su šimtu kitų „Mis“ išplėšti pergalę konkurso finale mėgino ir 20-metė lietuvaitė Rasa Vereniūtė, tačiau jai nepasisekė. Gražiausia pasaulio mergina buvo išrinkta Kinijos atstovė Wenxia Yu.
„Mis Lietuva 2012“ Rasa Vereniūtė
„Mis Lietuva 2012“ Rasa Vereniūtė / A. Venskaus nuotr.
Temos: 1 Rasa Vereniūtė

Kinijoje, Vidinės Mongolijos regiono sostinėje Ordose, vykstantį 62-ąjį konkursą „Mis Pasaulis“ pradėjo tradicinių mongolų šokių pasirodymas. Kaip mat po jo į sceną žengė puošnios konkursantės. Paeiliui, su šokio intarpais buvo pristatytos visos 116 gražuolių, tiesa, šiemet merginos buvo kviečiamos pasirodyti ne abėcėlės tvarka. Lietuvos atstovė Rasa Vereniūtė buvo parodyta po Latvijos atstovės. Pirmam pasirodymui Rasa pasipuošė smėlio spalvos nėriniuota suknele su raudonu akcentu. Tiesa, kiek anksčiau buvo sutrikdytos Kinijos atstovės pristatymas – ji buvo parodyta nelaiku, tad tai sukėlė šiokį tokį kelių merginų sąmyšį.

Po pirmojo pasirodymo pasveikinti visų dalyvių į sceną pakilo 116 gėlėmis nešinu vainiku. Pristatyti renginio vedėjai – serialuose išgarsėjęs aktorius Jasonas Cookas ir konkurso vedėjos kėdėje debiutavusi britų dainininkė Myleene Klass. Sveikinimai skambėjo ir kinų bei mongolų kalbomis.

Papildyta 15.33 val.: Žiūrovai galėjo išvysti anksčiau filmuotus siužetus iš dalyvių prisistatymo. Išankstinis balsavimas „Mis Pasaulis“ konkurse lemia 40 proc. galutinio rezultato.

Po išankstinio komisijos interviu vertinimo pirmoje vietoje atsidūrė Pietų Sudano atstovė, antroje – Ispanijos, trečioje – Velso. Lietuvės pirmajame sąraše nebuvo. Pristatant rungtį „Mis Topmodelis“ lietuvė R.Vereniūtė net keletą sekundžių buvo rodoma kartu su kolekcijos dizaineriu Graemu Blacku, tačiau Rasa į geriausių dešimtuką nepateko. „Mis Topmodelio“ titulas atiteko Pietų Sudano atstovei. Antrąją vietą turnyrinėje lentelėje dabar dalijasi Meksika ir Ispanija.

Papildyta 15.48 val.: Po dar vieno tautinio muzikinio pasirodymo pristatyta „Mis Paplūdimio gražuolės“ rungtis. Joje sužibėjo Velso gražuolė. Šiemet konkurso rengėjai įtraukė naują nominaciją „Mis Multimedija“. Joje ryškiausios buvo Meksikos ir Indijos gražuolės, tačiau geriausiai pasirodė indė. Pagal taškus šalys išsidėstė štai taip: Meksika, Indija, Pietų Sudanas, Velsas, Kinija.

Sporto rungtyje papildomų taškų susirinko Švedijos gražuolė. Šviesiaplaukė tituluota „Mis Sportas“, tačiau konkursinėje lentelėje pirmosios trys vietos išliko tos pačios.

Rasa Vereniūtė į pusfinalį nepateko

Papildyta 16.10 val.: „Mis Talentas“ rungtyje R.Vereniūtė, atlikusi lietuvių liaudies dainą „Čiulba ulba“, nepasižymėjo. Tarp namų sienų puikiai pasirodė komisiją papirkusi Kinijos atstovė. Po šios pergalės ji šoktelėjo į pirmą lentelės vietą. Tačiau pozicijų neužleidžia Indijos atstovė, kuri laimėjo reikšmingą „Grožio su tikslu“ rungtį. Už šią skiriama daugiau taškų, nei už kitus išankstinius konkursus.

Į pusfinalį pateko Kenija, Indonezija, Olandija, JAV, Filipinai, Ispanija, Brazilija, Anglija, Pietų Sudanas, Velsas, Kinija, Jamaika, Australija, Meksika ir Indija. Netikėtumu tapo tik tai, kad į pusfinalį nepateko favorite laikyta Nepalo atstovė. Pusfinalininkės drauge su visomis konkursantėmis pasipuošė tautiniais drabužiais ir renginio žiūrovus pamalonino pasaulio šokiu.

Papildyta 16.45 val.: Paskelbta, kad kitąmet 63-asis „Mis Pasaulis“ konkursas bus rengiamas Indonezijoje, Džakartoje. Nuskambėjo garsaus solisto Rodricko Dixono atliekamas kūrinys „Somewhere“ iš miuziklo „Hallelujah Broadway“. Po šio pasirodymo atsitiktine tvarka paskelbtos finalininkės. Dėl „Mis Pasaulis“ karūnos kovos Jamaikos, Pietų Sudano, Indijos, Australijos, Brazilijos, Kinijos ir Velso atstovės.

Papildyta 16.58 val.: Scenoje įspūdinga žvilgančia suknele pasipuošusi pasirodė „Mis Pasaulis 2011“ Ivian Lunasol Sarcos Colmenares. Vos laimėjusi karūną venesuelietė nemokėjo angliškai nė žodžio, tačiau šįsyk prabilo angliškai be vertėjo.

Finalininkėms buvo suteikta paskutinė proga tarti žodį komisijai. Kiekviena mergina turėjo po 30 sekundžių, per kurias galėjo pasakyti, kodėl yra verta „Mis Pasaulis 2012“ titulo. Nedideliu akibrokštu tapo tai, kad Velso gražuolė pasisveikino „Labas, Mongolija“, nors Vidinės Mongolijos regionas yra Kinijos dalis.

Paskelbus rezultatus, paaiškėjo, kad trečiąją vietą užėmė Australijos atstovė. Ši prieidama arčiau kiek slystelėjo ant scenos grindų. Antrąją vietą užėmė Velso atstovė. „Mis Pasaulis 2012“ paskelbta Kinijos atstovė Wenxia Yu.

Daugiau apie nugalėtoją.

Lietuvė pasaulį pakerėti ketino vidiniu grožiu

Šiųmetė Lietuvos atstovė – iš Alytaus kilusi verslo ekonomikos studentė. „Gal komisiją papirkau savo paprastumu ir nuoširdžia šypsena?“ – laimėjusi „Mis Lietuva 2012“ titulą svarstė R.Vereniūtė.

Prieš išvykdama į Kiniją Rasa pasitikėjo savimi, tačiau ji kalbėjo pasaulį ketinanti sužavėti labiau vidumi, nei išore, kadangi grožis yra subjektyvus dalykas. Į lagaminus susilanksčiusi 11 suknelių, iš kurių keletą padovanojo dizaineriai Kristina Mališauskienė bei Liutauras Salasevičius, lietuvaitė kartu su gražuolėmis iš skirtingų pasaulio kraštų į Vidinės Mongolijos regione esantį Ordoso miestą susirinko jau liepos viduryje. 

Beveik per mėnesį gražuolės turėjo galimybę pajausti Kinijos dvasią – jos susipažino su vietinių gyventojų papročiais bei matavosi tautinius jų drabužius, jojo kupranugariais, žvalgėsi į garsiuosius „Šilko kelio“ vartus, pro kuriuos viduramžiais iš Kinijos į Europą buvo gabenamas šilkas ir kitos vertingos prekės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius