Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters ir vaiko klinikai paremti Almos Adamkienės fondas ir „McDonad‘s“ surinko 59 tūkst. litų

Lapkričio pabaigoje sėkmingai pabaigta kasmet restoranų tinklo „McDonald‘s“ organizuojama labdaros akcija Vaikų diena „McHappy Day“. Akcijos metu buvo surinkta beveik 59,3 tūkst. litų, o prie jos prisidėjo daugiau nei 21 tūkst. restoranų lankytojų visoje Lietuvoje.
Evelina Jocytė, Mantas Wizard ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė
Evelina Jocytė, Mantas Wizard ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Surinktas lėšas „McDonald‘s“ drauge su Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondu skirs Šiaulių respublikinės ligoninės Moters ir vaiko klinikai – naujai vaikų širdies ligų diagnostikos įrangai įsigyti. Šiemet „Vaikų dienos“ finalinį renginį pagerbė ir Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus.

„Tai jau 11 kasmetinė „McHappy day“ labdaros akcija Lietuvoje, organizuojama „McDonald‘s“ restoranų tinklo. Surinktos lėšos padės pasveikti ne vienam Šiaulių Moters ir vaiko klinikos pacientui, todėl ne tik labai džiaugiamės, bet ir esame dėkingi kiekvienam prisidėjusiam prie šios labdaros akcijos“, – sakė Tomašas Navrockis, „McDonald‘s“ vykdomasis direktorius Baltijos šalims. 

Šiemet surengta „McHappy Day“ labdaros akcija yra jau ketvirtoji, rengiama visose Baltijos šalyse vienu metu. Iš viso trijose Baltijos valstybėse jos metu buvo surinkta 194 tūkst. litų (56,13 tūkst. eurų). Padedant vietinėms labdaros organizacijoms Latvijoje buvo surinkta 70,2 tūkst. litų (14,3 tūkst. latų), už kuriuos bus perkamos gydymo priemonės, skirtos vaikams, gyvenantiems kaimo vietose. Estijoje buvo surinkta beveik 64 tūkst. litų (18,5 tūkst. eurų), kurie šiemet skirti neįgalių vaikų namams paremti.

Šių metų akcijos ambasadoriais Lietuvoje tapo ir geriems darbams neabejingi žinomi šalies žmonės. Rinkti lėšas mažiesiems padėjo „Miss Lietuva 2002“, „Moterys už futbolą“ iniciatyvos atstovė dviejų vaikų mama Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, iliuzionistas Mantas Wizard bei džiazo atlikėja Evelina Jocytė-Joyce. Finalinio renginio metu jie trumpam tapo „McDoanld’s“ komandos nariais ir išbandė jėgas už „McDonald’s“ prekystalio. Sekmadienio popietę į restoraną užsukusius lankytojus jie kvietė įsigyti „Vaikų dienos“ apyrankes ir taip prisidėti prie lėšų paramai rinkimo.

Vaikų dienos finaliniame renginyje lankėsi ir Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus. Pasak jo, Lietuvoje vis dar trūksta panašių labdaros akcijų, todėl kiekviena iš jų yra labai svarbi. „Džiaugiuosi, kad ši iniciatyva vyksta artėjant Šv. Kalėdoms. Nuo vaikystės šis periodas man asocijuojasi su gerumu. Tai metas, kai norisi ne tik pačiam juo dalintis, bet ir paskatinti tai daryti aplinkinius“, – sakė V.Adamkus, kalbinamas renginio vedėjos menininkės Nomedos Marčėnaitės.

Prezidentui Valdui Adamkui, A.Adamkienės fondo direktorei Sigutei Kačinskienei, iniciatyvos ambasadoriams ir kitiems restorano svečiams koncertavo A.Adamkienės fondo globojamos Eitminiškių mokyklos vaikai, kuriuos parengė pradinių klasių mokytojos Aušra Razgūnienė ir Irma Rauckytė. Įvairūs renginiai, pradedant meno dirbtuvėmis, baigiant žinomų atlikėjų koncertais, visuose šalies „McDonald‘s“ restoranuose vyko ištisą dieną. Visi „Vaikų dienoje“ dalyvavę atlikėjai tai darė be užmokesčio, padėdami rinkti paramai skirtas lėšas. Šiaulių restorane paaukoti ir prisidėti prie akcijos su šeima apsilankė ir šiame mieste augęs krepšininkas Robertas Javtokas. 

Organizatorių nuotr./Robertas Javtokas
Organizatorių nuotr./Robertas Javtokas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius