-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomedos ir Mariaus Jonučio paroda „nr. 53“ – su geltonais pienių vainikais ir paslaptimi

Trečiadienio vakarą Vilniaus galerijoje „Meno niša“ buvo pristatyta jau 53 bendra menininkų Nomedos Marčėnaitės keramikos ir Mariaus Jonučio tapybos paroda „nr. 53“. Ryškūs, energija pulsuojantys ir daug idėjų savyje talpinantys darbai į parodą sukvietė gausų lankytojų būtį.
Nomeda Marčėnaitė ir Marius Jonutis
Nomeda Marčėnaitė ir Marius Jonutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aštuntą kartą „Meno nišoje“ savo darbūs pristatantys Nomeda ir Marius sulaukė lankytojų su gėlėmis ir šiltais linkėjimais. Tarp vakaro svečių buvo galima išvysti ir Nomedos sūnų Dovą su žmona Indra, aktores Reditą Dominaitytę, Larisą Kalpokaitę. Vakaro kaltininkus žydinčių pienių vainikėliais papuošė Nomedos sesuo Rusnė.

„Pienės simbolizuoja pagyras, o dilgėlės – kritiką. Mano vainikėlyje dilgėlių lapų tik trys, o tai išties yra labai mažai. Kritikos žodžių iš sesers kol kas nesulaukiau“, – šypsojosi Nomeda.

Eksponatus parodai Nomeda ir Marius sukaupė per pusmetį. Mariaus tradiciškai savo ryškiuose piešiniuose vaizduoja tobulą pasaulį ir pozityvias emocijas

Pasak Nomedos, jos keramikos kūriniuose svarbiausia yra idėja: idėjas pristatė tiek ant palangių atsisėdusios žmogiškų savybių įgavusios gėlės, tiek keramikiniai šuneliai, paukščiai. 

„Pirma figūra vadinasi „Globok“, antra – „Tarnauk“, trečia – „Mylėk“. Tai pozos, kurias mes kartais priimame gyvenime ir taip pat sunkiai jas keičiame. Šios figūros turi mažai bendro su ant jų uždėtomis galvomis, kurios yra be išraiškos, indiferentiškos, gana nelinksmos, o kūnai reiškia pozityvius dalykus“, – apie savo kūrinius kalbėjo menininkė.

Vieni paslaptingiausių Nomedos kūrinių – indai su juodais, ornamentuotais ir sunkiais dangčiais, kurių negali pakelti vaikai ir pamatyti po jais esančios paslapties.

„Vaikai tų piešinių dar negali pamatyti, jie skirti ne vaikams“, – šypsojosi į du įsimylėjėlius vaizduojantį piešinį lėkštėje rodydama menininkė. Nomeda teigia, jog jai smagu save išreikšti įvairiose meno srityse: grafikoje, fotografijoje, skulptūroje, tačiau pastarojoje tai daryti yra smagiausia.

„Tai mano pirmas amatas. Mane džiugina formos ir džiugina dydis“, – teigė artimiausiu metu į televiziją neketinanti grįžti moteris.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Parodos pristatymas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Parodos pristatymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius