-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norėdamas palaikyti Japoniją, Stano savo chorą moko dainuoti japoniškai

Kovo 20 dieną 19.30 val. „Chorų karuose“ dėl išlikimo kausis penki likę chorai – Vilniaus Tarptautinis, Kauno, Telšių, Tauragės ir Alytaus.
Laidos akimirka
Laidos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Stanislovo Stavickio-Stano vadovaujamas Vilniaus Tarptautinis Sidabrinis choras sekmadieniui pasirinko garsiausią ir gražiausią japonų liaudies dainą „Sakura“. Draugų japonų Lietuvoje ir pačioje Japonijoje padedamas, šią dainą tarptautinis choras atliks japoniškai.

„Mūsų tarptautinio choro draugai – visas pasaulis. Vienas choro narys ilgą laiką gyveno Japonijoje, ten susirado daugybę draugų, jie mūsų choro pasirodymus kiekvieną sekmadienį tiesiogiai stebi internete. Negalime likti abejingi pastarųjų dienų įvykiams, žmonių skausmui, šią dainą skiriame jiems ir stichijos niokojamai šaliai – būkite stiprūs šiuo sudėtingu metu, mes jus palaikome, mes esame su jumis, – sako S. Stavickis-Stano. – Šiuo metu didysis mūsų darbas – japonų kalba. Jos mus moko Lietuvoje studijuojantys japonai, kurie atvyks ir į laidos filmavimą. Norime šį kūrinį atlikti tobulai.“

Pasak S. Stavickio-Stano, jų choras kreipėsi ir į Japonijos ambasadą Lietuvoje su kvietimu atvykti į „Chorų karus“. Kaip tik ši daina pradės konkursinę projekto programą. Šį sekmadienį projektą negrįžtamai paliks dar vienas choras.

„Kai pasaulyje vyksta tokie dalykai, pergalės ir pralaimėjimai nebėra tokie svarbūs. Šio sekmadienio mūsų pasirodymo tikslas – ne komisijos dešimtukai ar žiūrovų įvertinimas, o vertinimas to, ką mes turime: savo balsus, nuostabią dainą ir tą jaudulio akimirką. Ji galbūt mūsų draugus ten, Japonijoje, ir čia, Lietuvoje, privers bent truputį primiršti skaudžius išgyvenimus“, – sako Vilniaus Tarptautinio Sidabrinio choro generolas.

„Chorų karai“ su S. Stavickio-Stano Vilniaus Tarptautiniu Sidabriniu choru – kovo 20 d. 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius