-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paksaitės vyras: dar neprasiskolinau

Ingos Paksaitės-Stumbrienės vyro Aivaro Stumbrio vadovaujama UAB „Amberinvest“ vertimų biurui AIRV esą skolinga beveik 5000 litų.
A.Stumbrys neigia apie skolas vertimų biurui.
A.Stumbrys neigia esąs skolingas vertimų biurui. / „Scanpix“ nuotr.

A.Stumbrio vadovaujama bendrovė – vertimų biuro AIRV skolininkų sąraše. AIRV direktorė Vilma Burneikienė tikino, esą „Amberinvest“ vis žada sumokėti skolą, tačiau to jau daugiau nei du su puse mėnesio nepadaro. A.Stumbrys sakė nieko apie tai nežinantis, neva tokių dalykų reikėtų pasiteirauti bendrovės finansininkės. Pasiteiravome ir I.Paksaitės-Stumbrienės, ar jos vadovaujama nekilnojamojo turto bendrovė „Esmė“ krizės metu neturi kokių nors įsiskolinimų.

Žadėjo – nesumokėjo 

V.Burneikienė patvirtino, kad UAB „Amberinvest“ dar nesumokėjo skolų. Bendrovės įsiskolinimas vertimų biurui siekia 4685,49 lito. – skelbiama airv.ltŽinau ir UAB „Amberinvest“ skolą, jie viską žada, tačiau daugiau nieko nedaro, – sakė V.Burneikienė.

„Skolininkų sąraše – pagrindiniai mūsų skolininkai. Susisiekiame su skolininkais ir paraginame, tačiau kartais tokia sistema neveikia. Žinau ir UAB „Amberinvest“ skolą, jie viską žada, tačiau daugiau nieko nedaro. Jų sąskaitos – senos. Mūsų buhalterė žinotų daugiau. Su jais susisiekėme ne kartą, mums žadėjo, bet kol kas pažadų neįvykdė“, – tikino V.Burneikienė.

Apie skolą nežino

Nors AIRV direktorė kalbėjo, kad UAB „Amberinvest“ vis žada sumokėti skolą, A.Stumbrys tikino nieko apie ją nežinantis.

„Apie įsiskolinimą nežinau, reikėtų pasiteirauti finansininkės, ar yra kažkoks įsiskolinimas. Manau, reikia pasitikslinti pas buhalterę. Manau, kad šitą situaciją pakomentuočiau, kad pasidavimu bendrai situacijai, kokia šiandien yra Lietuvoje“, – kalbėjo A.Stumbrys (kalba netaisyta).

Vertėjai skolą išgalvojo?

Kitą dieną dar kartą pasiteiravome A.Stumbrio, ar ką sužinojo apie UAB „Amberinvest“ skolą vertimų biurui. Vyras tikino nesuprantąs, kodėl jo vadovaujama bendrovė atsidūrė tarp skolininkų, ir tvirtino, kad „Amberinvest“ už suteiktas paslaugas tvarkingai sumoka.

„Na, pasidomėjau iš tikrųjų. Tai čia vienas dalykas, mūsų reikalas yra. Finansinius mokėjimus ir atsiskaitymus mes tikrai vykdom, veikla mums puikiai sekasi. Aš nemanau, kad ten susidariusi yra kokia skola, nes visi mokėjimai vykdomi pagal susitarimus. Jeigu jūs atkreiptumėte dėmesį į skolos, kaip jūs vadinate, datą, tai ten yra praėję keli mėnesiai, tai mes tikrai esam susitarę su vertimų biuru ir ten jokios skolos nėra. Ir galiu pasikartot, kad mes visus mokėjimus vykdom pagal susitarimus ir mums sekasi puikiai šiandien“, – užtikrino A.Stumbrys.Manau, kad šitą situaciją pakomentuočiau, kad pasidavimu bendrai situacijai, kokia šiandien yra Lietuvoje, – aiškino A.Stumbrys.

Pasiteiravome, ar A.Stumbrys neketina kreiptis į vertimų biurą ir prašyti, kad jo įmonė nebūtų skelbiama skolininkų sąraše, jei iš tiesų skolos nėra.

„Aš manau, kad čia yra kitas dalykas, gal pačiai tai firmai sunki finansinė padėtis, gal tai firmai reikia kažkokios reklamos ir mūsų vardu bandoma tai daryti. Nes jeigu atkreipsime dėmesį, reiškia, kitur yra įmonių pavadinimai, o čia yra įvardytas vadovas, ir aš manau, kad čia yra didelis nesusipratimas šiandien dienai“, – piktinosi UAB „Amberinvest“ vadovas.

Paksaitė – neskolinga

Pasiteiravome ir I.Paksaitės-Stumbrienės, ar jos vadovaujama nekilnojamojo turto bendrovė neturi kokių nors įsiskolinimų. Moteris užtikrino, kad „Esmė“ jokių įsiskolinimų neturi, tačiau prasitarė, kad krizė palietė jos šeimą.

„Mano vadovaujama bendrovė neturi visiškai jokių įsiskolinimų. Daugelį žmonių palietė krizė, kažkiek palietė ir mus. Vis tiek kainos auga, kitais metais bus daugiau suvaržymų, tiesiog ruošiamės kitiems metams, taupome. Na kažką konkrečiai neatsisakėme. Galvojam apie tai, kad galbūt kiti metai bus sunkūs. Tiesiog galvojame apie tai prieš priimdami bet kokį sprendimą. Kol kas ypatingai kažkas nepaveikė, bet pajusti tai vis tiek jaučiam, nes daugelis žmonių jaučia, tiesiog mes irgi apie tai galvojam“, – pasakojo I.Paksaitė-Stumbrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius