Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Palangos stintos“ sumanytojas verslininkas Klaidas Pakutinskas: „Stintos tinka ir gurmanams“

Prieš dešimtmetį ėmęs galvoti, kaip išjudinti miegančią Palangą žiemą, vietos verslininkas Klaidas Pakutinskas sumąstė visus sukviesti prie stintų stalo.
„Palangos stintos“ sumanytojas palangiškis verslininkas Klaidas Pakutinskas šventės metu nesitraukia nuo kepintuvo.
„Palangos stintos“ sumanytojas palangiškis verslininkas Klaidas Pakutinskas šventės metu nesitraukia nuo kepintuvo. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nedidelė J.Basanavičiaus gatvės šventė, suvienijusi kelis restoranus, per dešimtmetį išaugo į masinį renginį. Dabar į „Palangos stintą“ skuba ir lietuviai, ir aplinkinių šalių gyventojai. Šventės organizatoriai, susivieniję į „Stintų ordiną“, džiaugiasi tokia sėkme: šventė apsilanko iki 40 tūkst. žmonių, suvalgomos 4-6 tonos stintų. 

„Stinta niekada neatsibosta, galiu ją valgyti kasdien, niekada jos nebus maža“, – pasakojo K.Pakutinskas, vadovaujantis „Moliniam ąsočiui“. 

Šiemet jis be keptų, vytintų, marinuotų stintų pasiūlė ir naujovių: stintas drebučiuose bei keptas folijoje ir žarijose. 
„Šią žuvį galima paruošti vis kitaip, kartais net nustembi, kad čia vis ta pati stinta“, – aiškino K.Pakutinskas, „Stintų ordino“ magistras. 

Verslininko sumanyta šventė išsikerojo į tikrą fiestą, šiemet trunkančią net dvi dienas. 

Pats prie puodų besisukiojantis verslininkas siūlė paragauti ir ant žarijų keptos skumbrės. Vietos prie grilio jis neužleido niekam ir pats vartė žuvis. „Viskas čia labai paprasta, tiesiog reikia įtrinti žuvį mėgstamais prieskoniais ir palaikyti parą. Vėliau jas kepti ant žarijų. Skumbrę gali pakeisti sterkas ar kokia kita žuvis“, – aiškino pašnekovas. Pats jis prieš kelerius metus suprojektavo kepintuvą, kuriame virš žarijų galima įstatyti medinius iešmus su žuvimi. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Verslininkas neiaduoda kaip marinuotos jo firminės skumbrės
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Verslininkas neišduoda kaip marinuotos jo firminės skumbrės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius