Nedidelė J.Basanavičiaus gatvės šventė, suvienijusi kelis restoranus, per dešimtmetį išaugo į masinį renginį. Dabar į „Palangos stintą“ skuba ir lietuviai, ir aplinkinių šalių gyventojai. Šventės organizatoriai, susivieniję į „Stintų ordiną“, džiaugiasi tokia sėkme: šventė apsilanko iki 40 tūkst. žmonių, suvalgomos 4-6 tonos stintų.
„Stinta niekada neatsibosta, galiu ją valgyti kasdien, niekada jos nebus maža“, – pasakojo K.Pakutinskas, vadovaujantis „Moliniam ąsočiui“.
Šiemet jis be keptų, vytintų, marinuotų stintų pasiūlė ir naujovių: stintas drebučiuose bei keptas folijoje ir žarijose.
„Šią žuvį galima paruošti vis kitaip, kartais net nustembi, kad čia vis ta pati stinta“, – aiškino K.Pakutinskas, „Stintų ordino“ magistras.
Verslininko sumanyta šventė išsikerojo į tikrą fiestą, šiemet trunkančią net dvi dienas.
Pats prie puodų besisukiojantis verslininkas siūlė paragauti ir ant žarijų keptos skumbrės. Vietos prie grilio jis neužleido niekam ir pats vartė žuvis. „Viskas čia labai paprasta, tiesiog reikia įtrinti žuvį mėgstamais prieskoniais ir palaikyti parą. Vėliau jas kepti ant žarijų. Skumbrę gali pakeisti sterkas ar kokia kita žuvis“, – aiškino pašnekovas. Pats jis prieš kelerius metus suprojektavo kepintuvą, kuriame virš žarijų galima įstatyti medinius iešmus su žuvimi.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Verslininkas neišduoda kaip marinuotos jo firminės skumbrės |