-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji indų kilmės „Mis Amerika“ Nina Davuluri sveikina konkurso įvairovę

Pirmą kartą Amerikos grožio konkursų istorijoje grožio karaliene tapo indų kilmės amerikietė, kuri stengiasi nekreipti dėmesio į internete pasirodančias replikas, esą ji panaši į arabų teroristę.
Nina Davuluri
Nina Davuluri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mis Amerika“ išrinkta 24-erių Nina Davuluri iš Niujorko valstijos ateityje nori būti gydytoja.

Savo karūnavimą Atlantik Sityje sekmadienio vakarą vykusiame konkurse, kuriame mergina atliko tradicinį Bolivudo šokį, grožio karalienė pavadino „įvairovės pergale“ Amerikoje.

„Pirmą kartą „Miss Amerika“ konkurso scenoje buvo atliktas Bolivudo šokis. Tai daro garbę man ir mano bendruomenei“, – N.Davuluri pirmadienį sakė televizijai ABC.

„Per pasirodymą pradėjau verkti, nes, suprantate, man buvo tiesiog neįtikėtina pasirodyti konkurso „Miss Amerika“  scenoje, – sakė konkurso nugalėtoja. – Tai buvo taip prasminga ir galinga“.

Nina Davuluri
Nina Davuluri

N.Davuluri švyti iš džiaugsmo, nepaisant rasistinių žinučių bangos interneto socialiniuose tinkluose. Mergina stengiasi jų nesureikšminti.

„Turiu pakilti virš viso to, – sakė ji sekmadienį po konkurso vykusioje spaudos konferencijoje. – Visada pirmiausia save laikiau amerikiete“.

Daugeliui naujoji grožio karalienė, kuri, kaip manoma, yra praktikuojanti hinduistė, atrodė panaši į arabų teroristę.

„Ir tai vadinasi „Mis Amerika“. Varyk iš čia, Niujorke, tu atrodai kaip teroristė“, – rašė vienas interneto vartotojų.

2014 metais tituluota gražuolė turėtų keliauti po pasaulį ir kalbėti savo pasirinkta tema – „švęsti įvairovę per kultūrinę kompetenciją“.

Mičigano universiteto garbės studentė taip pat dirbs kaip vaikams pagalbą teikiančios labdaros grupės „Children's Miracle Network Hospitals“ geros valios ambasadorė.

Drauge su grožio karalienės titulu Sirakjuse Niujorko valstijoje gyvenanti N.Davuluri gavo 50 tūkst. JAV dolerių stipendiją medicinos mokslams.

Ji yra antroji iš eilės konkursą „Mis Amerika“ laimėjusi „Mis Niujorkas“ – titulą ji perėmė iš Mallory Hagan, kuri buvo išrinkta sausio mėnesį, kai konkursas dar buvo rengiamas Las Vegase. „Miss America Organization“ kompensuos M.Hagan už sutrumpintą jos „karaliavimo“ laiką.

Pirmąja vicemis tapo „Mis Kalifornija“ Crystal Lee. Tarp penkių finalisčių taip pat yra „Mis Minesota“ Rebecca Yeh, „Mis Florida“ Myrrhanda Jones ir „Mis Oklahoma“ Kelsey Griswold.

Prieš konkursą daug dėmesio sulaukė „Mis Kanzasas“ Theresa Vail, armijos seržantė, kuri, kaip manoma, yra pirmoji „Mis Amerika“ konkursantė, atvirai demonstruojanti savo tatuiruotes. Jai ant šono yra ištatuiruota „Ramybės malda“, o ant menties – maža kariškių emblema.

T.Vail laimėjo „Amerikos pasirinkimo“ balsavimą ir pateko į pusfinalį, bet pirmajame dešimtuke jos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius