-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologės komentaras: kuo skiriasi seksuali mergina nuo nimfomanės?

Labas, Ramune. Prieš mėnesį susipažinau su simpatiška mergina, pradėjome draugauti, gana greitai prasidėjo ir intymus bendravimas. Viskas būtų puiku, bet ji yra nuolat… alkana, ištisai nori mylėtis, nežinau net ką daryti, man niekad taip gyvenime nebuvo...
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė-Milašienė / G.Kropio nuotr.

Aš paprasčiausiai fiziškai tiek negaliu jos patenkinti. Ar ji kokia nimfomanė?  Kartais man jos tas potraukis atrodo kaip liga ir pagalvoju apie atsitraukimą. Kiek supratau, ji yra turėjusi daug partnerių ir nežinau kelintas aš jos sąraše. Tomas, 23 m.

Sveikas, Tomai. Atrodo, esi ne juokais sutrikęs ir išsigandęs. Net keli klausimą, ar tau likti su šia mergina, ar kuo toliau bėgti nuo jos. Daugelis vyrų turbūt tau pavydėtų, bet ko gero po kelių tokių intensyvaus seksualinio bendravimo savaičių pasijustų panašiai.

Manau, pirmiausia reikėtų apibrėžti, kas yra toji nimfomanija. Tikrosios nimfomanės ir moterys su labai aukštu libido dažnai yra painiojamos, nes ir vienos, ir kitos yra hiperseksualios. Tokios moterys gali ilgai ir dažnai mylėtis, per vieną parą atlikti labai daug lytinių aktų, visgi šios moterys iš esmės skiriasi. Nimfomanija (gr. nymphe – jauna mergina, nimfa + mania) – tai liguistas niekad nepasotinamas moters lytinis potraukis.

Tikrosios nimfomanės ir moterys su labai aukštu libido dažnai yra painiojamos, nes ir vienos, ir kitos yra hiperseksualios.

Tokia moteris siekia patenkinti savo troškimus bet kokia proga ir su bet kokiu partneriu, dažnai nepaisydama nei jo išvaizdos, nei amžiaus, nei aplinkybių. Tai rimta priklausomybė, kai žmogus dėl sekso, panašiai kaip narkomanas dėl narkotikų, gali aukoti viską ir nejaučia absoliučiai jokių ribų.

Tuo tarpu padidinto seksualumo moteriai svarbu, kas yra jos lytinis partneris, ir ji gali kontroliuoti savo seksualinį elgesį. Tokia moteris jau po dviejų ar keletos orgazmų jaučia pasitenkinimą, jos seksualinė įtampa atslūgsta. Nimfomanės nepatenkina net ir gausybė orgazmų, jos trokšta mylėtis vėl ir vėl.

Nimfomanijos priežastys yra įvairios, neretai kompleksiškos. Tai gali būti galvos smegenų pažeidimai, įvairios disfunkcijos, hormoniniai sutrikimai, ar kitos priežastys. Pavyzdžiui, dėl fizinės traumos pakinta tam tikrų endokrininių liaukų funkcija arba taip atsitinka persirgus neuroinfekcine ar antinkščių liga. Nepasotinamas seksualinis poreikis gali atsirasti dėl afektinio sutrikimo – pavyzdžiui, manijos epizodo sergant bipoline depresija.

Neretai nimfomanijos priežastis yra toks asmenybės sutrikimas, kuomet seksualinio poreikio patenkinimas tampa beveik vieninteliu moters gyvenimo tikslu, kuris atsiranda kaip asmenybės menkavertiškumo kompensavimo forma. Kiekvienas seksualinis kontaktas tarsi patvirtina ir pakelia tokios moters savivertę. Visgi giliai viduje menkavertiškumo jausmas vis tiek lieka. Toks moters elgesys gali slėpti vienatvės baimę, didžiulį nesaugumą, nerimą, troškimą susilieti, nuolat būti ryšyje.

Nimfomanija taipogi gali būti seksualinės prievartos šeimoje pasekmė: mergaitei susiformuoja iškreiptas suvokimas, kas yra meilė, ir kas yra seksas. Neretai seksą mergina ima suvokti kaip vienintelį kelią į meilę bei artumą. Jos hiperseksualumas yra tarsi kryžius, kurį mergina turi nešti visą gyvenimą, kančia, besitęsianti amžinai. Įsivaizduok, jei valgytum, valgytum ir niekada nepasisotintum –  kaip iš Dantės pragaro! Tokia priklausomybė ilgainiui gali labai prislėgti moterį, ji išgyvena tuštumos, beviltiškumo jausmus, net depresiją.

Įsivaizduok, jei valgytum, valgytum ir niekada nepasisotintum –  kaip iš Dantės pragaro!

Tuo tarpu padidinto seksualumo moteris aiškiai atskiria meilę ir seksą, žodis meilė jai nebūtinai asocijuojasi tik su mylėjimusi, nors šis jai yra be galo svarbus dalykas gyvenime. Ji džiaugiasi savo seksualumu ir gali kontroliuoti savo seksualinį elgesį bei neperžengti tam tikrų ribų. Žinoma, tai priklauso nuo moters emocinės brandos. Jei emociškai brandi moteris, turinti aukštą libido, bendrauja su vyru ir sukuria su juo pilnaverčius bei gilius, emociškai artimus santykius, juos abu jungia panašios vertybės, jie turi bendrų pomėgių, greičiausiai tokia moteris sugebės ir norės būti jam ištikima.

Taigi, Tomai, pirmiausia tau reikia išsiaiškinti, ar naujoji tavo mergina tikrai yra nimfomanė, ar tiesiog ji yra labai seksuali mergina. Gal tau pasisekė? Sėkmės, džiaukis pavasariu!

Norite paklausti Ramunės? Rašykite: santykiai@15min.lt

Daugiau apie psichologiją ir psichoterapiją skaitykite Psichoterapeutas.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius